Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie ogłasza przetarg

  • Adres: 22-300 Krasnystaw, ul. Piłsudskiego
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 82 5762324, 5762281, 5766900 , fax. 82 576 23 24
  • Data zamieszczenia: 2017-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
    ul. Piłsudskiego 9
    22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie
    tel. 82 5762324, 5762281, 5766900, fax. 82 576 23 24
    REGON: 268139800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.krasnystaw.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Pomoc Społeczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, zestawionych w 8 zadaniach (częściach) przedstawionych poniżej: Zadanie Nr 1-Gotowe produkty mączne, Zadanie Nr 2-Pieczywo, świeże wyroby piekarskie, Zadanie Nr 3 - Mięso i wędliny, Zadanie Nr 4-Nabiał, Zadanie Nr 5 - Mrożonki, ryby mrożone, Zadanie Nr 6-Owoce i warzywa, Zadanie Nr 7- Artykuły spożywcze w opakowaniach zbiorczych- garmażeryjnych, Zadanie Nr 8-Artykuły spożywcze drobne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówieniach: Zadanie Nr 1 – Gotowe produkty mączne: Pierogi ruskie-świeże (nie mrożone) 590 kg Pierogi z kaszą gryczaną, świeże (nie mrożone) 230 kg Pierogi z soczewicą – świeże (nie mrożone) 140 kg Pierogi z kapustą- świeże (nie mrożone) 80 kg Pierogi z kapustą i grzybami - świeże (nie mrożone) 40 kg Pierogi z mięsem-świeże (nie mrożone) 220kg Kopytka- świeże (nie mrożone) 200 kg Kluski śląskie- świeże (nie mrożone) 325 kg Kluski leniwe- świeże (nie mrożone) 80 kg Uszka z kapustą i grzybami - świeże (nie mrożone) 12 kg Naleśniki z serem 300 kg; Zadanie Nr 2 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie : Chleb zwykły 900g - krojony 4000 szt. Chleb razowy 600g -krojony 1000 szt. Pączek z dżemem w pudrze 1000 szt. Drożdżówka z serem 100g 1000 szt. Bułka 100g 400szt.; Zadanie Nr 3 – Mięso i wędliny: Żeberka paski mięsne - świeże (nie mrożone) 200 kg Łopatka b/k 3D - świeże (nie mrożone) 450 kg Kości schabowo- karkowe - świeże (nie mrożone) 1400 kg Kiełbasa krakowska 10 kg Kiełbasa zwyczajna 300 kg Karczek wieprzowy b/k - świeże (nie mrożone) 360 kg Schab b/k - świeże (nie mrożone) 600 kg Słonina 70 kg Boczek surowy 15 kg Boczek wędzony 60 kg Kaszanka 60 kg Tuszonka 16 kg Mięso mielone wieprzowe świeże (bez dodatków) 600 kg Wątroba wieprzowa - świeże (nie mrożone) 25 kg; Zadanie Nr 4 – Nabiał: Śmietana 18% 360ml, 400ml lub 500 ml 1100 l Masło Extra- 200g 120 kg Mleko butelka lub folia 2% 1l 50 l Twaróg kostka półtłusty 250g 50 kg Ser żółty twardy 40% 55 kg Jogurt owocowy 150g 800 szt.; Zadanie Nr 5 – Mrożonki, ryby mrożone: Ćwiartka z kurczaka- mrożona 430 kg Filet z kurczaka- mrożony 430 kg Filet z dorsza - mrożony 470 kg Flaki wołowe suche krojone 1 kg- mrożone 470 kg Brokuł 2,5 kg- mrożony 180 kg Fasola szparagowa 2,5 kg- mrożona 320 kg Kurczak- mrożony 130 kg Kalafior 2,5 kg- mrożony 250 kg Marchew kostka 2,5 kg- mrożona 20 kg Marchew z groszkiem 2,5 kg- mrożona 220 kg Mieszanka kompotowa 2,5 kg- mrożona 300 kg Porcja rosołowa – mrożona 12 kg Placki ziemniaczane 1,5kg - mrożone 370 kg Płat śledziowy po wiejsku wiadro 2,5 kg 160 kg Truskawka 2,5 kg- mrożona 220 kg Pyzy z mięsem mrożone 230 kg Filet śledziowy solony bez skóry 20 kg; Zadanie Nr 6 – Owoce i warzywa: Banan 200 kg Burak czerwony 400 kg Cebula 380 kg Czosnek- główka 10 szt. Fasola „Jaś” 130 kg Jabłka 150 kg Kapusta biała 550 kg Kapusta młoda 180 szt. Kapusta czerwona 90 kg Kapusta pekińska 120 kg Kapusta kiszona 660 kg Koperek zielony- pęczek 150 szt. Natka z pietruszki- pęczek 200 szt. Ogórek zielony 180 kg Ogórek kiszony 210 kg Papryka świeża 85 kg Pomidor 120 kg Por 300 kg Pomarańcza 110 kg Botwinka- pęczek 100 szt. Rzodkiewka- pęczek 140 szt. Sałata zielona 180 szt. Szczypiorek- pęczek 180 szt. Pieczarka 380 kg Truskawka- świeża 16 kg Seler 260 kg Marchew 800 kg Ziemniaki 8000 kg Ziemniak młody 2000 kg Mandarynka 20 kg; Zadanie Nr 7 – Artykuły spożywcze w opakowaniach zbiorczych – garmażeryjnych:Czosnek granulowany 1kg 3 szt. Przyprawa do mięs 1 kg 7 szt. FiX do gulaszu 1kg 4 szt. Galaretka 1 kg 80 szt. Koperek suszony 0,20kg 3 szt. Koncentrat pomidorowy 30% 0,9kg 235 szt. Makaron świderki 2kg (100% durum) 120 szt. Makaron kolanko 2kg (100% durum) 20 szt. Makaron rurki 2kg (100% durum) 20 szt. Makaron kokardka 2kg (100% durum) 20 szt. Makaron nitka 2kg (100% durum) 60 szt. Makaron muszelka 2 kg 100% durum 20 szt. Napój (mix) 1kg 90 szt. Natka pietruszki suszona 1 kg 9 szt. Przyprawa w płynie do zup 1l 30 szt. Ryż długoziarnisty 5kg 35 szt. Rosół z kury pasta 1kg 50 szt. Sos grzybowy 1kg 1 szt. Sos boloński 1kg 2 szt. Sos sałatkowy koperkowy 1 kg 8 szt. Zupa krem z pieczarek 1 kg 2 szt. Zupa ogonowa 1kg 16 szt. Zupa brokułowa 1kg 5 szt. Przyprawa do ryb 1kg 2 szt. Rosół wołowy pasta 1 kg 7 szt. Bulion grzybowy pasta 1 kg 1 szt. Papryka słodka mielona -1 kg 1 szt. Papryka ostra mielona – 1 kg 1 szt. Zioła prowasalskie 0,20 kg 1 szt. Oregano 0,20kg 1 szt.; Zadanie Nr 8 – Artykuły spożywcze drobne: Smalec 200g kostka 510 szt. Bułka tarta 0,5 kg 440 szt. Cukier kryształ 1kg 580 kg Cukier waniliowy 32g 50 szt. Chrzan 300g 48 szt. Groch łupany 1kg 50 szt. Jaja świeże kurze 4300 szt. Kawa inka 12 szt. Kasza jęczmienna 1kg 130 kg Kasza gryczana 1kg 100 kg Kukurydza konserwowa puszka 400ml 110 szt. Kwasek cytrynowy 20g 200 szt. Liść laurowy 6g 140 szt. Majonez 600ml 83 szt. Przyprawa do flaków 20g 100 szt. Ogórek konserwowy 0,9 l 260 szt. Mąka pszenna 1kg typ500 400 kg Mąka ziemniaczana 0,5kg 12 szt. Musztarda 200g 50 szt. Olej 1l 480 szt. Pieprz czarny mielony 15g 320 szt. Pieprz ziołowy 30g 80 szt. Sól kuchenna 1kg 350 kg Majeranek 16 g 100 szt. Sok syrop 500ml 320 szt. Przyprawa warzywna do potraw 200g -Vegeta lub równoważna 530 szt. Ziele angielskie 15g 120 szt. Herbata granulowana 100g 10 szt. Susz owocowy 100g 40 szt. Kisiel owocowy 40 g 1050 szt. Groszek konserwowy puszka 400ml 30 szt. Grzyby suszone 20g 40 szt. Ketchup- 1l 10 szt. Ocet- 1l 10 szt. Szczaw w słoiku 0,9l 30 szt.. W/w artykuły mają być świeże, dobrej jakości, z długim okresem przydatności do spożycia (nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca winien posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCAP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności, decyzję lub opinię właściwego organu inspekcji sanitarnej uprawniającą do przewozu mięsa i wędlin oraz artykułów spożywczych. Wykonawca obowiązany jest okazać certyfikat na żądanie Zamawiającego. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych oraz w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Wykonawca powinien posiadać przynajmniej jeden środek transportu spełniający warunki określone w ustawie z dnia 25.08.2006r. o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz.U. 2017 poz. 149). Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głownie stanu higienicznego samochodu, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany formularz ofert zgodnie z Załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2 W przypadku, gdy Wykonawce reprezentuje pełnomocnik - oryginał pełnomocnictwa lub kopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez notariusz. 3. Informacja o grupie kapitałowej - Załącznik nr 3 do SIWZ. 4. Oświadczenie Wykonawcy, że dostarczane produkty spełniają normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych oraz że posiada decyzję właściwego organu inspekcji sanitarnej dotyczącą aktualnej zgody na przewóz (transport) żywności, mięsa i wędlin i certyfikat HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli jakości - Załącznik nr 6 do SIWZ. 5. Formularz cenowy - Załącznik nr 7 do SIWZ. 6. Wzór umowy - Załącznik nr 8 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach