Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla wskazanych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola

STALOWOWOLSKIE CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH ogłasza przetarg

  • Adres: 37-450 Stalowa Wola, Al. Jana Pawła II
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. +48508082032, +48506656760
  • Data zamieszczenia: 2020-06-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: STALOWOWOLSKIE CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH
    Al. Jana Pawła II 25A
    37-450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. +48508082032, +48506656760
    REGON: 384503002
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.stalowawola.pl/?c=mdPrzetargi-cmPokaz-1663

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla wskazanych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla wskazanych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola, określonych według grup asortymentowo – cenowych dla poszczególnych jednostek obsługiwanych stanowiących załącznik nr 2 (Formularz asortymentowo-cenowy) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia : 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: - asortyment w postaci art. spożywczych dla danych jednostek, - terminowość i miejsce dostaw dla poszczególnych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola, - istotne wymagania i normy jakie muszą spełniać dostarczone artykuły spożywcze określone przez daną jednostek. 3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowania składanych bezpośrednio przez Jednostkę obsługiwaną. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez jednostkę. 4. Ceny jednostkowe artykułów spożywczych nie podlegają podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 5. Ilości określone w formularzu asortymentowo-cenowym są szacunkowe i trakcie realizacji umowy mogą uleć zmniejszeniu/zwiększeniu, a Wykonawcy nie przysługuje z tego względu żadne roszczenie odszkodowawcze. 6. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do wskazanych jednostek w dni robocze w godzinach określonych przez daną jednostkę Zamawiającego, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu jednostkę. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach np. stołówki przedszkolnej. 7. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 8. Upoważnieni pracownicy poszczególnych jednostek (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Jednostek przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. 9. W przypadku zakwestionowania przez daną jednostkę obsługiwaną dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 dni robocze od zgłoszenia reklamacji. W przypadku nie dostarczenia pełnowartościowego towaru po zgłoszonej reklamacji Jednostka obsługiwana uprawniona jest do zakupu w/w towaru na koszt wykonawcy. 10. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Jednostka obsługiwana nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 11. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 12. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 13. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej lub większej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się lub zwiększenia liczby dzieci i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność dzieci i pracowników przedszkola z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych itp.) po cenach jednostkowych określonych w formularzu asortymentowo-cenowym. 14. Określone szacunkowe ilości mogą ulegać zmianie w zależności od bieżącego zapotrzebowania poszczególnych jednostek. 15. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Jednostki obsługiwanej produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu asortymentowo-cenowym. 16. Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu ewentualnego zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia. 17. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załącznikach do SIWZ w tym wzorze umowy tj: 1.) Załącznik nr 1 - Formularz ofertowy 2.) Załącznik nr 2 - Formularz asortymentowo - cenowy 3.) Załącznik nr 3 - Wzór umowy 18. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających zgodnych rodzajowo z zamówieniem podstawowym. 19. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. 20. Wybór najkorzystniejszej oferty nie będzie prowadzony w trybie aukcji elektronicznej. 21. Zamawiający nie zamierza zawrzeć umowy ramowej. 22. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 23. Wykonawca zobowiązuje się: a) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej jednostki obsługiwanej Zamawiającego, b) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e) dostarczać produkty pierwszego gatunku, f) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, h) realizować zamówienia do wskazanych jednostek środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 25. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Jednostce obsługiwana prawidłowo wystawioną fakturę VAT Kupna – Sprzedaży (częściową za wykonaną dostawę lub miesięczną za sukcesywne dostawy wykonane w ciągu 1 miesiąca kalendarzowego). 26. Wskazane Jednostki obsługiwane, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu (nazwy handlowe lub nazwy producentów) dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w trym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach