Ochotnicze Hufce Pracy Centrum Kształcenia i Wychowania w Oleśnicy ogłasza przetarg
- Adres: 56-400 Oleśnica, ul. Zamkowa 4
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 071 3142909 , fax. 071 3142909
- Data zamieszczenia: 2010-01-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ochotnicze Hufce Pracy Centrum Kształcenia i Wychowania w Oleśnicy
ul. Zamkowa 4 4
56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie
tel. 071 3142909, fax. 071 3142909
REGON: 93225574400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA DO ZAMÓWIENIA NR 1/MiPM/2010 na dostawę mięsa i produktów mięsnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostarczanie mięsa i przetworów mięsnych na zaopatrzenie stołówki szkolnej - średni stan żywieniowy 90 osób. Asortyment i jego szacunkowa ilość w skali roku: a) Boczek surowy kg-150, b) Boczek sur. wędz. bez żeber kg-160, c) Filety drob. kg-400, d) Karkówka wieprz. b/k kg-400, e) Kaszanka kg-25, f) Kiełbasa biała parzona kg-48, g) Kiełbasa śląska kg-280, h) Kiełbasa żywiecka kg-60, i) Kiełbasa golonkowa kg-180, j) Kiełbasa zwyczajna kg-200, k) Kiełbasa mortadela kg-240, l) Kości kg-160, m) Kurczaki kg-400, n) Mielonka wieprz. blok kg-320, o) Łopatka wieprz. b/k kg-800, p) Ogonówka kg-8, q) Parówki kg-400, r) Pasztet pieczony kg-180, s) Pieczeń rzymska kg-160, t) Polędwica drob. kg-30, u) Polędwica wędz. kg-10, v) Porcje rosołowe kg-500, w) Salami kg-8, x) Schab b/k kg-400, y) Słonina kg-20, z) Szynka wieprz kg-280, aa) Uda drobiowe kg-800, bb) Wątroba kg-120, cc) Żeberka kg-160, dd) Żołądki drobiowe kg-50. 2. Wymagania jakościowe - wyroby muszą spełniać normy w żywieniu zbiorowym w stołówkach szkolnych, jakość musi odpowiadać kryterium pierwszej klasy. 3. Dostawy będą realizowane sukcesywnie partiami według aktualnego zapotrzebowania zamawiającego. 4. Godzina dostawy : 6.00 na zamówienie składane telefonicznie do godz. 13.00 w przeddzień dostawy. 5. Główne miejsce dostawy: stołówka, ul. Zamkowa 4, 56-400 Oleśnica. 6. Dostawy będą realizowane na koszt Wykonawcy. 7. Wykonawca jest zobowiązany ubezpieczyć się od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Brak wymagań dotyczących wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy, którzy spełniają wymogi wyszczególnione w przepisach art. 22 ust. 1 ustawy oraz niepodlegających wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 3. Zgodnie z art. 23 ustawy w postępowaniu mogą również brać udział Wykonawcy działający wspólnie, spełniający określone wyżej wymagania. 4. Ocena spełnienia ww. warunków będzie dokonywana wg zasady spełnia / nie spełnia. 5. O wykluczeniu z postępowania Zamawiający zgodnie z art. 24 ust. 3 ustawy powiadomi niezwłocznie wykluczonego Wykonawcę, podając uzasadnienie faktyczne i prawne.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykaz dokumentów oraz oświadczeń: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert, ze wskazaniem określonej działalności - załącznik nr 4; b) aktualne zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, Aktualne zaświadczenie z Urzędu Skarbowego - załącznik nr 5; Aktualne zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - załącznik nr 6. c) polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności - załącznik nr 7. d) wykaz osób uprawnionych do reprezentacji (nie dotyczy jednoosobowej działalności gospodarczej, w której nie działa pełnomocnik) - załącznik nr 8. 2. Wykonawca występujący samodzielnie - wg załącznika A do SIWZ. 3. Wykonawca występujący wspólnie (w tym wspólnicy spółki cywilnej) - wg załącznika B do SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatnosci
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.ckiw-olesnica.ohp.pl/komunikaty
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA MIĘSA I PRZETWORÓW MIĘSNYCH dla CRR KRUS GRANIT w Szklarskiej Porębie
Dodano: 2016-07-27 - DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN, DROBIU ORAZ KONSERW
Dodano: 2016-07-18 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej w Chocianowie
Dodano: 2016-07-06 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych
Dodano: 2016-07-01 - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych z podziałem na zadania: Zadanie nr 1 Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego, Zadanie nr 2 Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, Zadanie nr 3 Sukcesywna dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2016-06-24 - Dostawa żywności do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 13 we Wrocławiu z podziałem na zadania - liczba zadań 10
Dodano: 2016-06-10 - Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy świeżego mięsa i wędlin opisanych w SIWZ, do jednostek Spółki Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. transportem Wykonawcy lub na jego koszt.
Dodano: 2016-06-03 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (wędliny), Nr zamówienia publicznego:ZP/8/2016.
Dodano: 2016-06-01 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (mięso).
Dodano: 2016-06-01 - BZP.3810.46.2016.KB
Dodano: 2016-05-20