Przetargi.pl
SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA PRZETARG NIEOGRANICZONY O WARTOŚCI SZACUNKOWEJ MNIEJSZEJ NIŻ KWOTY OKREŚLONE W PRZEPISACH WYDANYCH NA PODSTAWIE ART. 11 UST. 8 USTAWY P Z.P. Z DNIA 29 STYCZNIA 2004R. (Dz. U. z 2007 roku Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.) - nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartość kwoty 133.000 euro NA: Wybór Wykonawcy usług gastronomicznych, świadczonych uczestnikom Projektu pt.: SUKCES NA OBCASACH

Ochotnicze Hufce Pracy Centrum Kształcenia i Wychowania w Oleśnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 56-400 Oleśnica, ul. Zamkowa 4
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 071 3142909 , fax. 071 3142909
  • Data zamieszczenia: 2010-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ochotnicze Hufce Pracy Centrum Kształcenia i Wychowania w Oleśnicy
    ul. Zamkowa 4 4
    56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie
    tel. 071 3142909, fax. 071 3142909
    REGON: 93225574400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckiw-olesnica.ohp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA PRZETARG NIEOGRANICZONY O WARTOŚCI SZACUNKOWEJ MNIEJSZEJ NIŻ KWOTY OKREŚLONE W PRZEPISACH WYDANYCH NA PODSTAWIE ART. 11 UST. 8 USTAWY P Z.P. Z DNIA 29 STYCZNIA 2004R. (Dz. U. z 2007 roku Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.) - nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartość kwoty 133.000 euro NA: Wybór Wykonawcy usług gastronomicznych, świadczonych uczestnikom Projektu pt.: SUKCES NA OBCASACH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych uczestnikom projektu pn.: SUKCES NA OBCASACH współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytet VI Rynek pracy otwarty dla wszystkich, Działanie 6.1 Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie, Poddziałanie 6.1.1 Wsparcie osób pozostających bez zatrudnienia na regionalnym rynku pracy, nr umowy o dofinansowanie projektu UDA.POKL.06.01.01-02-144/10-00. Czas trwania projektu 13 miesięcy . 2. Kody CPV: 55320000-9 Usługi podawania posiłków 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55322000-3 Usługi gotowania posiłków 55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół 3. Opis szczegółowy zamówienia: I. W ramach świadczonej usługi Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania: a) 10 przerw kawowych w czasie spotkań informacyjnych dla średnio 20 osób w czasie każdego spotkania (w sumie 200 zestawów); b) 70 przerw obiadowych w czasie zajęć z zakresu analizy potrzeb szkoleniowych i potencjału uczestniczek projektu - po 7 przerw dla każdej z 10-ciu grup 10 osobowych ( w sumie 700 zestawów); c) 60 przerw obiadowych w czasie zajęć z zakresu technik aktywnego poszukiwania pracy - po 6 przerw dla każdej z 10-ciu grup 10 osobowych ( w sumie 600 zestawów); d) 600 przerw obiadowych w czasie zajęć z zakresu rozwoju kompetencji kluczowych - po 60 przerw dla każdej z 10-ciu grup 10 osobowych ( w sumie 6000 zestawów); II. Wykonawca zobowiązuje się do świadczenia usług wg następującego harmonogramu: - grudzień 2010: I a) - 100 zestawów; I b), I c), I d) - 0 zestawów; - styczeń 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 1004 zestawów; - luty 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 846 zestawów; - marzec 2011: I a) - 100 zestawów; I b), I c), I d) - 872 zestawów; - kwiecień 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 928 zestawów; - maj 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 260 zestawów; - czerwiec 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 90 zestawów; - lipiec 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 1660 zestawów; - sierpień 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 1010 zestawów; - wrzesień 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 630 zestawów; - październik 2011: I a) - 0 zestawów; I b), I c), I d) - 0 zestawów; III. W ramach usługi, o której mowa w punkcie I a) Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia dla każdej osoby uczestniczącej w zajęciach każdorazowo w czasie przerw kawowych co najmniej: - napojów gorących - minimum 150 ml kawy na osobę oraz minimum 150 ml herbaty na osobę do wyboru spośród minimum 5 rodzajów herbat w torebkach o wadze 1,5 - 2 g; - napojów zimnych - woda mineralna (gazowana i niegazowana) w ilości co najmniej 150 ml na osobę. IV. W ramach usługi, o której mowa w punkcie I b), c), d) Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia dla każdej osoby uczestniczącej w zajęciach każdorazowo w czasie przerw obiadowych co najmniej: - dania głównego na gorąco (menu dań głównych musi zawierać co najmniej 8 dań, w tym 3 mięsne, 2 rybne i 3 jarskie) o gramaturze minimum 150g; - ciepłego dodatku do dania głównego (menu musi zawierać co najmniej 4 rodzaje dodatków: ziemniaki, makaron, ryż, warzywa gotowane) o gramaturze minimum 100g; - sałatki (menu musi zawierać co najmniej 6 rodzajów sałatek, składających się z minimum 5 składników) o gramaturze minimum 150g; - napojów gorących - minimum 150 ml kawy na osobę oraz minimum 150 ml herbaty na osobę do wyboru spośród minimum 5 rodzajów herbat w torebkach o wadze 1,5 - 2 g; - napojów zimnych - minimum 3 rodzaje soków owocowych 100% w ilości co najmniej 150 ml na osobę oraz woda mineralna (gazowana i niegazowana) w ilości co najmniej 150 ml na osobę. V. Do podawanych napojów Wykonawca zobowiązany jest zapewnić dodatki: śmietankę do kawy w dzbanuszkach porcelanowych o pojemności nie większej niż 300 ml, świeżą cytrynę w plasterkach, cukier biały. VI. Wszystkie dania oraz napoje gorące podane zostaną w naczyniach ceramicznych niejednorazowego użytki, napoje zimne serwowane będą w szklankach lub butelkach o pojemności nie przekraczającej 0,33l. Do konsumpcji przygotowane zostaną sztućce metalowe. Użyta zastawa będzie czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana. VII. Wykonawca zobowiązany będzie także do: a) zapewnienia transportu, dostarczenia usługi na miejsce jej świadczenia, obsługi technicznej w zakresie przygotowania miejsca świadczenia usługi, a następnie uprzątnięcia i odbioru; b) zapewnienia obsługi kelnerskiej w trakcie przerw; c) uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach; VIII. Zamawiający zapewni Wykonawcy bezpłatny dostęp do: a) miejsca i powierzchni stołowej na potrzeby realizacji usługi b) zimnej bieżącej wody c) gniazda 220 V IX. Wszystkie posiłki zapewnione przez Wykonawcę muszą być bezwzględnie świeże, przyrządzone w dniu świadczenia usługi, muszą charakteryzować się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników oraz estetyki podania. Użyte produkty będą posiadały odpowiednią datę przydatności do spożycia. X. Podane gramatury dotyczą dań i posiłków po obróbce termicznej. XI. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania uwag w trakcie realizacji usługi, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić. XII. Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania najwyższej staranności oraz dbałości o miejsca udostępnione przez Zamawiającego. UWAGA: Wykonawca przystępując do Projektu musi mieć świadomość dyspozycyjności przez 7 dni w tygodniu w całym okresie realizacji projektu. Czas trwania projektu 13 miesięcy. 4. Dane dotyczące projektu pn. SUKCES NA OBCASACH - planowany termin realizacji projektu: od dnia ZAWARCIA UMOWY do 31 października 2011 r., liczba uczestników projektu: 100 kobiet. 5. Termin płatności (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia) - płatności częściowe, 45 dni kalendarzowych od dnia dostarczenia RACHUNKU/FAKTURY do siedziby Zamawiającego, jednakże nie wcześniej niż trzy dni robocze od otrzymania przez Zamawiającego na rachunek bankowy Zamawiającego środków finansowych na realizację projektu, pochodzących z uruchomienia rezerwy celowej, przyznanej OHP w Oleśnicy przez Ministra Finansów. 6. Szczegółowy opis warunków płatności i realizacji usług został zawarty Projekcie umowy - zał. nr 4 do SIWZ. 7. Miejsce realizacji usług (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia): siedziba Zamawiającego - Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Oleśnicy przy ul. Zamkowej 4 oraz miejsca organizacji imprez sportowych wskazane przez Zamawiającego. 8. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 9. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę w postępowaniu pod rygorem odrzucenia oferty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.ckiw-olesnica.ohp.pl/przetarg-na-uslugi-cateringowe-sno
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach