Przetargi.pl
ROPS.PSO.3321.47.2013 - Świadczenie usługi hotelarskiej obejmującej obsługę konferencji dla liczby osób nie większej niż 70

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 40-142 Katowice, ul Modelarska 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 730 68 68 , fax. 32 730 68 71
  • Data zamieszczenia: 2013-10-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
    ul Modelarska 10 10
    40-142 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 730 68 68, fax. 32 730 68 71
    REGON: 27676169900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: rops-katowice.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ROPS.PSO.3321.47.2013 - Świadczenie usługi hotelarskiej obejmującej obsługę konferencji dla liczby osób nie większej niż 70
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa świadczona przez placówki oferujące usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji ujęta we Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych pod numerem CPV: 55120000-7, dotycząca obsługi konferencji, która odbędzie się w dniu 3 grudnia 2013 roku. W spotkaniu uczestniczyć będzie grupa nie większa niż 70 osób. Zakończenie spotkania przewiduje się na godzinę 16:00. Usługa obejmuje wyżywienie, na które składają się: obiad, 2 przerwy kawowe oraz udostępnienie zaplecza konferencyjnego i sprzętu podczas spotkania dla grupy do 70 osób. Zamawiający zastrzega możliwość zakwaterowania do 6 osób w dzień poprzedzający konferencję (w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania) oraz zorganizowanie wyżywienia dla tych osób (kolacja, śniadanie). 1. Świadczenie usługi polega na zapewnieniu noclegów, wyżywienia oraz udostępnieniu zaplecza konferencyjnego i sprzętu podczas konferencji w obiekcie o standardzie minimum 3 gwiazdek. Obiekt powinien być o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii *** (trzy gwiazdki) zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. 2. Wykonawca zapewni realizację konferencji na terenie miasta Katowice. 3. Do standardów organizowanych przez Zamawiającego konferencji należą: a) wyżywienie podczas spotkania: - śniadanie - podane w formie bufetu szwedzkiego - przynajmniej jedno danie gorące dla uczestnika oraz przekąski zimne, pieczywo jasne, ciemne, napoje gorące: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, - obiad - składający się z dwóch dań, uwzględniający zupę, mięsa, sosy do mięs, bukiet surówek, ziemniaki/ryż/frytki, pieczywo i inne dodatki w tym kompot/sok/napój oraz deser (herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka + ciastko lub lody, mus itp.), - kolacja - jedno danie gorące dla uczestnika oraz przekąski zimne, pieczywo jasne, ciemne, napoje gorące: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, - przerwa kawowa (2 przerwy w czasie trwania spotkania) - na którą składają się: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, zimne napoje (soki, woda mineralna) oraz ciastka lub drobne ciasteczka, różne owoce, bakalie i suszone owoce, - w przypadku osób nie spożywających potraw mięsnych (lub innych produktów) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiedniego wyżywienia, nie zawierającego wyżej wymienionych składników, - określenie gramatury dań gorących dla jednego uczestnika konferencji: - zupa - 300 ml, - mięso - 150 g, - sos do mięsa - 20 g, - bukiet surówek - 150 g, - ziemniaki/ryż/frytki - 200 g. b) sala szkoleniowa (mieszcząca do 70 osób) - wyposażona w system klimatyzacji, nie dopuszcza się klimatyzatorów przenośnych, przystosowana do wielkości grupy i rodzaju zajęć, z oknem i dostępem do światła dziennego. Musi posiadać odpowiednie oświetlenie i właściwą temperaturę oraz być wyposażona w system nagłośnienia, 2 mikrofony, notebook, rzutnik multimedialny, stolik pod rzutnik, ekran do projekcji lub białą ścianę odpowiedniej wielkości, tablicę flipchart + odpowiednie kartki oraz pisaki, krzesła, stoły/stoliki. Nie dopuszcza się realizacji spotkania w sali, w której podawane są posiłki (śniadanie, obiad, kolacja). 4. Wykonawca i obiekt muszą spełnić następujące warunki szczegółowe: a) baza noclegowa, żywieniowa oraz sala konferencyjna muszą znajdować się w tym samym budynku. Nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach; b) dla każdego uczestnika korzystającego z noclegu zapewnić pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem lub wanną) i telewizorem. Zamawiający wymaga aby Wykonawca zagwarantował oddzielne łóżko dla każdego uczestnika. Maksymalna liczba osób mogących skorzystać z noclegu - 6; c) zapewnić bezpłatny parking dla uczestników konferencji; d) zapewnić salę restauracyjną, w której serwowane będą posiłki (śniadanie, obiad, kolacja); e) zapewnić wodę mineralną na sali konferencyjnej przez cały okres trwania konferencji; f) zapewnić możliwość oznakowania plakatem/banerem holu, wejść oraz wnętrz sali, w której odbywać się będzie konferencja; g) udostępnić dla organizatorów miejsca na recepcję w celu umożliwienia prowadzenia rejestracji uczestników (stoisko składające się ze stołu pokrytego materiałem ozdobnym, czterech krzeseł oraz zasilania).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551200007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.slaskie.pl/jednostki/index.php?zm=197
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach