MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ ogłasza przetarg
- Adres: 21-500 Biała Podlaska, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 24
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-05-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 24
21-500 Biała Podlaska, woj. lubelskie
REGON: 002300640 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-bialapodlaska.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Realizacja usługi w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu, wydawaniu i dostarczeniu własnym transportem posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej, tj.:a/ przygotowanie i wydanie w dni robocze ok. 6170 gorących posiłków w stosownym pomieszczeniu / jadłodajni / świadczeniobiorcom, w którym MOPS Biała Podlaska decyzją administracyjną przyznał tę formę pomocy w okresie 01 lipca 2023 r. – 31 grudnia 2023 r.b/ wydawanie na wynos ok. 870 porcji suchego prowiantu w stosownych opakowaniach osobom bezdomnym na każdy dzień wolny od pracy w okresie 01 lipca 2023 r. – 31 grudnia 2023 r.c/ przygotowanie i dowóz ok. 760 porcji gorących posiłków w pojemnikach jednorazowych do miejsca zamieszkania w dni robocze na terenie miasta Biała Podlaska osobom wskazanym przez Zamawiającego, którym MOPS Biała Podlaska decyzją administracyjną przyznał tę formę pomocy w okresie 01 lipca 2023 r. – 31 grudnia 2023 r.2) Gorący posiłek jednodaniowy będzie się składał z: a/ 500 ml zupy, 300g chleba oraz wkładki mięsnej min. 200g tj. kiełbasy, parówek, boczku parzonego, pasztetowej, kaszanki – wydawane 3 x w tygodniu,b/ inne niż zupa z wkładką min. 400g tj. np. bigos, pierogi, łazanki, makaron w sosie mięsnym lub grzybowym, krokiety z mięsem, kasza z sosem mięsnym – wydawane 2 x w tygodniu,c/ suchy prowiant wydawany na dni wolne od pracy winien składać się z artykułów spożywczych nadających się bezpośrednio do spożycia, niewymagających przetworzenia. Na każdy dzień wolny od pracy porcja suchego prowiantu powinna składać się m.in.: 300g chleba lub bułek o równoważnej gramaturze, nabiału lub wędliny w ilości 200g , oraz owocu np. jabłka, banana lub warzyw np. pomidora, ogórka, papryki.3) Zamawiający podając ilość posiłków zastrzega, iż stanowi ona ilość szacunkową i w okresie obowiązywania umowy może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu), co nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanej umowy lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia.4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości posiłków, a wszelkie zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy z wyprzedzeniem.5) Posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą się powtarzać w ciągu jednego tygodnia, winne być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego.6) Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.7) Wydawane posiłki nie mogą być przygotowane wcześniej niż w dniu ich wydania, muszą posiadać właściwą temperaturę np. temp. zupy nie niższa niż 85° C.8) Wydawanie posiłków będzie się odbywało w dni robocze w lokalu Wykonawcy w godz. od ll30 do 1300, posiłki nie mogą być wydawane wstecz – za dni poprzednie. Dopuszcza się wydawanie posiłkow / suchego prowiantu z wyprzedzeniem w przypadku osob bezdomnych odbierających posiłki na dni wolne od pracy .9) Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia ewidencji wydanych posiłków, zawierającej informacje o liczbie wydanych posiłków w ciągu danego miesiąca wraz z czytelnym podpisem osoby korzystającej z posiłku.10) Przewiduje się, iż minimalny zakres usług będzie obejmował w skali 1 dnia przygotowanie i wydanie ok. 66 posiłków. Ze względu na specyfikę zamówienia faktyczna liczba wydanych posiłków może ulec zmianie, tj. ± 15%.11) Miejsce realizacji zamówienia:• Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie miasta Biała Podlaska w lokalu usytuowanym w odległości nie większej niż 1 km od przystanku komunikacji miejskiej,• Wykonawca zapewni odpowiednie warunki lokalowe (miejsca siedzące przy stole), umożliwiające spożycie posiłku w tym samym czasie dla minimum 30 osób, • Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych,• Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przygotowywanych potraw oraz następstwa związane z ich ewentualną niską jakością.12) Posiłki muszą być wykonane według norm żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.13) Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę z 5 dniowym - rozumianym jako 5 dni robocze wyprzedzeniem i dostarczany do MOPS drogą mailową na adres: sekretariat@mops-bialapodlaska.pl - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55000000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:1.1. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że wykonał lub wykonuje należyciew okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie usługę/usługi polegającą/ce na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków o wartości usługi co najmniej 65 000,00 zł netto w okresie jednego roku kalendarzowego.1.2. W celu wykazania, że wymieniona/e w wykazie usługa/usługi została/y wykonana/e lub jest/są wykonywana/e należycie należy dostarczyć stosowne dowody - referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługa/i została/y wykonana/e lub jest/są wykonywana/e, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku usług nadal wykonywanych referencje lub inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.1.3. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w:-w art. 108 pzp-w art. 109 pzp
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-05-24
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zapewnienie noclegów dla uczniów odbywających staż i dla wychowawców w ramach projektu „Zawodowi.pl” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020
Dodano: 2020-06-30 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług rezerwacji miejsc noclegowych oraz usług cateringowych i restauracyjnych dla Politechniki Lubelskiej z podziałem na części
Dodano: 2020-02-18 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług rezerwacji miejsc noclegowych oraz usług cateringowych i restauracyjnych dla Centrum Spotkania Kultur w Lublinie
Dodano: 2019-12-27 - Wykonanie usług wyżywienia i noclegów w Urszulinie (powiat włodawski) dla uczestników imprez upowszechniających wiedzę ekologiczną, rajdów, warsztatów i szkoleń organizowanych przez Poleski Park Narodowy
Dodano: 2019-02-05 - Wykonanie usług wyżywienia i noclegów w Urszulinie (powiat włodawski) dla uczestników imprez upowszechniających wiedzę ekologiczną, gier terenowych i warsztatów organizowanych przez Poleski Park Narodowy
Dodano: 2017-12-11