Przetargi.pl
Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria - 3 części zamówienia.

Ośrodek Pomocy Społecznej w Górze Kalwarii ogłasza przetarg

  • Adres: 05-530 Góra Kalwaria, ul. Pijarska 40
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 7272907 , fax. 0-22 7273336
  • Data zamieszczenia: 2010-03-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Górze Kalwarii
    ul. Pijarska 40 40
    05-530 Góra Kalwaria, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 7272907, fax. 0-22 7273336
    REGON: 00217514600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Pomoc Społeczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria - 3 części zamówienia.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria - 3 części zamówienia. Przedmiot główny zamówienia: CPV: 55300000-3 - usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków. Przedmiot dodatkowy zamówienia: CPV: 55524000-9 - usługi dostarczania posiłków do szkół, CPV: 55521200-0 - usługi dowożenia posiłków. 2. Zakres zamówienia: Z posiłków korzystać będą klienci Ośrodka Pomocy Społecznej w szczególności: osoby niepełnosprawne, starsze, ubogie, bezrobotne, rodziny dysfunkcyjne, dzieci. 2.1 Wydawanie i dowóz posiłków będzie realizowany w Górze Kalwarii i na terenie gminy Góra Kalwaria podzielonej na 3 rejony: Opis części zamówienia Rejon - część I - Baniocha, Wilczynek, Solec, Szymanów, Tomice, Kąty, Mikówiec, Łubna, Ługówka - około 50 posiłków dziennie. Rejon - część II - Góra Kalwaria, Brześce, Moczydłów, Podłęcze, Wólka Załęska, Wólka Dworska - około 50 posiłków dziennie. - Lokal do wydawania posiłków musi znajdować się na terenie miasta Góra Kalwaria, na terenie zamkniętym ulicami: - Budowlanych, Broniewskiego, Wyszyńskiego, Pijarska, Szpitalna, Ks. Sajny, Dominikańska, Grójecka, Marianki oraz teren byłej Jednostki Wojskowej; - Wydawane posiłki to ok. 70 % wszystkich posiłków. Rejon - część III - Buczynów, Cendrowice, Czaplin, Czaplinek, Dębówka, Dobiesz, Julianów, Linin, Obręb, Sierzchów, Ługówka, Wincentów, Wojciechowice, Borki, Brzumin, Czersk, Ostrówik, Aleksandrów, Karolina, Coniew, Królewski Las, Pęcław, Podgóra, Podosowa, Potycz, Szpruch, Czachówek, Krzaki Czaplinkowskie, Sobików, Czarny Las - około 50 posiłków dziennie. 2.2 Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 1200-1500. 2.3 Z posiłków korzystać będzie około 150 osób - około 20 % dzieci - 3 części - dziennie przez 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. 2.4 Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego. 2.5 Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu: 1) jednego posiłku bezmięsnego; 2) jednego posiłku na bazie mięsa mielonego; 3) jednego posiłku z ryby; o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych; 1) zupa - minimum 0,5 litra; 2) ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) - minimum 250 gram, 3) mięso, ryby - minimum 150 gram, 4) surówka - minimum 300 gram; oraz dla dzieci; 1) zupa minimum 0,3 litra, 2) ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) - minimum 150 gram, 3) mięso, ryby - minimum 60 gram, 4) surówka - minimum 90 gram. 2.6 Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości zarówno, co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 2.7 Zamawiający wymaga, aby surowcowy, uśredniony tzw. wsad do kotła - umożliwiający wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż 5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych. 2.8 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia na ok. 36 000 obiadów w terminie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Liczba ta może się wahać w granicach 20% w zależności od faktycznych potrzeb. 2.9 Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych, załączonych do faktury imiennych rozliczeń i ich ceny (wartości) jednostkowej. 2.10 Wykonawca otrzyma od Zamawiającego listę imienną wraz z adresami osób podopiecznych uprawnionych do otrzymania posiłku. 2.11 Przed rozpoczęciem realizacji zamówienia na kolejny miesiąc Wykonawca dostarczy Zamawiającemu jadłospis.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gorakalwaria.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach