Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCEGO POSIŁKU w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w okresie od 4 stycznia 2010r. do 31 grudnia 2010r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska 5
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 7237353 , fax. 044 7233489
  • Data zamieszczenia: 2009-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
    ul. Cekanowska 5 5
    97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
    tel. 044 7237353, fax. 044 7233489
    REGON: 00470072800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCEGO POSIŁKU w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w okresie od 4 stycznia 2010r. do 31 grudnia 2010r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot Zamówienia składa się z 3 zakresów (części), z których każda może być realizowana samodzielnie przez poszczególnych Wykonawców. 1.1 Część 1. Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 4 stycznia 2010r do 31 grudnia 2010r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu, klusek, naleśników lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. Ponadto Zamawiający dopuszcza możliwość przygotowania posiłków z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego, jogurtu owocowego lub śmietany. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 11.00 do 14.00, w ilości maksymalnie 50 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Wilanów. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Wilanów obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Podoba, Białobrzeskiej, Mireckiego, Nowowiejskej, Spalskiej, Szczęśliwej. 1.2 Część 2. Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 4 stycznia 2010r do 31 grudnia 2010r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu, klusek, naleśników lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. Ponadto Zamawiający dopuszcza możliwość przygotowania posiłków z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego, jogurtu owocowego lub śmietany. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 11.00 do 14.00, w ilości maksymalnie 50 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Niebrów. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłki w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Niebrów obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Barlickiego, Orzeszkowej, Zawadzkiej, Milenijnej, Ujezdzkiej, Warszawskiej, Wysokiej, Piaskowej, Głównej, Dworcowej, Spalskiej, Nowowiejskiej, Konstytucji 3 Maja. 1.3 Część 3. Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 4 stycznia 2010r do 31 grudnia 2010r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu, klusek, naleśników lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. Ponadto Zamawiający dopuszcza możliwość przygotowania posiłków z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego, jogurtu owocowego lub śmietany. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 11.00 do 14.00, w ilości maksymalnie 164 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Centrum. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłki w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Centrum - obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Mościckiego, Mireckiego, Nowy Port, Wodnej, Św. Antoniego, O. Lange, Jana Pawła II, Podleśnej, Legionów, Piłsudskiego, Gen. Józefa Hallera, Mostowej, Zawadzkiej, Orzeszkowej, Barlickiego, Warszawskiej, Św. Antoniego, Granicznej, Jana Pawła II, Podleśnej, Gen. Józefa Bema. 2. Każdy z posiłków określony w punkcie 2.2 musi zawierać minimum 1000 kalorii. - Posiłki muszą być wydane w punkcie żywieniowym spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne. - Posiłki muszą być wydawane w punkcie żywieniowym jako produkty o temperaturze 60?C - 80?C - zgodnie z normami żywieniowymi. - Punkt żywieniowy musi być zlokalizowany w budynku ogrzewanym, w którym zorganizowane będzie co najmniej 50 miejsc siedzących (przy stołach). - Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych, łącznie z odstąpieniem od umowy. 3. Posiłki będą wydawane za pokwitowaniem uprawninym klientom i wynagrodzenie należne Wykonawcy obejmować będzie rzeczywistą liczbę posiłków wydanych w danym okresie rozliczeniowym. Ustala się miesięczny okres rozliczeniowy (miesiąc kalendarzowy). Po upływie każdego miesiąca kalendarzowego Wykonawca przedstawi miesięczne zestawienie wydanych posiłków wraz z potwierdzeniem ich przyjęcia przez uprawnionych odbiorców, które będzie stanowić podstawę wypłaty wynagrodzenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - warunek 1, 1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - warunek 2, 1.3 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia - warunek 3, 1.4 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - warunek 4, 1.5 Spełniają i przyjmują warunki zawarte w SIWZ oraz we wzorze umowy - warunek 5. 2. Kryteria oceny spełniania warunków oraz dokumenty, które zobowiązany jest dostarczyć Wykonawca w ramach oferty: 2.1 Warunek 1 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 2.2 Warunek 2 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - złoży oświadczenie będące załącznikiem do oferty, że posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub dołączy pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; - dokument potwierdzający tytuł prawny do dysponowania lokalem wykorzystanym jako punkt żywieniowy przez okres realizacji zamówienia (np.: wyciąg z księgi wieczystej, umowa najmu, użyczenia, dzierżawy itp.); - decyzja właściwego organu zezwalająca na prowadzenie działalności gospodarczej(zbiorowe żywienie) w miejscu przygotowywania i wydawania posiłków. 2.3 Warunek 3 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - oświadczenie stanowiące załącznik do oferty - zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt. 1- 3 ustawy Prawo zamówień publicznych; 2.4 Warunek 4 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych - załącznik do oferty. 2.5 Warunek 5 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - oświadczenie, że spełnia i przyjmuje warunki zawarte w SIWZ oraz we wzorze umowy (Oświadczenie zawarte w formularzu oferty). 3. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia. Każdy z w/w warunków ma jednakowe znaczenie i niespełnienie któregokolwiek z nich spowoduje wykluczenie Wykonawcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - złoży oświadczenie będące załącznikiem do oferty, że posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub dołączy pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; - dokument potwierdzający tytuł prawny do dysponowania lokalem wykorzystanym jako punkt żywieniowy przez okres realizacji zamówienia (np.: wyciąg z księgi wieczystej, umowa najmu, użyczenia, dzierżawy itp.); - decyzja właściwego organu zezwalająca na prowadzenie działalności gospodarczej(zbiorowe żywienie) w miejscu przygotowywania i wydawania posiłków. - oświadczenie stanowiące załącznik do oferty - zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt. 1- 3 ustawy Prawo zamówień publicznych; - oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych - załącznik do oferty. - oświadczenie, że spełnia i przyjmuje warunki zawarte w SIWZ oraz we wzorze umowy (Oświadczenie zawarte w formularzu oferty).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: htpp://mopstomaszow.nbip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach