Gmina Świeszyno ogłasza przetarg
- Adres: 76-024 Świeszyno, Świeszyno
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 94 31 60 120 , fax. 94 31 61 491
- Data zamieszczenia: 2019-08-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Świeszyno
Świeszyno 71
76-024 Świeszyno, woj. zachodniopomorskie
tel. 94 31 60 120, fax. 94 31 61 491
REGON: 33092070700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://ug.swieszyno.ibip.pl/public/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie posiłków całodniowych dla dzieci uczęszczających do Żłobka Gminnego „Tęczowa Kraina” w Konikowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz Zamawiającego - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 48 dzieci w wieku od 1 roku do 3 lat, uczęszczających do Żłobka Gminnego „Tęczowa Kraina” w Konikowie 47 D, 76-024 Świeszyno, w terminie od 01.09.2019 r - 31.08.2021 r. 3.2. Przedmiot zamówienia obejmuje: a) Przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie( np. zupa mleczna, bezmleczna z ryżem, makaronem, płatki owsiane, kasza manna, kasza jaglana, kanapki z chleba pszennego, razowego, żytniego z pastami różnego rodzaju, wędliną, serem żółtym, twaróg, parówka, dżem, herbatka ziołowa, z cytryną, miętowa, owocowa, kakao, kawa zbożowa z mlekiem), II śniadanie (np. mus owocowy, serek, drożdżówka, kisiel, budyń, sok do picia), obiad (zupa np. rosół, pomidorowa z makaronem lub z ryżem, ogórkowa, jarzynowa, krupnik, barszcz biały, barszcz czerwony, itd., drugie danie np. kasza, ryż, ziemniaki, makaron, naleśniki, pierogi, kluski, różnego rodzaju porcje mięsa, sosy, surówki, kompot owocowy) dla maksymalnie 48 dzieci w wieku od 1 roku do 3 lat. b) Potrawy wykluczone z jadłospisu: bigos, zupa grzybowa, pasztet i wszelkiego rodzaju ciężkostrawne posiłki. c) Posiłki będą dostarczane 2 razy dziennie : śniadanie i drugie śniadanie maksymalnie do godziny 7.30, obiad do godziny 10.45. d) Jeden pakiet wyżywienia dla jednego dziecka w jednym dniu pobytu dziecka w żłobku zawiera: śniadanie, II śniadanie, obiad dwudaniowy. e) Liczba wydawanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w żłobku. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości dostarczanych posiłków zgodnie z rzeczywistością. Rozliczanie finansowe za wykonaną usługę odbywać się będzie za każdy miesiąc na podstawie faktycznie dostarczanych posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Zamawiającemu zestawienia, określającego liczbą dzieci, dla których zamówiono i dostarczono posiłki w każdym dniu. Z tytułu wykorzystania mniejszej ilości posiłków, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia. f) Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania i dostarczania posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w żłobku w dniu w które odbywają się zajęcia - od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w które nie odbywają się zajęcia dla dzieci. Dostarczanie posiłków realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. g) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i dostarczania pięciodniowego jadłospisu na dwa dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Dyrektora Żłobka. Zamawiający niezwłocznie naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. h) Zamawiający przyjmuje na siebie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Powyższy warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualną pozytywną opinię sanitarną wydaną przez Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną na użytkowanie lokalu gastronomicznego z cateringiem. Ocena spełnienia powyższego warunku wymaganego od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów wg formuły spełnia – nie spełnia
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: INNE DOKUMENTY NIEWYMIENIONE W PKT A-C WYMAGANE OD WYKONAWCY(dotyczy wszystkich wykonawców składających oferty). 1. WYPEŁNIONY FORMULARZ OFERTOWY sporządzony na/wg Załącznika nr 1 do SIWZ; 2. Dowód wniesienia wadium – potwierdzenie wniesienia wadium należy załączyć do oferty – jeśli dotyczy; 3. Jeżeli oferta nie zostanie podpisana przez Wykonawcę do oferty należy dołączyć PEŁNOMOCNICTWO(A) do działania w imieniu Wykonawcy (podpisanie oferty, reprezentowanie Wykonawcy, ewentualnie inne działania np. podpisanie umowy) - o ile umocowanie(a) osoby(ób) występującej(cych) w imieniu Wykonawcy nie wynikają z innych złożonych dokumentów. 4. ZOBOWIĄZANIE PODMIOTU udostępniającego Wykonawcy swoje zasoby sporządzone na/wg Załącznika nr 5 do SIWZ (wypełniają tylko podmioty, które udostępniają Wykonawcy swoje zasoby) należy dołączyć do oferty (jeżeli występuje); 5. OŚWIADCZENIE WYKONAWCY sporządzone na/wg załącznika 4 do SIWZ o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Uwaga! Wykonawca – w terminie 3 dni od zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji dotyczących: kwoty którą zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie, ceny terminu wykonania zamówienia, okresów gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, - przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub oświadczenie o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust 1 pkt. 23 Ustawy - na/według załącznika nr 4. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody (dokumenty lub informacje ) że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o. o.
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o. o.
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-16 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-03 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-03 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-03 - Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie
Dodano: 2024-01-16 - Świadczenie usług gastronomicznych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej „Zielony Taras” w Koszalinie
Dodano: 2024-01-09 - Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów ZOD FREGATA sp. z o.o.
Dodano: 2024-01-05