Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 88-150 Kruszwica, ul. Rybacka 20
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 3515419 , fax. 052 3557257
- Data zamieszczenia: 2012-12-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Rybacka 20 20
88-150 Kruszwica, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 3515419, fax. 052 3557257
REGON: 09255413200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dwudaniowych dla świadczeniobiorców Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kruszwicy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dwudaniowych dla świadczeniobiorców Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kruszwicy. Przewidywana ilość posiłków wynosi 34 dziennie przez 365 dni w roku. Łączna ilość 12410. Przewiduje się, że zmiana ilości wydanych posiłków (zmniejszenie lub zwiększenie) nie przekroczy 20 % przewidywanej ilości posiłków. Posiłki muszą być urozmaicone, sycące, smaczne i kaloryczne. Nie mogą się powtarzać w ciągu dwóch tygodni. Posiłki powinny być skomponowane w następujacych proporcjach: - 3 x w tygodniu dania mięsne - 1 x w tygodniu dania bezmięsne - 1 x w tygodniu danie rybne. Posiłek powinien składać się każdorazowo z 2 dań (zupa i drugie danie) oraz kompotu lub innego napoju (co najmniej 200 ml). Wymagana gramatura po ugotowaniu przedstawia się następujaco: - Zasadą jest by jedna porcja zupy wynosiła 0,4 litra, była sycąca i treściwa - Mięso, ryba nie mniej niż 100 g - Udko kurczaka pieczonego nie mniej niż 200 g - Filet z drobiu powyżej 100 g - Pieczeń w sosie własnym nie mniej niż 120 g - Gulasz wieprzowy, drobiowy nie mniej niż 200 g - Gołąbki powyżej 200 g - Klopsik nie mniej niż 100 g - Naleśniki nie mniej niż 2 sztuki, łącznie 200 g - Pierogi co najmniej 6 sztuk - Ziemniaki, makaron lub ryż co najmniej 200 g (ryż lub makaron nie częściej niż raz w tygodniu) - Jarzyny gotowane podawane będą 3 razy w tygodniu w okresie zimowym, natomiast w okresie letnim 2 razy w tygodniu - Do obiadów mięsnych, rybnych itp. należy podać surówkę nie mniej niż 100 g Na dni wolne od pracy świadczeniobiorcy, którzy wyrażą taką wolę winni otrzymywać suchy prowiant w cenie równoważnej ilości dni, za który będzie on wydawany. Przez suchy prowiant należy rozumieć danie gotowe do spożycia po podgrzaniu. Przygotowane posiłki należy dostarczyć w dni robocze do Punktu Wydawania Posiłków w Kruszwicy przy ulicy Kościuszki 30 w godzinach 1200 - 1300. Posiłki muszą być gorące, gotowe do spożycia po ich dostarczeniu, przygotowywane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, z artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym środkiem transportu przystosowanym do przewożenia posiłków, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów zadba Wykonawca. Płatność odbywać się będzie przelewem na podstawie faktury, wystawianej na koniec każdego miesiąca w ciągu 14 dni od daty otrzymania faktury przez Zamawiającego. Wykonawca będzie dostarczał dwutygodniowy jadłospis do Zamawiającego. Posiłki, sposób ich przygotowania oraz transportu powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopskruszwica.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- CATERING- PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW WOTUiW w SYSTEMIE TACOWYM NA ROK 2016
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla dzieci objętych dożywianiem w szkołach z terenu Gminy Kikół oraz dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kikole
Dodano: 2015-12-08 - Przetarg nieograniczony na usługę dostarczania przygotowanych całodziennych posiłków dla pacjentów oraz dystrybucja w oddziały szpitalne Pałuckiego Centrum Zdrowia Sp. z o. o. Nr post. PCZ/II-ZP/11/2015.
Dodano: 2015-05-26 - Świadczenie usług cateringowych towarzyszących realizacji operacji pn.: Dobre praktyki rolnicze na obszarach szczególnie narażonych na azotany pochodzenia rolniczego tzn. OSN na terenie województwa kujawsko-pomorskiego
Dodano: 2015-02-26 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla dzieci objętych dożywianiem w szkołach z terenu Gminy Kikół oraz dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kikole
Dodano: 2014-12-03 - CATERING- PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW WOTUiW w SYSTEMIE TACOWYM
Dodano: 2014-12-02 - dostarczania poczęstunku dla uczniów podczas zajęć w ramach projektu pn.Nasz Przyjaciel Robot-Mechatronika innowacyjnym narzędziem sukcesów edukacyjnych dla toruńskich gimnazjalistów.
Dodano: 2014-10-17 - Świadczenie usług cateringowych towarzyszących operacji pn. Szkolenia z zakresu stosowania środków ochrony roślin z uwzględnieniem zasad integrowanej ochrony
Dodano: 2014-08-27 - CATERING- PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW WOTUiW w SYSTEMIE TACOWYM
Dodano: 2013-12-09 - Wykonywanie usług całodobowego żywienia pacjentów dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie przez okres dwóch lat
Dodano: 2013-11-26