Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bargłowie Kościelnym ogłasza przetarg
- Adres: 16320 Bargłów Kościelny, ul. Augustowska
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 87 64 24 092 , fax. 87 64 24 092
- Data zamieszczenia: 2018-01-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bargłowie Kościelnym
ul. Augustowska 47
16320 Bargłów Kościelny, woj. podlaskie
tel. 87 64 24 092, fax. 87 64 24 092
REGON: 79019975100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.gops-barglow.pl, http://bip.gops.ug.barglow.wrotapodlasia.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWYWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĄCYCH SIĘ ORAZ DOWÓZ POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BARGŁÓW KOŚCIELNY - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie zupy i drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny wliczonym w koszty zamówienia, w ilości około 159 gorących posiłków dziennie. 2. Szacunkowa dzienna ilość zamawianych posiłków dla poszczególnych szkół wynosi: - Szkoła Podstawowa w Bargłowie Kościelnym - około 82 posiłków, - Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 27 posiłków, - Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 28 posiłków, - Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 22 posiłków. Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 9:00 a 11:30. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Minimalny wsad do kotła 4,00 zł 3. Zamawiający zamawia: przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w formie zupy i drugiego dania własnym transportem i we własnych termosach gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Do gorących posiłków dla wszystkich dzieci we wszystkich szkołach, należy dostarczać naczynia (w tym kubeczki) i sztućce jednorazowe. Wykonawca zobowiązany jest do zabrania następnego dnia wszystkich jednorazowych naczyń i sztućców. W tygodniu (5 dni roboczych): - 3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując różne techniki kulinarne, - 1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką), - 1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, paluszki rybne, - do każdego posiłku zupa (300 ml), - do każdego posiłku dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron, - do każdego posiłku dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy, - do każdego posiłku napój owocowy (200ml), - do każdego posiłku owoc/owoce (min. 100g). W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny, napój owocowy oraz owoc. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej jakości o rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. W przeciągu 3 dni roboczych rodzaj owocu/owoców nie może się powtarzać. 4. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: -
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Informację o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. 2. Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy (jeżeli nie wynikają one z innych dokumentów załączonych do oferty przez Wykonawcę, a jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe podczas wizyt na demonstracjach realizowanych w ramach operacji „Demonstracje z zakresu produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszowe”
Dodano: 2024-04-21 - Usługi cateringowe podczas wizyt na demonstracjach realizowanych w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”
Dodano: 2024-04-16 - Usługi cateringowe w trakcie realizacji operacji polegającej na organizacji i przeprowadzeniu szkoleń w ramach interwencji „Doskonalenie zawodowe rolników” moduł 1 „Szkolenia podstawowe dla rolników”
Dodano: 2024-03-29 - Usługi cateringowe dla uczestników szkoleń i wykładowców w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”
Dodano: 2023-10-16 - Usługa kompleksowego całodziennego żywienia zbiorowego pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Paliatywnej im. Jana Pawła II w Suwałkach
Dodano: 2023-09-15 - Usługa kompleksowego całodziennego żywienia zbiorowego pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Paliatywnej im. Jana Pawła II w Suwałkach
Dodano: 2023-07-21 - Usługi cateringowe dla uczestników demonstracji i wykładowców w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna” – powiat bielski
Dodano: 2023-07-06 - Usługi cateringowe dla uczestników demonstracji i wykładowców w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”
Dodano: 2023-03-15 - Usługi cateringowe dla uczestników szkoleń i wykładowców w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”
Dodano: 2022-07-21 - Dostawa gorących posiłków do Dziennego Domu Senior + w 2019 r.
Dodano: 2018-11-30