Przetargi.pl
Usługi cateringowe dla uczestników szkoleń i wykładowców w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”

PODLASKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO W SZEPIETOWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 18-210 Szepietowo-Wawrzyńce, 64
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-07-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PODLASKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO W SZEPIETOWIE
    64
    18-210 Szepietowo-Wawrzyńce, woj. podlaskie
    REGON: 450695120
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://odr.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi cateringowe dla uczestników szkoleń i wykładowców w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 6 szkoleniach, na terenie powiatu augustowskiego; łącznie 176 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 12 szkoleniach, na terenie powiatu białostockiego; łącznie 352 osoby.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 6 szkoleniach, na terenie powiatu bielskiego; łącznie 168 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 7 szkoleniach, na terenie powiatu grajewskiego; łącznie 208 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 7 szkoleniach, na terenie powiatu hajnowskiego; łącznie 200 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 6 szkoleniach, na terenie powiatu kolneńskiego; łącznie 176 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 10 szkoleniach, na terenie powiatu łomżyńskiego; łącznie 288 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 7 szkoleniach, na terenie powiatu monieckiego; łącznie 200 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 5 szkoleniach, na terenie powiatu sejneńskiego; łącznie 144 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 8 szkoleniach, na terenie powiatu siemiatyckiego; łącznie 232 osoby.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 10 szkoleniach, na terenie powiatu sokólskiego; łącznie 288 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 9 szkoleniach, na terenie powiatu suwalskiego; łącznie 256 osób.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 9 szkoleniach, na terenie powiatu wysokomazowieckiego; łącznie 272 osoby.Usługa obejmuje zapewnienie uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom, serwisu kawowego i obiadu na 5 szkoleniach, na terenie powiatu zambrowskiego; łącznie 144 osoby.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualną decyzję właściwego terenowo Państwowego Inspektora Sanitarnego, dotyczącą zakładu przygotowującego posiłki, o której mowa w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, że: obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i obrocie środkami spożywczymi; wykonawca może produkować i obracać żywnością, czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz.Decyzja musi dotyczyć realizacji usługi w systemie cateringowym.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek, jeżeli:a) wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie), wykonał lub wykonuje należycie co najmniej 3 usługi cateringowe polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podawaniu posiłków podczas szkolenia, gali, konferencji, bankietu, imprezy kulturalno-rozrywkowej, lub wydarzeń o podobnym charakterze dla minimum 30 osób na każdym wydarzeniu,b) wykaże, że dysponuje co najmniej 1 samochodem osobowo – dostawczym lub innym, pozwalającym na dowóz zamawianych posiłków do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. Wykonawca złoży w tym zakresie decyzję dotyczącą samochodu, którym będzie dostarczana żywność, wydaną przez właściwego terenowo Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych. Zamawiający dopuszcza transport żywości samochodem niebędącym pojazdem typu chłodnia (również posiadającym decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych w ramach usług cateringowych) do przewożenia żywności w opakowaniach transportowych termicznych (gastronomiczne termosy z wkładami chłodzącymi służącymi do przewozu żywności), jeżeli zostanie zapewniona odpowiednia jakość żywności – zgodnie z zapisami SWZ oraz zostaną zachowane przez Wykonawcę wszelkie normy wynikające z przepisów prawa oraz parametrów termosu (zwłaszcza dotyczące utrzymywania odpowiedniej temperatury przewożonych posiłków).Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia Wykonawcy złożonego wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SWZ oraz decyzji dotyczącej samochodu, którym będzie dostarczana żywność, właściwego terenowo Państwowego Inspektora Sanitarnego.3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-07-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach