Gmina Zagrodno ogłasza przetarg
- Adres: 59-516 Zagrodno 52,
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. (076) 8773 396 , fax. (076) 8773 345
- Data zamieszczenia: 2020-08-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Zagrodno
59-516 Zagrodno 52, woj. dolnośląskie
tel. (076) 8773 396, fax. (076) 8773 345
REGON: 39064767600000
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowaniu 4 posiłków dziennie (śniadanie, II śniadanie, obiad i podwieczorek) z komponentów zakupionych przez Wykonawcę wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług cateringowych na rzecz Zleceniodawcy tj. przygotowanie i dostarczenie 4 posiłków dziennie. 2. Usługa będzie dotyczyć dostawy posiłków dla ok. 85 dzieci w wieku od 2,5 – 6 lat zapisanych do Samorządowego Przedszkola w Zagrodnie. 3. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci korzystających z posiłków. 4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień: • śniadanie i II śniadanie w ilości wg zamówienia zgłoszonego dzień wcześniej, • obiad, podwieczorek – w ilości wg zamówienia złożonego telefonicznie najpóźniej do godz. 9.00 5. Zleceniobiorca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach i pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 6. Zleceniobiorca ponosi pełną odpowiedzialność za: • Jakość, estetykę oraz temperaturę dostarczanych posiłków. • Zgodność świadczonych usług z obowiązującymi normami zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi i w tym zakresie odpowiada przed Państwowym Inspektorem sanitarnym. 7. Jadłospis na okres 10 dni układany będzie przez Zleceniobiorcę i dostarczany Zleceniodawcy do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. 8. Zleceniodawca ma prawo dokonywać zmian w jadłospisie przedstawionym przez Zleceniobiorcę. 9. Zleceniobiorca zobowiązany jest do zachowania i uwzględniania w jadłospisie diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb, zgodnie z informacją otrzymaną od Zleceniodawcy. 10. Dzienny jadłospis obejmuje: a) I śniadanie b) II śniadanie c) obiad: zupa, drugie danie, kompot d) podwieczorek 11. Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie. 12. Posiłki będą serwowane z zachowaniem cyklu: • godz. 8.30 – śniadanie • do godz. 12.00 – dostawa obiadu w pojemnikach utrzymujących ciepło. 13. Ze względu na organizację pracy grup przedszkolnych nie ma możliwości zmiany godzin dostaw posiłków. Wykonawca zobowiązuje się do ich przestrzegania i gwarantuje dostarczanie posiłków o najwyższej jakości i w odpowiedniej temperaturze. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 15. Posiłki muszą spełniać wymagania zalecane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań , jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) oraz wytyczne Instytutu Matki i Dziecka. 16. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 17. Do obowiązków Zleceniobiorcy należy dokonywanie comiesięcznych rozliczeń ze Zleceniodawcą za dostarczane posiłki za pomocą własnego personelu. 18. Zleceniodawca przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z: a) Bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom, b) Myciem i wyparzaniem naczyń oraz sprzątaniem pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, c) Ponoszeniem kosztów na środki czyszczące i higieniczne zużywane do sprzątania w/w pomieszczeń, d) Ponoszeniem kosztów za zużyte przy myciu naczyń media: energii elektrycznej, ciepłej i zimnej wody, ścieków. 19. Koszty dostawy należy wliczyć w cenę dostarczonych posiłków. 20. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki, zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, tj. zgodnie z wymogami, o których mowa w Dziale IV, rozdziale II ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 z późn. zm.), w zakresie przygotowywania i dowozu gorących posiłków, tj. posiada zatwierdzenie zakładu i wpis do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej i/lub Inspekcji Weterynaryjnej, Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie sporządzone według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SWIZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie całodobowego żywienia pacjentów przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2024-03-11 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby placówek oświatowych znajdujących się na terenie Miasta i Gminy Bierutów
Dodano: 2024-02-25 - " Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zagrodnie"
Dodano: 2024-02-19 - „Świadczenie usług cateringowych na potrzeby placówek oświatowych znajdujących się na terenie Miasta i Gminy Bierutów”
Dodano: 2024-02-04 - Usługa całodobowego żywienia - sporządzanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Gminnym SP ZOZ w Bogatyni
Dodano: 2024-02-01 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu Dolnym w 2024 roku
Dodano: 2024-01-22 - Usługa całodobowego żywienia - sporządzanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Gminnym SP ZOZ w Bogatyni
Dodano: 2024-01-15 - Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu, dostarczaniu, podawaniu posiłków Z PODZIAŁEM NA ZADANIA.
Dodano: 2024-01-14 - Świadczenie usług cateringu dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego Nr 1 w Nowej Rudzie przy ul. Kłodzkiej 7.
Dodano: 2024-01-11 - Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zagrodnie.
Dodano: 2023-12-29