Przetargi.pl
Przygotowanie, wydanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2015/2016

Gmina Pruchnik ogłasza przetarg

  • Adres: 37-560 Pruchnik, ul. Rynek 1/1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 16 6236113 , fax. 16 6236130
  • Data zamieszczenia: 2015-07-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Pruchnik
    ul. Rynek 1/1 1/1
    37-560 Pruchnik, woj. podkarpackie
    tel. 16 6236113, fax. 16 6236130
    REGON: 00054635400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pruchnik.bip.info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, wydanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2015/2016
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakres zamówienia obejmuje: 1) Przygotowanie wydanie i dostarczenie posiłków dla dzieci szkolnych (dofinansowywanych z OPS) w okresie jednego roku szkolnego dla 285 osób przez 185 dni. 2) Przygotowanie i wydanie posiłków dla dzieci przedszkolnych (Przedszkole Samorządowe nr 1 w Pruchniku) w okresie jednego roku szkolnego dla 101 osób przez 211 dni i 25 osób przez 21 dni. Zamawiający zastrzega że liczba osób może ulec zmniejszeniu maksymalnie do 20% w przypadku wystąpienia siły wyższej której zamawiający nie mógł przewidzieć. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 5 do SIWZ. 3) Inne szczególne warunki Ze względu na specyfikę przygotowywania posiłków dla dzieci od 3-6 lat (żywienia zbiorowego) w tym przygotowywania posiłków wysokiej jakości, doboru smakowego, wyglądu estetycznego a przede wszystkim zachowania bezpieczeństwa przed zatruciem zbiorowym a tym samym zabezpieczenia przed zamknięciem stołówki Zamawiający, zgodnie z art. 29 ust 4 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r-Prawo zamówień publicznych ( Dz.U. z 2013r, poz. 907, z póżn. zm.) żąda od wykonawcy zatrudnienia na podstawie umowy o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy, jednej osoby. 4) Jednocześnie Zamawiający gwarantuje, iż minimalne wynagrodzenie, które zostanie zapłacone z tytułu realizacji przedmiotu umowy dla poszczególnych zadań (3.1,3.2 w rozdziale nr XV) wyniesie min. 80% wartości brutto podanej w formularzu ofertowym. 5) Posiłki należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych (szklanych) i sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2015r poz 594) 6) Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60-75 stopni Celsjusza. 7) Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj . Dz.U. z 2015r poz 594) 8) Wszystkie posiłki będą przygotowywane w pomieszczeniach kuchennych w budynku Gimnazjum w Pruchniku, które wyposażone są w podstawowe urządzenia i sprzęt niezbędny do przygotowania posiłków z urządzeniami chłodniczymi, bez naczyń stołowych oraz wyparzaczy i termosów. Pomieszczenia kuchni zostaną użyczone odpłatnie, zobowiązuje się najemcę do przygotowywania posiłków dla pozostałej młodzieży szkolnej (chętnych) za odpłatnością po kwotach wyłonionych w wyniku postępowania przetargowego. Szczegółowy zakres usług określa załącznik nr 5 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia. 9) Wykonawca zapewnia usługę cateringową w przypadku awarii urządzeń kuchennych uniemożliwiających przygotowanie posiłków lub innych zdarzeń losowych Zamawiający zastrzega, że ilości posiłków wskazane w formularzu ofertowym zał. nr 1 do SIWZ, są ilościami szacunkowymi, służącymi do skalkulowania ceny oferty, porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Wykonawcy, z którym zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o dostawę posiłków w wielkościach podanych w formularzu ofertowym. Zakup ilości posiłków dokonywany w trakcie obowiązywania umowy może dla poszczególnych pozycji różnić się ilościowo od wartości podanych w załączniku nr 1 do SIWZ, jednak łączna wartość zakupu posiłków nie przekroczy całkowitej wartości oferty wybranego wykonawcy dla określonego zadania. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje, iż minimalne wynagrodzenie, które zostanie zapłacone z tytułu realizacji przedmiotu umowy dla poszczególnych zadań wyniesie min. 80% wartości brutto podanej w formularzu ofertowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Klauzule społeczne
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pruchnik.bip.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach