Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk ogłasza przetarg
- Adres: 10-747 Olsztyn, ul. Tuwima 10
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5234692 , fax. 089 5234693
- Data zamieszczenia: 2013-09-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk
ul. Tuwima 10 10
10-747 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5234692, fax. 089 5234693
REGON: 00128934000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pan.olsztyn.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka naukowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
przygotowanie raportów i analiz na potrzeby projektu Innowacyjne produkty piekarnicze o właściwościach prozdrowotnych dla Warmii i Mazur, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiot postępowania obejmuje opracowanie raportów i analiz na potrzeby projektu Innowacyjne produkty piekarnicze o właściwościach prozdrowotnych dla Warmii i Mazur, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2.Zamówienie podzielono na trzy Części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Każdy Wykonawca może złożyć jedną ofertę na daną Część. Część I - przygotowanie raportów w zakresie określenia barier we wdrażaniu innowacyjnych produktów piekarniczych na obszarze woj. warmińsko-mazurskiego oraz oczekiwań konsumentów: a)raport z analizy typu search desk w zakresie trendów w konsumpcji pieczywa o właściwościach prozdrowotnych; b)raport z badań naukowych w zakresie produkcji pieczywa - sytuacja obecna; c)raport z badań naukowych w zakresie produkcji pieczywa - przyszłe trendy; d)raport dot. czynników stymulujących i ograniczających wdrażanie innowacji do produktów piekarniczych; e)raport na temat struktury sprzedaży produktów piekarniczych w woj. warmińsko-mazurskim; f)przygotowanie ankiety do badań konsumenckich; g)szkolenie ankieterów prowadzących badania konsumenckie. Termin wykonania - 28.02.2014 r. Część II - opracowanie pięciu produktów piekarniczych oraz wzbogacenie ich o składniki posiadające właściwości prozdrowotne, zawierających: a)raporty z określenia wstępnych wyróżników do badań 5 produktów piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) b)raporty z opracowania metod analiz wyróżników 5 produktów piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) c)raport z analiz profilu wyróżników 5 produktów piekarniczych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) d)prowadzenie z analiz profilu wyróżników 5 produktów piekarniczych e)raporty z analiz 7 wyróżników w 5 nowych produktach piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) f)prowadzenie analiz 7 wyróżników w 5 nowych produktach piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych g) raporty z monitoringu 7 wyróżników w cyklu technologicznych od surowca do piekarni (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) h)prowadzenie analiz z monitoringu 7 wyróżników w cyklu technologicznych od surowca do piekarni i)raport z analizy jakości przechowalniczej produktów w czasie procesu przechowywania j)prowadzenie analizy jakości produktów piekarniczych w czasie procesu przechowywania (1szt) k)raporty z wyników obróbki termicznej na profil związków bioaktywnych l)prowadzenie analiz obróbki termicznej na profil związków bioaktywnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) m)opracowanie receptur dla 5 innowacyjnych produktów piekarniczych wzbogaconych o związki biologicznie aktywne w podziale na określone grupy konsumentów (5 szt.- dla każdej receptury osobny raport) n)wykonanie prezentacji wyników prac nt. wybranych substancji bioaktywnych o)Opracowanie procedur technologicznych wypieku 5 wybranych substancji bioaktywnych w pieczywie o właściwościach prozdrowotnych (5 szt.- dla każdej receptury osobny raport) Termin wykonania 31.08.2014 r. Część III - wykonanie analizy sensorycznej wstępnej trzydziestu produktów piekarniczych oraz analizy sensorycznej pięciu produktów po ich wzbogaceniu w składniki posiadające właściwości prozdrowotne w tym: a)wstępna analiza sensoryczna 30 produktów piekarniczych; b)kierunkowe przygotowanie panelu sensorycznego dla 15 osób; c)opracowanie metodologii badań sensorycznych; d)analitycznie profilowanie sensoryczne 5 innowacyjnych produktów min. 3 powtórzenia; e)przygotowanie raportu z analizy statystycznej wyników badań sensorycznych; f)profilowanie prób 5 zmodyfikowanych produktów piekarniczych; g)przygotowanie raportu z mapy preferencji wraz z interpretacją wyników dla 5 produktów; i)pracowanie ankiety konsumenckiej sensorycznej; j)analiza ankiet z badań konsumenckich wypracowanego pieczywa prozdrowotnego na terenie województwa warmińsko - mazurskiego; k)przygotowanie raportu z badań konsumenckich wypracowanego pieczywa prozdrowotnego na terenie województwa warmińsko - mazurskiego. Termin wykonania 30.11.2014 r. 3.Szczegółowe wymagania określa załącznik nr 2 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 730000002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od pobierania wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pan.olsztyn.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- usługa wykonania badania ewaluacyjnego pt.: Ewaluacja systemu wyboru projektów ze szczególnym uwzględnieniem kryteriów wyboru projektów Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020
Dodano: 2016-06-21 - usługa wykonania badania ewaluacyjnego pt.: Ocena systemu realizacji Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020 w zakresie wczesnej identyfikacji barier.
Dodano: 2016-06-13 - Usługi doradcze w zakresie zarządzania ryzykiem psychospołecznym, w tym usługi doradcze w zakresie badań i rozwoju w związku z realizacją projektu Program dla zdrowia, pogody ducha i długich lat życia mieszkańców powiatu oleckiego realizowanego w ramach Programu Operacyjnego PL 13: Ograniczenie społecznych nierówności w zdrowiu dofinansowanym z Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2009-2014 oraz z budżetu państwa
Dodano: 2015-01-23 - Przeprowadzenie badań nad wpływem hydrodynamicznej wytwornicy kawitacji efektywności funkcjonowania modelowej biogazowni rolniczej na potrzeby Centrum Badań Energii Odnawialnej Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie ze środków pozyskanych z projektu realizowanego w ramach programu ERA-NET BIOENERGY pt. Małe i wydajne - efektywna ekonomicznie i energetycznie produkcja biometanu
Dodano: 2014-03-24 - świadczenie usługi przygotowania metodologii selekcji kandydatów do panelu sensorycznego na przygotowanie i przeprowadzenie testów dla liderów sensorycznych oraz osób do panelu sensorycznego, opracowanie raportu z analizy testów, przygotowania i przeprowadzenia szkoleń i realizacji doradztwa na potrzeby projektu pt.: Badania sensoryczne jako metody opracowania i udoskonalenia produktów firm sektora rolno - spożywczego województwa warmińsko-mazurskiego
Dodano: 2014-02-20 - świadczenie usługi wykonywania obowiązków koordynatora naukowego, przygotowania i przeprowadzenia szkoleń i realizacji usług doradczych na potrzeby projektu pt.: Badania sensoryczne jako metody opracowania i udoskonalenia produktów firm sektora rolno - spożywczego województwa warmińsko-mazurskiego.
Dodano: 2014-01-31 - Usługa badawcza polegająca na określeniu wpływu sposobu kondycjoniowania, na zmiany struktury i składu biomasy lignocelulozowej za pomocą skaningowej mikroskopii elektronowej z mikroanalza promieniowania rentgenowskiego (SEM/EDS) na potrzeby Centrum Badań Energii Odnawialnej Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie ze środków pozyskanych z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka - Projekt Kluczowy nr POIG 01.01.02-00-016/08 pt.Modelowe kompleksy agroenergetyczne jako przykład kogeneracji rozproszonej opartej na lokalnych i odnawialnych źródłach energii.
Dodano: 2014-01-30 - Świadczenie usług eksperckich oraz udział w pracach Komisji Stypendialnej dokonującej merytorycznej oceny wniosków o przyznanie stypendium doktoranckiego w projekcie pt. RIM WiM - Regionalna Inwestycja w Młodych Naukowców Warmii i Mazur - wzrost potencjału wdrożeniowego wyników prac B+R doktorantów współfinansowanym przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Dodano: 2014-01-29 - Usługa modyfikacji programu nauczania i jakości kształcenia na kierunku lekarskim w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-02.
Dodano: 2014-01-24 - Usługa modyfikacji programu nauczania i jakości kształcenia na kierunku lekarskim w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-02.
Dodano: 2013-12-18