Przetargi.pl
przygotowanie raportów i analiz na potrzeby projektu Innowacyjne produkty piekarnicze o właściwościach prozdrowotnych dla Warmii i Mazur, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk ogłasza przetarg

  • Adres: 10-747 Olsztyn, ul. Tuwima 10
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 5234692 , fax. 089 5234693
  • Data zamieszczenia: 2013-09-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk
    ul. Tuwima 10 10
    10-747 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 5234692, fax. 089 5234693
    REGON: 00128934000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pan.olsztyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka naukowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    przygotowanie raportów i analiz na potrzeby projektu Innowacyjne produkty piekarnicze o właściwościach prozdrowotnych dla Warmii i Mazur, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiot postępowania obejmuje opracowanie raportów i analiz na potrzeby projektu Innowacyjne produkty piekarnicze o właściwościach prozdrowotnych dla Warmii i Mazur, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2.Zamówienie podzielono na trzy Części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Każdy Wykonawca może złożyć jedną ofertę na daną Część. Część I - przygotowanie raportów w zakresie określenia barier we wdrażaniu innowacyjnych produktów piekarniczych na obszarze woj. warmińsko-mazurskiego oraz oczekiwań konsumentów: a)raport z analizy typu search desk w zakresie trendów w konsumpcji pieczywa o właściwościach prozdrowotnych; b)raport z badań naukowych w zakresie produkcji pieczywa - sytuacja obecna; c)raport z badań naukowych w zakresie produkcji pieczywa - przyszłe trendy; d)raport dot. czynników stymulujących i ograniczających wdrażanie innowacji do produktów piekarniczych; e)raport na temat struktury sprzedaży produktów piekarniczych w woj. warmińsko-mazurskim; f)przygotowanie ankiety do badań konsumenckich; g)szkolenie ankieterów prowadzących badania konsumenckie. Termin wykonania - 28.02.2014 r. Część II - opracowanie pięciu produktów piekarniczych oraz wzbogacenie ich o składniki posiadające właściwości prozdrowotne, zawierających: a)raporty z określenia wstępnych wyróżników do badań 5 produktów piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) b)raporty z opracowania metod analiz wyróżników 5 produktów piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) c)raport z analiz profilu wyróżników 5 produktów piekarniczych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) d)prowadzenie z analiz profilu wyróżników 5 produktów piekarniczych e)raporty z analiz 7 wyróżników w 5 nowych produktach piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) f)prowadzenie analiz 7 wyróżników w 5 nowych produktach piekarniczych o właściwościach prozdrowotnych g) raporty z monitoringu 7 wyróżników w cyklu technologicznych od surowca do piekarni (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) h)prowadzenie analiz z monitoringu 7 wyróżników w cyklu technologicznych od surowca do piekarni i)raport z analizy jakości przechowalniczej produktów w czasie procesu przechowywania j)prowadzenie analizy jakości produktów piekarniczych w czasie procesu przechowywania (1szt) k)raporty z wyników obróbki termicznej na profil związków bioaktywnych l)prowadzenie analiz obróbki termicznej na profil związków bioaktywnych (7 szt.- dla każdego wyróżnika osobny raport) m)opracowanie receptur dla 5 innowacyjnych produktów piekarniczych wzbogaconych o związki biologicznie aktywne w podziale na określone grupy konsumentów (5 szt.- dla każdej receptury osobny raport) n)wykonanie prezentacji wyników prac nt. wybranych substancji bioaktywnych o)Opracowanie procedur technologicznych wypieku 5 wybranych substancji bioaktywnych w pieczywie o właściwościach prozdrowotnych (5 szt.- dla każdej receptury osobny raport) Termin wykonania 31.08.2014 r. Część III - wykonanie analizy sensorycznej wstępnej trzydziestu produktów piekarniczych oraz analizy sensorycznej pięciu produktów po ich wzbogaceniu w składniki posiadające właściwości prozdrowotne w tym: a)wstępna analiza sensoryczna 30 produktów piekarniczych; b)kierunkowe przygotowanie panelu sensorycznego dla 15 osób; c)opracowanie metodologii badań sensorycznych; d)analitycznie profilowanie sensoryczne 5 innowacyjnych produktów min. 3 powtórzenia; e)przygotowanie raportu z analizy statystycznej wyników badań sensorycznych; f)profilowanie prób 5 zmodyfikowanych produktów piekarniczych; g)przygotowanie raportu z mapy preferencji wraz z interpretacją wyników dla 5 produktów; i)pracowanie ankiety konsumenckiej sensorycznej; j)analiza ankiet z badań konsumenckich wypracowanego pieczywa prozdrowotnego na terenie województwa warmińsko - mazurskiego; k)przygotowanie raportu z badań konsumenckich wypracowanego pieczywa prozdrowotnego na terenie województwa warmińsko - mazurskiego. Termin wykonania 30.11.2014 r. 3.Szczegółowe wymagania określa załącznik nr 2 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 730000002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od pobierania wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pan.olsztyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach