Przetargi.pl
przygotowanie posiłków na potrzeby projektów MOPS

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 30-529 Kraków, ul. Józefińska 14/002
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 6165420, 6165424 , fax. 012 6165428
  • Data zamieszczenia: 2011-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krakowie
    ul. Józefińska 14/002 14/002
    30-529 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 6165420, 6165424, fax. 012 6165428
    REGON: 35150530800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.krakow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    przygotowanie posiłków na potrzeby projektów MOPS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I część zamówienia 1. Organizacja imprezy plenerowej - Piknik na Jeziorku w ramach budowania kompetencji społecznych uczestników projektu PAL Razem Zmieniamy, zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu, 2) Wykonawca zapewnia: a) posiłek, b) 3 stoły, c) namiot lub pawilon wraz z oświetleniem, d) bemar lub kocioł warzelny lub termos, e) sprzęt do przygotowania kawy i herbaty - minimum 2 warniki lub termosy, 3) menu: a) chleb krojony - 250 kromek, b) bigos 350g x 100 porcji, c) ciepła kawa rozpuszczalna 200ml x 100szt, d) ciepła herbata czarna 200ml x 100szt, e) ciasteczka do kawy 20g x 100szt, f) cukier w paluszkach 5g x 300szt, 4) zastawa: a) łyżki i miseczki plastikowe - komplet x 100szt, b) serwetki jednorazowe - 200szt, c) kubki plastikowe x 300szt, d) łyżeczki plastikowe x 300szt, 5) Wykonawca dostarczy posiłek wraz ze sprzętem, stołami, namiotem i oświetleniem własnym transportem na ul. Jeziorko 42 w miejsce określone przez Zamawiającego. 3. Liczba osób: 100. 4. Miejsce realizacji: ul. Jeziorko 42 w Krakowie. 5. Termin realizacji: 17.12.2011r w godz. 11.00-14.00 i/lub II część zamówienia 1. Organizacja spotkania wigilijnego na potrzeby projektu socjalnego Filii 1 Klub seniora, zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu, 2) Wykonawca zapewnia posiłek, ceramiczną zastawę stołową, bieliznę stołową, wystrój stołów, serwis kelnerski, 3) menu dla 1 osoby: a) barszcz czerwony z uszkami lub zupa grzybowa z płatkami - 300g, b) ziemniaki 150g, c) surówka wigilijna z kapusty kiszonej i groszku - 150g, d) ryba panierowana - 150g, e) pierogi z kapustą i grzybami - 150g, f) kapusta z grochem lub krokiet z kapustą - 200g, g) karp w galarecie - 150, h) owoce w paterach na stole - 150g, i) kompot z suszu owocowego - 200ml, j) kawa, herbata, cytryna, mleko, cukier - bez ograniczeń, k) opłatki wigilijne. 2. Liczba uczestników: 40 3. Miejsce realizacji: w lokalu zapewnionym przez Zamawiającego: Zespół Szkół Zawodowych nr 1, ul. Rzeźnicza 4. 4. Termin realizacji: 20.12.2011 w godz. 13.30-17.00 i/lub III część zamówienia 1. Organizacja spotkania na potrzeby projektu socjalnego Filii 2 Eko Senior zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu . 2) Wykonawca zapewnia posiłek, ceramiczną zastawę stołową, bieliznę stołową, serwis kelnerski. 3) menu dla 1 osoby: a) kanapka z szynką i pastą paprykową - 40g , b) kanapka z łososiem i pastą ziołową - 40g, c) kanapka z polędwicą z indyka i pastą jajeczną - 40g, d) koreczki z kabanosem i oliwką - 25g, e) koreczki z serem, oliwką i wiśnią - 25g, f) jabłecznik - 100g, g) duet serowo-makowy - 100g, h) sok owocowy - 250ml, i) woda mineralna z limonką i pomarańczą - 250ml, 2. Ilość osób: 40. 3. Miejsce realizacji: w lokalu zapewnionym przez Zamawiającego: Klub Kultury Mydlniki ul. Balicka 289 4. Termin realizacji: 15.12.2011 w godz. 14.00-16.00 i/lub IV część zamówienia 1. Organizacja spotkania wigilijnego na potrzeby projektu socjalnego Filii 2 Wigilijnym obyczajem zaśpiewajmy wszyscy razem, zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu 2) Wykonawca zapewnia Wykonawca zapewnia posiłek, ceramiczną zastawę stołową, bieliznę stołową, wystrój stołów, serwis kelnerski. 3) menu dla 1 osoby: a) barszcz czerwony z uszkami grzybowymi - 250ml+75g, b) pstrąg z grilla - 250g, c) karp panierowany - 250g, d) pierogi z kapustą i grzybami - 300g, e) kulebiak z kapusta i grzybami - 150g, f) sałatka jarzynowa - 100g, g) kompot z suszonych owoców - 200ml, h) kawa lub herbata - 200ml, i) makowiec - 100g, j) sok owocowy - 200ml, 2. Ilość osób: 50 3. Miejsce realizacji: w lokalu zapewnionym przez Wykonawcę. Lokal powinien znajdować się na terenie dzielnicy IV lub VI, posiadać zaplecze gastronomiczne oraz salę jadalna dla minimum 50 osób wraz z miejscem na prezentację artystyczną. 4. Termin realizacji: 22.12.2011 w godz. 11.00-15.00 i/lub V część zamówienia 1. Organizacja spotkania wigilijnego na potrzeby projektu Filii 4 Wigilia dla emerytów i rencistów dzielnicy XVIII, zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu 2) Wykonawca zapewnia posiłek, ceramiczną zastawę stołową, serwis kelnerski. 3) menu dla 1 osoby: a) barszcz czerwony 250ml, b) ryba 120g, c) surówka 150g, d) pieczywo 100g, e) ciasto jogurtowe 100g, 5. Miejsce i termin realizacji oraz liczba osób: 1) os. Górali 4 - 19.12.2011 w godz. 14.30-16.30 dla 90 osób, 2) os. Szkolne 5 - 20.12.2011 w godz. 14.00-16.00 dla 30 osób, 3) os. Zgody 1 - 22.12.2011 w godz. 15.30-17.30 dla 50osób, 4) os. Centrum A6a - 20.12.2011 w godz. 16.00-18.00 dla 40 osób, 5) Branice, ul. Tokarzewskiego 29 - 21.12.2011 w godz. 14.00-16.00 dla 80 osób. i/lub VI część zamówienia 1. Organizacja spotkania na potrzeby Programów Aktywności Lokalnej , zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu, 2) Wykonawca zapewnia: a) naczynia jednorazowe w ilości umożliwiającej spożycie poszczególnych potraw (nie mniej niż 160 kompletów ), b) stoły umożliwiające serwowanie zamówionych posiłków wraz z ich estetycznym nakryciem, c) podgrzewacze, termosy i inne wyposażenie zapewniające właściwą temperaturę serwowanych potraw, d) miłą i kompetentną obsługę - minimum 2 osoby podczas trwania warsztatów (4godz), e) minimum 4 kosze na śmieci (worki na stojakach) o pojemności minimum 120l, f) uprzątnięcie miejsca wydawania posiłków po zakończeniu warsztatów, 3) menu: a) papryka nadziewana mięsem i ryżem 400g x 30szt, b) gołąbki z mięsem i ryżem 400gx40szt, c) pomidory nadziewane pieczarkami i ryżem 400g x 30szt, d) zapiekanka ziemniaczana z brokułami 400g x 30szt, e) naleśniki z serem 400g x 30szt, f) ciepła kawa rozpuszczalna 200ml x 120szt, g) ciepła herbata czarna 200ml x 160szt, h) soki owocowe w dzbankach (pomarańczowy, jabłkowy) 200ml x 160szt, i) woda mineralna gazowana/niegazowana 0,5l x 80szt, j) cukier w paluszkach 5g x 400szt, k) mleko do kawy 20ml x 120szt, l) kanapeczki dekoracyjne porcja 4szt (waga 1 kanapki min.30g) x 160porcji, m) ciasteczka koktajlowe 200g x 160porcji, n) owoce (jabłka, banany) x 60szt, 2. Liczba uczestników: 160 3. Miejsce realizacji: zapewnione przez Zamawiającego, na terenie gminy miejskiej Kraków. Miejsce zostanie wskazane Wykonawcy najpóźniej na 5 dni przed realizacją usługi. 4. Termin realizacji 16.12.2011 w godz. 16.00-20.00 i/lub VII część zamówienia 1. Organizacja spotkania podsumowującego projekt PAL Sikorki, zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu 2) Wykonawca zapewnia posiłek, ceramiczną zastawę stołową, serwis kelnerski, obrusy na 10stołów, 3) menu : a) barszcz czerwony 250ml + pasztecik 150g x 56 porcji, b) filet rybny panierowany 150g x 56porcji, c) chleb krojony - kromka x 100szt, d) ciepła kawa rozpuszczalna 200ml x 50szt, e) ciepła herbata czarna 200ml x 50szt, f) cukier w paluszkach 5g x 100szt, g) sok jabłkowy w kartoniku 200ml x 20szt, h) butelka wody mineralnej niegazowanej 0,5l x 25szt, i) butelka wody mineralnej gazowanej 0,5l x 25szt, 2. liczba osób: 56 3. Miejsce realizacji: zapewnione przez Zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 156 w Krakowie ul. Centralna 39. 4. Termin realizacji: 20.12.2011 w godz. 17.00-20.00 i/lub VIII część zamówienia 1. Organizacja spotkania wyjazdowego na potrzeby projektu PAL Sikorki, zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczestników wyjazdu, 2) Wykonawca dostarczy żywność zapakowana w zestawy dla każdej osoby, 3) menu dla 1 osoby: a) bułka z szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem konserwowym, masłem i majonezem x 2szt, b) bułka z serem żółtym, masłem, pomidorem x 2szt, c) serwetki jednorazowe 5szt, d) sok w kartoniku jabłkowy 200ml, e) sok w kartoniku pomarańczowy 200ml, f) butelka wody mineralnej gazowanej 0,5l , g) butelka wody mineralnej niegazowanej 0,5l, h) batonik typu Grześki w czekoladzie x 3szt, i) mieszanka orzechów 150g, j) drożdżówka z serem , k) drożdżówka z dżemem, l) banan, m) zielone jabłko, 2. Ilość osób - 8 3. Miejsce realizacji: 12.12.2011 godz. 8.00 4. Termin realizacji: przed blokiem mieszkalnym ul. Sikorki 15 i /lub IX część zamówienia 1. Organizacja spotkania wigilijnego na potrzeby projektu PAL Stworzyć miejsce do życia, zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu, 2) Wykonawca zapewnia posiłek, zastawę stołową, serwis kelnerski, 3) menu dla 1 osoby: a) filet z dorsza na duszonych warzywach 50g, b) szaszłyki rybne z suszoną śliwka i ananasem 50g, c) misa śledzi w śmietanie z jabłkiem 100g/os, d) misa śledzi z zasmażana cebulką 100g/os, e) tatar z łososia na chlebowych gwiazdkach 50g, f) śledzie z sałatką jarzynową po wiejsku 100g, g) zawijarce z grzybami i kapustą w cieście drożdżowym 80g, h) babeczki z pastą z tuńczyka 50g, i) różyczki z pstrąga w cieście francuskim 50g, j) talerz świątecznych wypieków (makowiec, sernik, piernik) 100g/os, 2. liczba osób: 40 3. Miejsce realizacji: zapewnione przez Zamawiającego, tj. Rynek Podgórski 12/33a w Krakowie 4. Termin realizacji: 19.12.2011 godz. 16.00-19.00 i/lub X część zamówienia 1. Organizacja spotkania na potrzeby projektu socjalnego Filii3 Cicha noc: zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu, 2) Wykonawca zapewnia posiłek, ceramiczną zastawę stołową, bieliznę stołową i dekorację stołów oraz serwis kelnerski, 3) menu dla 1 osoby: a) zupa grzybowa z makaronem 300ml b) barszcz wigilijny 250ml z uszkami 40g c) filet z dorsza 150g d) śliwki duszone na maśle z serowymi kluseczkami 100g e) pierogi z kapustą i grzybami - 200g f) kompot z suszu 200ml g) surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem i cebulką 150g h) sałatka śledziowa 100g i) piernik staropolski 50g j) sernik krakowski 50g k) makowiec 50g l) herbata z cytryną 200ml m) kawa z mlekiem 200ml n) pieczywo 50g o) chałka do ryby 50g 2. liczba osób: 30 3. Miejsce realizacji: zapewnione przez Zamawiającego ul. Powstańców Wielkopolskich 3 4. Termin realizacji: 20.12.2011 w godz. 16.00-19.00 i/lub XI część zamówienia 1. Organizacja spotkania na potrzeby projektu socjalnego Filii 9 Radość życia: zgodnie z poniższymi wytycznymi: 1) usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu posiłków dla uczestników projektu 2) Wykonawca zapewnia posiłek, ceramiczną zastawę stołową, bieliznę stołową i dekorację stołów oraz serwis kelnerski, 3) mnu dla 1 osoby: a) zupa borowikowa z makaronem łazankowym 400ml, b) karp panierowany 150g, c) ziemniaki puree 150g, d) gołąbek w sosie grzybowym 150g, e) surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką i cebulką 150g, f) pierogi z kapustą i grzybami 8szt, g) kluski z makaronem 150g, h) śledź w salsie 150g, i) sałatka ziemniaczano-śledziowa 200g, j) piernik staropolski z bakaliami 100g, k) strucla z makiem 150g, l) cwibak 150g, m) ciastka w czekoladzie typu delicje 150g, n) pomarańcze lub inne owoce południowe 300g, o) sałatka pieczarkowa 200g, p) kapusta z grzybami 150g, q) kulebiak z kapustą i grzybami 70g, r) czekoladki - 50g, s) kawa, herbata, kompot z suszu - bez ograniczeń, t) soki owocowe, woda mineralna - bez ograniczeń, u) pieczywo - bez ograniczeń, v) cukier - bez ograniczeń, 2. liczba osób: 110 3. Termin realizacji: 12.12.2011 4. Miejsce : zapewnione przez Zamawiającego, w tym: 1) Koło Emerytów i Rencistów os. Na Stoku 50, w godz. 14.00-16.00 dla 65 osób 2) Ośrodek Kultury ul. Wańkowicza 17 godz. 15.30-17.00 dla 45 osób
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555212000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.krakow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach