Przetargi.pl
PCFE.272.57.2013 Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla 15 dzieci przedszkolnych w ramach projektu pn.: Powiat Nowosądecki przyjazny pracownikom.

Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Kościuszki 3
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 262 18 92 , fax. 18 262 18 92
  • Data zamieszczenia: 2013-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich
    ul. Kościuszki 3 3
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 18 262 18 92, fax. 18 262 18 92
    REGON: 12109129100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcfe.powiat-ns.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PCFE.272.57.2013 Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla 15 dzieci przedszkolnych w ramach projektu pn.: Powiat Nowosądecki przyjazny pracownikom.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa czterech gotowych posiłków (catering): śniadania, II śniadania, obiadu i podwieczorku dla 15 dzieci w wieku 3 - 5 lat uczęszczających do Przyzakładowego Punktu Przedszkolnego Nasze dzieci w Nawojowej, Nawojowa 348, budynek Internatu. 2) Liczba dzieci korzystających z posiłków może ulegać zmniejszeniu. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. 3) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych na wycieczkę, Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy tzw. suchy prowiant. O planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę na piśmie z 7 dniowym wyprzedzeniem. 4) Posiłki muszą być wydawane przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. 5) Posiłki powinny być dostarczane do punktu przedszkolnego w następującej częstotliwości: 8:15-8:30 dostawa śniadania wraz z II śniadaniem 12:30-13:00 dostawa obiadu wraz z podwieczorkiem W sytuacjach szczególnych istnieje możliwość zmiany godzin posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem przez zamawiającego. Realizując dostawy Wykonawca zachowywać będzie segregację potraw, dostarczając je Zamawiającemu każdego dnia, w odpowiednich specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 6) Wymagania dotyczące żywienia: a) Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (3 - 5 lat). b) Dzienny jadłospis obejmuje: - śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko-pochodne, kanapka, herbata; - II śniadanie: owoce (w tym sezonowe), ciasto, desery mleczne, herbata lub napój mleczny; - obiad: dwudaniowy (zupa + drugie danie oraz zestaw dwóch surówek, kompot lub sok), - podwieczorek: kanapka, lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne, herbata lub napój mleczny. Kalkulacja cenowa winna obejmować swoim zakresem dwa dania mięsne, dwa dania półmięsne i jedno danie jarskie w ciągu tygodnia. c) Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę - zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych - na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu na 2-3 dni przed pierwszym dniem ich obowiązywania. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. d) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczania posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Miesięczny jadłospis powinien być urozmaicony, uwzględniający sezonowość surowców, a dzienny zestaw produktów winien gwarantować pełnowartościowe posiłki o odpowiedniej wartości energetycznej i odżywczej oraz wysokich walorach smakowych. e) Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych surowców, najwyższej jakości, posiadających dokumenty dopuszczające je do spożywania, z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych. f) Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. g) Posiłki mają być przygotowane zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j.t. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) h) Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia i) Posiłki Wykonawca będzie dostarczał na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przygotowane posiłki powinny posiadać temperaturę zgodną z wymogami, minimalna temperatura zupy powinna wynosić minimum 650 C, drugiego dania 750 C, a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówki) 100 C. j) Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci (dzieci bezglutenowe, ze skazą białkową, z alergią pokarmową oraz innymi schorzeniami pokarmowymi). 7) Do obowiązków Wykonawcy należy ponadto: a) Dowóz posiłków własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną. b) Przygotowanie i dostarczenie posiłków do punktu przedszkolnego w następujący sposób: śniadania i podwieczorek porcjowany dla każdego dziecka, obiad w termosach zbiorczych do porcjowania, c) Pobieranie i przechowywanie próbek dostarczanej żywności zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, d) Odbiór i utylizacja odpadów związanych z usługą żywienia w tym zapewnienie własnych koszy na odpady. Odbiór resztek posiłków będzie odbywał się zgodnie z potrzebami, jednak nie rzadziej niż raz na dobę w dni robocze. 8) Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystających z Punktu przedszkolnego obciążają Zamawiającego. 9) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555212000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pcfe.powiat-ns.pl/index.php?id=61
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach