Urząd Miejski ogłasza przetarg
- Adres: 82-440 Dzierzgoń, Plac Wolności 1
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 055 2762501 w. 31 , fax. 055 2762257
- Data zamieszczenia: 2009-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Miejski
Plac Wolności 1 1
82-440 Dzierzgoń, woj. pomorskie
tel. 055 2762501 w. 31, fax. 055 2762257
REGON: 00052757500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzierzgon.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie poczęstunku dla dizeci - zakup gotowych posiłków lub dostawa gotowych posiłków w formie tzw. suchego prowiantu na potrzeby projektu E-alternatywne przedszkola w powiecie sztumskim. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Kompleksowa obsługa realizowanego projektu pn. E-alternatywne przedszkola w powiecie sztumskim, w zakresie świadczenia usługi gastronomicznej w formie podania gotowych posiłków ciepłych lub dostawa gotowych posiłków w formie tzw. suchego prowiantu, dla grupy dzieci objętych przedmiotowym projektem, przez cały czas jego trwania, tj. od 04.01.2010 r. do 17.12.2010 r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy nie podlegający wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych i spełniający warunki art. 22 ust. 1 - tj. Wykonawcy, którzy: Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. Warunkiem udziału w postępowaniu jest: a) Posiadanie przez Wykonawcę w okresie ostatnich 5 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres działalności jest krótszy to w tym okresie, stosownego uprawnienia do wykonywania działalności stanowiącej przedmiot oferty; b) Posiadanie przez Wykonawcę aktualnego zezwolenia Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności stanowiącej przedmiot oferty. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, opisanych w pkt. od 5.1 do 5.4 SIWZ, Zamawiający dokona na podstawie dokumentów oraz oświadczeń wymienionych w pkt. 6 SIWZ, wg zasady - spełnia / nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy, w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz spełniania przez oferowane usługi gastronomiczne i dostawy, wymagań określonych przez zamawiającego w SIWZ: Oświadczenie wynikające z art. 22, art. 24 oraz art. 25 ust. 1 pkt 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych. Treść wymaganego oświadczenia Zamawiający przekazuje na Załączniku Nr 2 do SIWZ. Aktualny odpis z właściwego rejestru, statutu, uchwały albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Aktualne zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności stanowiącej przedmiot oferty - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dzierzgo.samorzady.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24