Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 41-300 Dąbrowa Górnicza, ul. Skibińskiego 1
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2622528 , fax. 032 2613694
- Data zamieszczenia: 2010-11-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Skibińskiego 1 1
41-300 Dąbrowa Górnicza, woj. śląskie
tel. 032 2622528, fax. 032 2613694
REGON: 00348157200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie oraz wydanie ciepłego posiłku - obiadu dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie oraz wydanie ciepłego posiłku - obiadu dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej. - zgodnie z wymogami określonymi w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia zwanej dalej SIWZ. Ww. usługi są świadczone zgodnie z Ustawą o Pomocy Społecznej z dnia 12 marca 2004 r. ( Dz. U. z 2009 r. Nr 175, poz. 1362 z późn. zm. ). 1) Przewidywana ilość posiłków dziennie wynosi - do 50 szt. (Ilość posiłków określona w niniejszym punkcie SIWZ będzie ulegać zmianie w zależności od bieżących potrzeb osób kwalifikujących się do tego rodzaju pomocy społecznej). 2) Wykonawca zagwarantuje przygotowanie oraz wydanie ciepłego posiłku - obiadu dla klientów MOPS w odpowiednio przygotowanym pomieszczeniu, zgodnie z przepisami Sanepid-u, BHP i P.poż. 3) Posiłek będzie wydawany codziennie w określonych godzinach tj. od 12.00 - 16.00. 4) Lokal (pomieszczenie ), w którym będą wydawane posiłki winien być usytuowany w odległości nie większej niż 8 km od Centrum Miasta Dąbrowa Górnicza, ze względu na to, iż z posiłków korzystają osoby bezdomne, bezrobotne, które nie posiadają środków finansowych na dojazdy. 5) Posiłki będą urozmaicone według uznania wykonawcy. 6) Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych komponentów z uwzględnieniem prawidłowych wartości odżywczych i kalorycznych oraz zapewniając gramaturę określoną w kalkulacji stanowiącej załącznik nr 4 do niniejszej SIWZ. 7) Wydawanie posiłku w naczyniach jednorazowych, dopuszcza się używanie naczyń wielorazowych przy zachowaniu przepisów higienicznych dotyczących mycia naczyń i stosowania dopuszczonych przez SANEPID środków myjących. 8) Wywieszanie w jadłodajni tygodniowego jadłospisu wraz z gramaturą, a po zakończonym miesiącu dostarczanie tygodniowych zrealizowanych jadłospisów do Zamawiającego. 9) Merytoryczny sposób rozliczania i wydawania posiłków będzie uzgodniony z odpowiedzialnym w tym zakresie pracownikiem MOPS. 10) Wydawanie posiłków będzie się odbywało na podstawie otrzymanego od upoważnionego pracownika MOPS wykazu osób korzystających z pomocy w formie gorącego posiłku. 11) Dopisywania klientów którzy w trakcie trwania miesiąca zostali zakwalifikowani do korzystania z pomocy społecznej w formie gorącego posiłku do wykazu o którym mowa w pkt. 10 na podstawie imiennego skierowania wydanego klientowi przez uprawnionego pracownika Zamawiającego. 12) Udokumentowanie pobrania posiłku przez klienta własnoręcznym podpisem na liście. 13) Powiadomienia uprawnionego pracownika MOPS o nieobecności klienta przez okres kolejnych dwóch dni. W przypadku nieobecności klienta w wyznaczonych godzinach w danym dniu, klient nie otrzymuje zaległego posiłku w dniu następnym. 14) Wykonawca otrzyma od Zamawiającego w ostatni dzień miesiąca, poprzedzającego miesiąc rozpoczęcia wydawania posiłków, wykaz osób korzystających z pomocy społecznej w formie gorącego posiłku. Osoby korzystające z posiłku, będą potwierdzały pobranie posiłku własnoręcznym podpisem na wykazie o którym mowa powyżej. 15) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zasad wynikających z systemu HACCP oraz zapewnienie właściwej jakości zdrowotnej żywności. 16) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zasad dotyczących przygotowania i wydawania posiłków zgodnie z wymogami i przepisami SANEPIDU. 17) Wykonawca jest zobowiązany posiadać ważną decyzję (zezwolenie, opinię, protokół) lub inny dokument właściwego inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków i wydawania posiłków w zbiorowym żywieniu. 18) Wykonawca będzie pobierał i przechowywał próbki każdej składowej części potrawy z dostarczonej partii żywności w ilościach niezbędnych do przeprowadzenia badań laboratoryjnych - zgodnie z obowiązującymi przepisami. 19) Wykonawca będzie zobowiązany do umożliwienia Zamawiającemu przeprowadzenie kontroli poprawności realizacji postanowień umowy, udostępnić Zamawiającemu niezbędne dokumenty i informacje w tym celu. 20) Wykonawca przejmie odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez klientów MOPS. 21) Wykonawca zobowiązuje się umożliwić komisji przetargowej wizytację lokalu, celem sprawdzenia oferowanych warunków w uprzednio uzgodnionym terminie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.com.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04