ZOD FREGATA sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 72-600 Świnoujście, ul. Bydgoska 14
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-01-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZOD FREGATA sp. z o.o.
ul. Bydgoska 14
72-600 Świnoujście, woj. zachodniopomorskie
REGON: 812012078 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.um.swinoujscie.pl/artykuly/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów ZOD FREGATA sp. z o.o. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków dla pacjentów ZOD FREGATA sp. z o.o. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki jego realizacji zawarte są w Załączniku Nr 1 do SWZ. 2. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia w ramach prawa opcji, o której mowa w art. 441 ust. 1 ustawy Pzp,3. Szczegółowe wymagania dotyczące sposobu udzielenia zamówienia w ramach prawa opcji zostały określone w Załączniku Nr 2 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:1.1 nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale VII;1.2 spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:a) wykaże, że posiada decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą, że zakład, w którym będą przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higienyi właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalającą na prowadzenie ww. działalności,b) wykaże, że posiada aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, o którym mowa w art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2022r., poz. 2132),c) wykaże, że posiada aktualną decyzję dopuszczającą środek transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego;d) wykaże, że posiada wdrożony i stosowany w zakładzie system HACCP oraz realizuje usługi wg zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP),w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki, o których mowa powyżej zostaną spełnione jeżeli przynajmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia będzie posiadał ww. uprawnienia. Wykonawca, który w ramach wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia wykaże posiadanie stosownych uprawnień musi realizować tę część zamówienia, z którą wiąże się obowiązek posiadania wymaganych uprawnień;3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:a) Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od Odpowiedzialności Cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 800.000,00 zł,4) zdolności technicznej lub zawodowej:warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje:a) minimum 1 osobą z wykształcenia dietetyk orazb) minimum 2 kucharzami z wykształceniem o profilu związanym z gastronomią.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o. o.
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o. o.
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-16 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-03 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-03 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie żywienia pacjentów spółki Szpitala Miejskiego im. Jana Garduły w Świnoujściu Sp. z o.o.
Dodano: 2024-03-03 - Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie
Dodano: 2024-01-16 - Świadczenie usług gastronomicznych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej „Zielony Taras” w Koszalinie
Dodano: 2024-01-09 - Świadczenie usług cateringowych w 2024 dla Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie.
Dodano: 2023-12-23