Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Żywiecka 13
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 018 4443623 , fax. 018 4435239
- Data zamieszczenia: 2012-05-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Żywiecka 13 13
33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
tel. 018 4443623, fax. 018 4435239
REGON: 00440061800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.nowysacz.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wykonanie usług cateringowych podczas szkoleń z zakresu przeciwdziałania przemocy dla pielęgniarek szkolnych i środowiskowych, pedagogów szkolnych oraz członków zespołu interdyscyplinarnego, realizowanych w ramach Programu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie pn. Przemoc Kradnie Życie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu i wydaniu posiłków podczas prowadzonych szkoleń realizowanych w ramach Programu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie pn. Przemoc Kradnie Życie dla łącznej liczby 90 osób podzielonej na 3 grupy, w niżej wymienionych dniach, w Pałacu Młodzieży w Nowym Sączu, Rynek 14. Zamówienie będzie realizowane na niżej wymienionych warunkach: 1.Wykonawca wykona usługi przygotowania i podania posiłków w dniach: - 20 czerwca 2012 r. - Szkolenie dla pielęgniarek szkolnych i środowiskowych - liczba uczestników: 35 osób, - 21 czerwca 2012 r. - Szkolenie dla pedagogów szkolnych - liczba uczestników: 35 osób, - 22 czerwca 2012 r. - Szkolenie dla członków Zespołu Interdyscyplinarnego - liczba uczestników: 20 osób. 2.Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi podczas przerw; 2.1.Przerwa I: A) usługa kawiarniana w której Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi zajęć dostęp do bufetu kawiarnianego składającego się z (porcje gramaturowe winny wynosić nie mniej): a.kawa (parzona i rozpuszczalna) bez ograniczeń b.herbata (w torebkach) bez ograniczeń c.cukier bez ograniczeń d.śmietanka bez ograniczeń e.cytryna/sok cytrynowy bez ograniczeń f.sok 200 ml na osobę g.woda mineralna 200 ml na osobę h.drobne ciasteczka (min.2 rodzaje) 100 gram na osobę i.Tartinki (min 2 rodzaje) 3 szt. na osobę 2.2.Przerwa II: A) obiadu składającego się z (porcje gramaturowe serwowanych dań winny wynosić nie mniej): a.danie mięsne 200 g b.ziemniaki z wody /ryż, 200 g c.surówki, sałatki, 200 g d.Ciasto deserowe 150 g B) usługa kawiarniana w której Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi zajęć dostęp do bufetu kawiarnianego składającego się z (porcje gramaturowe winny wynosić nie mniej): a.kawa (parzona i rozpuszczalna) bez ograniczeń b.herbata (w torebkach) bez ograniczeń c.cukier bez ograniczeń d.śmietanka bez ograniczeń e.cytryna/sok cytrynowy bez ograniczeń f.sok 200 ml na osobę g.woda mineralna 200 ml na osobę 3.Wykonawca zapewnia zastawę stołową - naczynia wielokrotnego użycia (talerze, sztućce, literatki, filiżanki) - filiżanki, literatki i talerzyki na ciastka w liczbie wystarczającej do możliwości przeprowadzenia 1 przerwy bez konieczności mycia brudnej części zastawy. 4.Wykonawca będzie dostarczał obiad w odpowiednich atestowanych termosach transportowych. 5.Temperatura posiłków w momencie przyjęcia dostawy powinna wynosić dla potraw serwowanych na gorąco zupa napoje gorące - temp. nie niższą- niż 80 C, II danie temp. nie niższa niż 70C (+/-2 C), 6.Wykonawca zapewnia obsługę kelnerską (jednego kelnera/kelnerkę podczas przerw oraz podczas wydawania obiadu) 7.Wykonawca zapewnia ciągły odbiór brudnej części zastawy po każdej z przerw. 8.Wykonawca na swój koszt zobowiązany jest do zagospodarowania we własnym zakresie odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 9.Wykonawca zapewnia serwetki, wykałaczki bez ograniczeń. 10.Wykonawca zapewnia warnik podgrzewacz wody (o pojemności nie mniejszej niż 20 litrów, zalewany ręcznie z góry, z regulacją termostatu: 30 ÷ 100°C, termostat bezpieczeństwa, wskaźnik poziomu wody w zbiorniku, bezkroplowy kranik, zasilanie 230) 11.Wykonawca zapewnia wyżywienie i gwarantuje, że podawane posiłki będą kaloryczne - zgodnie z normami obowiązującymi w żywieniu zbiorowym. Dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i winne być przyrządzone w dniu ich wydania. 12.Wykonawca będzie przygotowywał, dostarczał posiłki i wydawał zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 13.Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymogów sanitarnych. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenie kontroli Sanepidu. 14.Na potwierdzenie zachowania reżimu sanitarnego, Wykonawca ma posiadać decyzję lub zaświadczenie władzy sanitarnej o spełnieniu wymagań dotyczących prowadzenia działalności w zakresie objętym zamówieniem. Decyzja/zaświadczenie powinna posiadać zapis, że Wykonawca może prowadzić działalność w zakresie produkcji, podawania w naczyniach wielokrotnego użycia dań przygotowywanych od surowca do produktu gotowego; oraz transportu samochodem dostawczym marki o nr rej. , dań obiadowych na życzenie klienta w naczyniach 1-razowego użycia lub w termosach, artykułów spożywczych niewymagających chłodzenia. 15.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm dziennych racji pokarmowych. 16.Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zwrotu żywności w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być w trybie pilnym dostarczone właściwe. 17.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli wielkości porcji posiłku. 18.Koszty realizacji przedmiotu zamówienia obejmują zakres usług wyszczególnionych w rozdziale III niniejszej specyfikacji, które Wykonawca będzie musiał ponieść w celu należytego wykonania przedmiotu zamówienia. 19.Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia Kadry osób realizujących zamówienie spośród specjalistów posiadających odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie, dzięki którym przedmiot zamówienia zostanie zrealizowany z należytą starannością. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.nowysacz.pl/ http://www.nowysacz.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- zapewnienie sali konferencyjnej, miejsc noclegowych, miejsc parkingowych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia szkolenia w dniach 2-3 września 2016 r. w Warszawie, w ramach projektu Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-07-22 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016 (II)
Dodano: 2016-06-29 - Usługi gastronomiczne świadczone na potrzeby uczestników letnich kursów Szkoły Języka i Kultury Polskiej UJ oraz Obozu dla Młodzieży, w dniach 1-22 lipca 2016 r. oraz 2-16 sierpnia 2016 r
Dodano: 2016-06-07 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016
Dodano: 2016-05-30 - Organizacja konferencji pod nazwą Europejski Uniwersytet Regionów na rzecz uczenia się przez całe życie poprzez zapewnienie usługi restauracyjnej, cateringowej i noclegowej
Dodano: 2016-05-25 - Zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby dwóch realizowanych projektów:Wsparcie szpitali we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki część Program Akredytacji Szpitali współfin. ze środków UE w ramach EFS; Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfin. ze środków UE w ramach EFS
Dodano: 2016-05-17 - Organizacja 2 wyjazdów studyjnych
Dodano: 2016-03-02 - Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia Ogólnopolskiej Konferencji Jakość w Opiece Zdrowotnej w dniach 23-24 maja 2016 r. w Krakowie, której uczestnikami będą przedstawiciele instytucji opieki zdrowotnej w Polsce.
Dodano: 2016-01-28 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych i żywienia uprawnionych pracowników Komend Miejskich i Powiatowych Policji woj. małopolskiego
Dodano: 2016-01-11 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków klientom MOPS w Oświęcimiu w roku 2016
Dodano: 2015-12-16