Przetargi.pl
Przygotowanie i wykonanie usług cateringowych podczas szkoleń z zakresu przeciwdziałania przemocy dla pielęgniarek szkolnych i środowiskowych, pedagogów szkolnych oraz członków zespołu interdyscyplinarnego, realizowanych w ramach Programu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie pn. Przemoc Kradnie Życie.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Żywiecka 13
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4443623 , fax. 018 4435239
  • Data zamieszczenia: 2012-05-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Żywiecka 13 13
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 018 4443623, fax. 018 4435239
    REGON: 00440061800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.nowysacz.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wykonanie usług cateringowych podczas szkoleń z zakresu przeciwdziałania przemocy dla pielęgniarek szkolnych i środowiskowych, pedagogów szkolnych oraz członków zespołu interdyscyplinarnego, realizowanych w ramach Programu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie pn. Przemoc Kradnie Życie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu i wydaniu posiłków podczas prowadzonych szkoleń realizowanych w ramach Programu Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie pn. Przemoc Kradnie Życie dla łącznej liczby 90 osób podzielonej na 3 grupy, w niżej wymienionych dniach, w Pałacu Młodzieży w Nowym Sączu, Rynek 14. Zamówienie będzie realizowane na niżej wymienionych warunkach: 1.Wykonawca wykona usługi przygotowania i podania posiłków w dniach: - 20 czerwca 2012 r. - Szkolenie dla pielęgniarek szkolnych i środowiskowych - liczba uczestników: 35 osób, - 21 czerwca 2012 r. - Szkolenie dla pedagogów szkolnych - liczba uczestników: 35 osób, - 22 czerwca 2012 r. - Szkolenie dla członków Zespołu Interdyscyplinarnego - liczba uczestników: 20 osób. 2.Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi podczas przerw; 2.1.Przerwa I: A) usługa kawiarniana w której Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi zajęć dostęp do bufetu kawiarnianego składającego się z (porcje gramaturowe winny wynosić nie mniej): a.kawa (parzona i rozpuszczalna) bez ograniczeń b.herbata (w torebkach) bez ograniczeń c.cukier bez ograniczeń d.śmietanka bez ograniczeń e.cytryna/sok cytrynowy bez ograniczeń f.sok 200 ml na osobę g.woda mineralna 200 ml na osobę h.drobne ciasteczka (min.2 rodzaje) 100 gram na osobę i.Tartinki (min 2 rodzaje) 3 szt. na osobę 2.2.Przerwa II: A) obiadu składającego się z (porcje gramaturowe serwowanych dań winny wynosić nie mniej): a.danie mięsne 200 g b.ziemniaki z wody /ryż, 200 g c.surówki, sałatki, 200 g d.Ciasto deserowe 150 g B) usługa kawiarniana w której Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi zajęć dostęp do bufetu kawiarnianego składającego się z (porcje gramaturowe winny wynosić nie mniej): a.kawa (parzona i rozpuszczalna) bez ograniczeń b.herbata (w torebkach) bez ograniczeń c.cukier bez ograniczeń d.śmietanka bez ograniczeń e.cytryna/sok cytrynowy bez ograniczeń f.sok 200 ml na osobę g.woda mineralna 200 ml na osobę 3.Wykonawca zapewnia zastawę stołową - naczynia wielokrotnego użycia (talerze, sztućce, literatki, filiżanki) - filiżanki, literatki i talerzyki na ciastka w liczbie wystarczającej do możliwości przeprowadzenia 1 przerwy bez konieczności mycia brudnej części zastawy. 4.Wykonawca będzie dostarczał obiad w odpowiednich atestowanych termosach transportowych. 5.Temperatura posiłków w momencie przyjęcia dostawy powinna wynosić dla potraw serwowanych na gorąco zupa napoje gorące - temp. nie niższą- niż 80 C, II danie temp. nie niższa niż 70C (+/-2 C), 6.Wykonawca zapewnia obsługę kelnerską (jednego kelnera/kelnerkę podczas przerw oraz podczas wydawania obiadu) 7.Wykonawca zapewnia ciągły odbiór brudnej części zastawy po każdej z przerw. 8.Wykonawca na swój koszt zobowiązany jest do zagospodarowania we własnym zakresie odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 9.Wykonawca zapewnia serwetki, wykałaczki bez ograniczeń. 10.Wykonawca zapewnia warnik podgrzewacz wody (o pojemności nie mniejszej niż 20 litrów, zalewany ręcznie z góry, z regulacją termostatu: 30 ÷ 100°C, termostat bezpieczeństwa, wskaźnik poziomu wody w zbiorniku, bezkroplowy kranik, zasilanie 230) 11.Wykonawca zapewnia wyżywienie i gwarantuje, że podawane posiłki będą kaloryczne - zgodnie z normami obowiązującymi w żywieniu zbiorowym. Dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i winne być przyrządzone w dniu ich wydania. 12.Wykonawca będzie przygotowywał, dostarczał posiłki i wydawał zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 13.Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymogów sanitarnych. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenie kontroli Sanepidu. 14.Na potwierdzenie zachowania reżimu sanitarnego, Wykonawca ma posiadać decyzję lub zaświadczenie władzy sanitarnej o spełnieniu wymagań dotyczących prowadzenia działalności w zakresie objętym zamówieniem. Decyzja/zaświadczenie powinna posiadać zapis, że Wykonawca może prowadzić działalność w zakresie produkcji, podawania w naczyniach wielokrotnego użycia dań przygotowywanych od surowca do produktu gotowego; oraz transportu samochodem dostawczym marki o nr rej. , dań obiadowych na życzenie klienta w naczyniach 1-razowego użycia lub w termosach, artykułów spożywczych niewymagających chłodzenia. 15.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm dziennych racji pokarmowych. 16.Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zwrotu żywności w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być w trybie pilnym dostarczone właściwe. 17.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli wielkości porcji posiłku. 18.Koszty realizacji przedmiotu zamówienia obejmują zakres usług wyszczególnionych w rozdziale III niniejszej specyfikacji, które Wykonawca będzie musiał ponieść w celu należytego wykonania przedmiotu zamówienia. 19.Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia Kadry osób realizujących zamówienie spośród specjalistów posiadających odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie, dzięki którym przedmiot zamówienia zostanie zrealizowany z należytą starannością.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.nowysacz.pl/ http://www.nowysacz.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach