Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W ROKU SZKOLNYM 2012/2013

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 12-160 Wielbark, ul. W. Jagiełły 8
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 621 83 31 , fax. 89 621 83 31
  • Data zamieszczenia: 2012-06-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. W. Jagiełły 8 8
    12-160 Wielbark, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 621 83 31, fax. 89 621 83 31
    REGON: 00445381000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.gops-wielbark.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W ROKU SZKOLNYM 2012/2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiot zamówienia obejmuje codzienne przygotowanie i dostawę do placówek oświatowych na terenie gminy Wielbark gorących obiadów w formie jednego gorącego posiłku na osobę jako zupa z wkładką o pojemności 400 ml ( w tym 50g mięsa lub kiełbasy) + świeże pieczywo bez ograniczenia ilościowego, a także wydawania posiłków. Dożywianie ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe oraz przerwy świąteczne itp.), od dnia 03 września 2012 roku do 28 czerwca 2013 roku . Dożywianiem objęci będą wskazani na podstawie list ze szkół, zatwierdzonych przez dyrektora, uczniowie placówek oświatowych z terenu gminy Wielbark. 2) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP. System HACCP gwarantuje najwyższe standardy żywności, a tym samym zachowanie wysokiej jakości transportowanych produktów. W trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: - (potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę 600C i czas ich przewozu nie może przekraczać dwóch godzin od czasu ich wytworzenia). Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku, a także ich wydawania. 3) Wykonawca zapewni naczynia (talerze, sztućce), na których będą spożywane posiłki. 4) W przypadku nieobecności ucznia w szkole posiłek może odebrać, rodzic, opiekun, rodzeństwo na podstawie wydanej przez GOPS decyzji. 5) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność). 6) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno- higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu. 7) Miejsce i godziny wydania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół. 8) Zamówienie obejmuje dożywianie w szkołach; Szkoła Podstawowa w Wielbarku 120 uczniów Gimnazjum w Wielbarku 110 uczniów Szkoła Podstawowa w Wesołowie 20 uczniów Szkoła Podstawowa w Łatanej Wielkiej 70 uczniów Szkoła Podstawowa w Zabielach 45 uczniów UWAGA: Ilość dożywianych osób w roku szkolnym 2012/2013 może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu osób) za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.gops-wielbark.pl/ LUB http://wielbark-ug.bip-wm.pl/public/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach