Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łomży ogłasza przetarg
- Adres: 18400 Łomża, ul. Dworna
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 086 2164088, 2164260 , fax. 862 165 851
- Data zamieszczenia: 2017-12-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łomży
ul. Dworna
18400 Łomża, woj. podlaskie
tel. 086 2164088, 2164260, fax. 862 165 851
REGON: 45000217000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.bip-lomza.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach programu „Pomoc państwa w zakresie dożywiania dla beneficjentów MOPS miasta Łomża w 2018 r.”: Część I –przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach programu „Pomoc państwa w zakresie dożywiania dla beneficjentów MOPS miasta Łomża w 2018 r Część II -przygotowanie i dostarczanie posiłków w ramach programu „Pomoc państwa w zakresie dożywiania dla beneficjentów MOPS miasta Łomża w 2018 r Część III- przygotowanie i dostarczanie posiłków dla seniorów do Dziennego Domu Senior +. oraz w ramach RPO Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa VII Poprawa Spójności Społecznej, Działanie 7.1 Rozwój działań aktywnej integracji Część IV- zorganizowanie usługi cateringowej i przerwy kawowej na potrzeby uczestników projektu „Aktywnie do sukcesu” - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest zakup gorącego posiłku wraz z usługą dostawy i wydawanie go osobom wskazanym przez Zamawiającego: Część I: przygotowanie i wydawanie w stołówce do 80 posiłków dziennie (zupa, drugie danie + kompot) dla beneficjentów MOPS miasta Łomża przez 5 dni w tygodniu. Część II przygotowanie i dostarczenie do 60 posiłków dziennie z dowozem do miejsca zamieszkania podopiecznego (zupa + drugie danie + kompot lub napój) przez 7 dni w tygodniu. Część III przygotowanie i dostarczanie do 60 posiłków dziennie przez 5 dni w tygodniu w zależności od potrzeb Zamawiającego: a).zupa b).drugie danie + kompot c).zupa + drugie danie + kompot do Dziennego Domu „Senior+ w Łomży ul. M.C Skłodowskiej 2 Część IV: Zorganizowanie usługi cateringowej i przerwy kawowej dla 41 uczestników projektu „Aktywnie do sukcesu” 2.W związku z tym przedsiębiorca musi dysponować odpowiednią bazą lokalową na terenie miasta Łomża, oraz odpowiednim transportem do dowiezienia posiłków. 3.Obiady powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne, zgodne z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Oczekiwana średnia wartość energetyczna jednego zestawu obiadowego: na poziomie minimum 1000 kcal w tym udział energii z białka od 14% do 15%. 4.Zestaw obiadowy składający się z co najmniej dwóch dań i kompotu lub napoju w tym: - z zupy o pojemności nie mniejszej niż 450ml, kaloryczność 250 kcal - drugiego dania - kaloryczność 600 kcal - kompotu lub napoju min. 250 ml 5.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków w formie dwudaniowych pełnych obiadów dobrej jakości, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym. Wykonawca gwarantuje jakość obiadów na poziomie nie gorszym, niż wynika to z „jadłospisu” opracowanego według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ (jadłospis sporządzony na wzorze niniejszego załącznika będzie składany po przystąpieniu do realizacji umowy, najpóźniej w ostatnim dniu obowiązywania danego jadłospisu, i będzie składany wyznaczonej osobie w celu jego zatwierdzenia (pierwszy jadłospis zostanie zatwierdzony przed przystąpieniem do realizacji umowy). Przy opracowaniu jadłospisu należy kierować się ogólnie zalecanymi zasadami prawidłowego żywienia, dbać o pełne zaspokojenie kaloryczne i witaminowe oraz pokarmy bogate w składniki mineralne. Zestawy posiłków powinny być przygotowywane przy wykorzystaniu rożnych technik kulinarnych, eliminując produkty ciężko strawne, z wykorzystaniem bogatszego asortymentu dodatków owocowych, oraz większego udziału potraw z ryb. Posiłki muszą być skomponowane w następujących proporcjach: co najmniej 2 razy w tygodniu obiady mięsne, 2 razy w tygodniu ryba (w postaci jak najmniej przetworzonej), 1 raz w tygodniu obiady bezmięsne. Podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera lub tzw. potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Posiłki powinny być urozmaicone o temperaturze w granicach 67 – 75 stopni Celsjusza. Dania nie mogą powtarzać się w okresie 7 dni. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Usługa wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 maja 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r. ”
Dodano: 2024-04-15 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w Płocicznie-Tartak
Dodano: 2023-12-20 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Starym Folwarku i Punktu Przedszkolnego w Starym Folwarku
Dodano: 2023-12-20 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. 2 Pułku Ułanów Grochowskich w Przebrodzie, Punktu Przedszkolnego w Przebrodzie i Punktu Przedszkolnego w Turówce Nowej
Dodano: 2023-12-19 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Starym Folwarku i Punktu Przedszkolnego w Starym Folwarku
Dodano: 2023-12-05 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. 2 Pułku Ułanów Grochowskich w Przebrodzie, Punktu Przedszkolnego w Przebrodzie i Punktu Przedszkolnego w Turówce Nowej
Dodano: 2023-11-28 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w Płocicznie-Tartak
Dodano: 2023-11-22 - Świadczenie usług przygotowania i dowożenia posiłków profilaktycznych
Dodano: 2023-10-12 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Grajewie
Dodano: 2023-09-11 - Usługa wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 maja 2023 r. do dnia 31 grudnia 2023 r.
Dodano: 2023-06-26