Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ogłasza przetarg

  • Adres: 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, ul. Świętokrzyska
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 276 76 00 , fax. 41 265 22 51
  • Data zamieszczenia: 2021-01-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim
    ul. Świętokrzyska 22
    27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 276 76 00, fax. 41 265 22 51
    REGON: 36758620000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsostrowiec.4bip.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r. w zakresie:  przygotowywania i wydawania gorących dwudaniowych posiłków, zwanych dalej posiłkami, w dwóch miejscach będących w dyspozycji Wykonawcy na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego dla osób korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., zwany w dalszej części MOPS (spożywanie wydanych posiłków odbywa się w tych miejscach),  przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania w pojemniki jednorazowego użytku i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem. 3. Wykonawca, który uzyska niniejsze zamówienie zobowiązany jest również do przejęcia pracownika Zamawiającego w trybie art. 23(1) kodeksu pracy. Wykonawca w związku z przejęciem zadania realizowanego przez Zamawiającego zgodnie z art. 23(1) k.p. będzie pracodawcą dla następującego pracownika:  pomoc kuchenna - 1 osoba, 1 etat. Szczegółowe informacje dot. przejęcia pracownika zawiera Załącznik Nr 8 do SIWZ. 4. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 1 stycznia 2021 r. do 31 grudnia 2021 r.:  liczba posiłków wydawanych w lokalach Wykonawcy - max. 22.700 (ok. 90 posiłków średnio dziennie),  liczba posiłków przygotowanych do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania podopiecznych MOPS – max.6.300 (ok. 25 posiłków dziennie), Łączna maksymalna liczba posiłków: 29.000 sztuk. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przesunięć ilościowych posiłków w przypadku zaistnienia takich potrzeb, pod warunkiem, iż przesunięcia te nie przekroczą maksymalnej liczby posiłków, a tym samym maksymalnej kwoty wynagrodzenia ustalonej w umowie. Przewidywana maksymalna liczba dni żywieniowych: 254 dni robocze. Podana liczba posiłków może ulegać ciągłym zmianom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np.: z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby osób zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania lub innych przyczyn. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu zmniejszania ilości zamawianych posiłków, a ryzyko z tego tytułu obciąża Wykonawcę. Zamawiający zastrzega, że w przypadku wydania większej liczby posiłków dziennie, termin wykonania zamówienia może ulec skróceniu. Powyższe okoliczności nie mogą być powodem zerwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Informacyjnie Zamawiający przedstawia, że w okresie od stycznia do września 2020 r. średniomiesięczna liczba planowanych posiłków wynosiła 3.008 i średniomiesięczna liczba wydanych posiłków wyniosła 2.343. Z doświadczenia z lat ubiegłych Zamawiający wskazuje, iż liczba dziennie wydanych posiłków jest mniejsza o ok. 16-23% w stosunku do liczby planowanych posiłków. 5. Wydawanie posiłków odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt w godzinach od godz. 12:00 do godz. 14:00 w 2 miejscach na terenie miasta Ostrowca Św. należących do Wykonawcy i dostosowanych do wydawania posiłków na naczyniach tradycyjnych. Wykonawca musi posiadać lub dysponować 2 zapleczami gastronomicznymi (zwanymi w dalszej części miejscem lub lokalem) do wydawania posiłków na terenie miasta Ostrowca Św. Posiadanie zaplecza Wykonawca musi udokumentować (własność, umowa najmu, dzierżawa, porozumienie). Miejsca te muszą być dopuszczone przez Sanepid do wydawania i spożywania w nich posiłków na naczyniach tradycyjnych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach