Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ogłasza przetarg

  • Adres: 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, ul. Świętokrzyska
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 276 76 00 , fax. 41 265 22 51
  • Data zamieszczenia: 2020-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim
    ul. Świętokrzyska 22
    27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 276 76 00, fax. 41 265 22 51
    REGON: 36758620000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsostrowiec.4bip.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r. w zakresie:  przygotowywania i wydawania gorących dwudaniowych posiłków, zwanych dalej posiłkami, w dwóch miejscach będących w dyspozycji Wykonawcy na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego dla osób korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., zwany w dalszej części MOPS (spożywanie wydanych posiłków odbywa się w tych miejscach),  przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania w pojemniki jednorazowego użytku i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem. 3. Wykonawca, który uzyska niniejsze zamówienie zobowiązany jest również do przejęcia pracownika Zamawiającego w trybie art. 23(1) kodeksu pracy. Wykonawca w związku z przejęciem zadania realizowanego przez Zamawiającego zgodnie z art. 23(1) k.p. będzie pracodawcą dla następującego pracownika:  pomoc kuchenna - 1 osoba, 1 etat. Szczegółowe informacje dot. przejęcia pracownika zawiera Załącznik Nr 8 do SIWZ. 4. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 1 stycznia 2021 r. do 31 grudnia 2021 r.:  liczba posiłków wydawanych w lokalach Wykonawcy - max. 22.700 (ok. 90 posiłków średnio dziennie),  liczba posiłków przygotowanych do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania podopiecznych MOPS – max.6.300 (ok. 25 posiłków dziennie), Łączna maksymalna liczba posiłków: 29.000 sztuk. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przesunięć ilościowych posiłków w przypadku zaistnienia takich potrzeb, pod warunkiem, iż przesunięcia te nie przekroczą maksymalnej liczby posiłków, a tym samym maksymalnej kwoty wynagrodzenia ustalonej w umowie. Przewidywana maksymalna liczba dni żywieniowych: 254 dni robocze. Podana liczba posiłków może ulegać ciągłym zmianom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np.: z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby osób zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania lub innych przyczyn. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu zmniejszania ilości zamawianych posiłków, a ryzyko z tego tytułu obciąża Wykonawcę. Zamawiający zastrzega, że w przypadku wydania większej liczby posiłków dziennie, termin wykonania zamówienia może ulec skróceniu. Powyższe okoliczności nie mogą być powodem zerwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Informacyjnie Zamawiający przedstawia, że w okresie od stycznia do września 2020 r. średniomiesięczna liczba planowanych posiłków wynosiła 3.008 i średniomiesięczna liczba wydanych posiłków wyniosła 2.343. Z doświadczenia z lat ubiegłych Zamawiający wskazuje, iż liczba dziennie wydanych posiłków jest mniejsza o ok. 16-23% w stosunku do liczby planowanych posiłków. 5. Wydawanie posiłków odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt w godzinach od godz. 12:00 do godz. 14:00 w 2 miejscach na terenie miasta Ostrowca Św. należących do Wykonawcy i dostosowanych do wydawania posiłków na naczyniach tradycyjnych. Wykonawca musi posiadać lub dysponować 2 zapleczami gastronomicznymi (zwanymi w dalszej części miejscem lub lokalem) do wydawania posiłków na terenie miasta Ostrowca Św. Posiadanie zaplecza Wykonawca musi udokumentować (własność, umowa najmu, dzierżawa, porozumienie). Miejsca te muszą być dopuszczone przez Sanepid do wydawania i spożywania w nich posiłków na naczyniach tradycyjnych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia działalności zawodowej wykazując uprawnienia: • do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy w ramach zbiorowego żywienia (dot. miejsca, w którym będą przygotowywane posiłki), • do wydawania i spożywania posiłków na naczyniach tradycyjnych (dot. miejsc, w których będą wydawane posiłki, w których nie będą przygotowywane posiłki), • do używania środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia (jeżeli wydawanie posiłków będzie odbywać się w innym miejscu niż ich przygotowywanie).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: • decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy w ramach zbiorowego żywienia (dot. miejsca w którym będą przygotowywane posiłki), • decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do wydawania i spożywania posiłków na naczyniach tradycyjnych (dot. miejsc, w których będą wydawane posiłki), • zezwolenie Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. 1) Formularz oferty – Załącznik Nr 1 do SIWZ. 2) Podpisany projekt umowy - Załącznik Nr 7 do SIWZ. 3) Dokument, z którego wynika prawo do podpisania oferty lub innych dokumentów składanych z ofertą, chyba że Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych a Wykonawca wskazał ten fakt w składanej ofercie. 4) Zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji dotyczących kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, firm oraz adresów Wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie, ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy stanowi Załącznik Nr 4 do SIWZ. 5) Oświadczenie Wykonawcy dotyczące zatrudnienia osób bezrobotnych wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 9 do SIWZ (oświadczenie niezbędne w zakresie kryterium oceny ofert). 6) Oświadczenie Wykonawcy dotyczące miejsca wytwarzania i przygotowania posiłków, wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 10 do SIWZ (oświadczenie niezbędne w zakresie kryterium oceny ofert). 7) Oświadczenie Wykonawcy dot. miejsc do wydawania posiłków w zakresie spełniania wymagań określonych przez Zamawiającego w pkt III.8 SIWZ wg wzoru Załącznik Nr 11 do SIWZ. 8) Oświadczenie o wypełnienie przez wykonawcę obowiązku wynikającego z art. 13 lub art. 14 RODO w stosunku do osób, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia – wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 12 do SIWZ. 9) Oświadczenie Wykonawcy dotyczące wypełnienia obowiązku informacyjnego zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wg wzoru Załącznik Nr 13 do SIWZ. 10) Podpisany projekt umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych - Załącznik Nr 14 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach