Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY Z ZESPOŁU SZKÓŁ W SZUMOWIE W OKRESIE OD 1.09.2019R, DO 31.07.2020R

Zespół Szkół w Szumowie ogłasza przetarg

  • Adres: 18-305 Szumowo, Szkolna
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 864768018
  • Data zamieszczenia: 2019-05-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Szumowie
    Szkolna 14
    18-305 Szumowo, woj. podlaskie
    tel. 864768018
    REGON: 38038072600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsszumowo.naszbip.pl/przetagi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY Z ZESPOŁU SZKÓŁ W SZUMOWIE W OKRESIE OD 1.09.2019R, DO 31.07.2020R
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków na miejscu i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży z Zespołu Szkół w Szumowie w okresie od 01. 09.2019r do 31.07.2020r. Zakres zamówienia: Zadanie I: organizacja kompleksowej usługi żywienia zbiorowego dla dzieci w wieku od 3-6 lat Zadanie II: organizacja kompleksowej usługi żywienia zbiorowego dla dzieci szkolnych. Szacowana ilość wydanych obiadów: - Zadanie I: śniadanie – liczba dzieci około 110 I danie- liczba dzieci około 110 II danie + kompot - liczba dzieci około 110 podwieczorek – liczba dzieci około 28 - Zadanie II: I danie- liczba dzieci około 180 II danie + kompot - liczba dzieci około 180 Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków według zamówień uczniów. Wykonawca w tygodniu poprzedzającym (najpóźniej w piątek) dostarczał będzie do Zamawiającego miesięczny jadłospis na kolejny miesiąc z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw. Jadłospis Wykonawca uzgodni z Radą Rodziców. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym w ofercie jadłospisem. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi tej ustawy, w tym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań co do potwierdzenia spełniania tego warunku. Ocena spełniania tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy- (Załącznik nr 1), Oświadczenie dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu i kryteriów selekcji- (Załącznik nr 2), Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania (Załącznik nr 3), Oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej- (Załącznik nr 4), Wykaz części zamówienia, które Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom- (Załącznik nr 5), Projekt umowy- (Załącznik nr 6 ), Oświadczenie wykonawcy dotyczące przesłanek wykluczenia podwykonawcy/dalszego podwykonawcy/innego podmiotu- (Załącznik nr 7), Jadłospis

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach