Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy ogłasza przetarg
- Adres: 01-233 Warszawa, ul. Gen. J. Bema 91
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 571 50 30 , fax. 22 571 50 50
- Data zamieszczenia: 2013-10-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy
ul. Gen. J. Bema 91 91
01-233 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 571 50 30, fax. 22 571 50 50
REGON: 00201088200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-wola.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów wskazanych przez Zamawiającego, w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie gorących posiłków, zwanych dalej obiadami, dla klientów wskazanych przez Zamawiającego, w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Zamówienie zostało podzielone na 2 części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części: CZĘŚĆ 1: przygotowanie i wydawanie obiadów w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola w rejonie ulic na zachód od linii kolejowej biegnącej z południa na północ dzielnicy. Ilości obiadów i osób w odniesieniu do poszczególnych części: średnia ilość osób uprawnionych do korzystania z obiadów w skali miesiąca: 70 osób; średnia liczba obiadów dla jednej osoby w skali miesiąca: 22 obiady ; średnia ilość obiadów w skali miesiąca: 1 540 obiadów; ogólna ilość obiadów w skali całego zamówienia wynosi maksymalnie: 18 480 obiadów. Zamawiający zastrzega, że bezwarunkowo zostanie zlecona realizacja 95 % maksymalnej ilości obiadów, warunkowo zostanie zlecona realizacja 5% maksymalnej ilości obiadów, stosownie do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. CZĘŚĆ 2: przygotowanie i wydawanie obiadów w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola w rejonie ulic na wschód od linii kolejowej biegnącej z południa na północ dzielnicy. Ilości obiadów i osób w odniesieniu do poszczególnych części: średnia ilość osób uprawnionych do korzystania z obiadów w skali miesiąca: 70 osób; średnia liczba obiadów dla jednej osoby w skali miesiąca: 22 obiady; średnia ilość obiadów w skali miesiąca: 1 540 obiadów; ogólna ilość obiadów w skali całego zamówienia wynosi maksymalnie: 18 480 obiadów. Zamawiający zastrzega, że bezwarunkowo zostanie zlecona realizacja 95 % maksymalnej ilości obiadów, warunkowo zostanie zlecona realizacja 5% maksymalnej ilości obiadów, stosownie do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Dotyczy obydwu części: Zamawiający wymaga, aby obiady były wydawane przez 5 dni w tygodniu, bez sobót i niedziel oraz bez dni świątecznych z zastrzeżeniem, że około 15% ogólnej liczby osób uprawnionych Zamawiający przyzna obiady również na soboty i/lub niedziele i święta. Osobom tym będą przysługiwały w piątek dwa lub trzy obiady, jeden do spożycia na miejscu i jeden lub dwa do zabrania do domu w zamkniętych naczyniach jednorazowych Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 tekst jednolity z późn. zm.) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. Lokal gastronomiczny/lokale gastronomiczne, w których będą przygotowywane i wydawane obiady muszą posiadać decyzję powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Do lokalu gastronomicznego, w którym będą wydawane posiłki, musi być dogodny dojazd środkami komunikacji miejskiej, a dojście od przystanku nie powinno trwać dłużej niż 10 min. dla średnio sprawnej osoby. Czas wydawania obiadów powinien być nie krótszy niż 3 godziny dziennie w przedziale czasowym 12:00 - 16:00 z zastrzeżeniem, że jeśli Wykonawca zaoferuje lokal, w którym jednorazowo obiady będzie mogło spożywać więcej niż 20 osób, lub jeśli Wykonawca zaoferuje więcej niż jeden lokal - czas wydawania obiadów może być krótszy, w godzinach uzgodnionych wcześniej z Zamawiającym. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów przygotowanych z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych. Obiady muszą być gorące, przygotowane w dniu ich wydawania. Zestaw obiadowy winien składać się z potraw tradycyjnych: zupy z pieczywem, drugiego dania i napoju. Obiady muszą być urozmaicone, ten same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni. Termin wykonania zamówienia: w okresie od 02.12.2013r. do 30.11.2014r. z zastrzeżeniem, że w sytuacji, gdy umowa nie zostanie podpisana przed wskazanym wyżej terminem, realizacja zamówienia nastąpi niezwłocznie po podpisaniu umowy, od dnia ustalonego między stronami - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-wola.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24