Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Myszkowie ogłasza przetarg
- Adres: 42-300 Myszków, ul. Pułaskiego 7
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 034 313 56 30 , fax. 034 313 56 30
- Data zamieszczenia: 2011-12-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Myszkowie
ul. Pułaskiego 7 7
42-300 Myszków, woj. śląskie
tel. 034 313 56 30, fax. 034 313 56 30
REGON: 15002826100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.miastomyszkow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i podawanie jednodaniowych gorących posiłków w ramach Programu Wieloletniego Pomoc Państwa w Zakresie Dożywiania dla osób uprawnionych z terenu miasta Myszków - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podawanie jednodaniowych gorących posiłków dla osób uprawnionych z terenu miasta Myszków. Usługa powyższa obejmuje:1. Przygotowanie i podanie posiłków w okresie trwania umowy osobom uprawnionym na podstawie talonu wydanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Myszkowie zwanych dalej posiłkobiorcami. Talon obejmuje okres jednego miesiąca. Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia w oparciu o GMP ( dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna) oraz system HACCP (bezpieczeństwo żywności i zdrowia konsumenta) zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. ( Dz. U. Z 2010r Nr 136 poz.914). Posiłki będą wydawane w lokalu Wykonawcy i przez pracowników Wykonawcy, znajdującego się w obrębie miasta Myszkowa (w promieniu do 2 km licząc od Dworca PKP w Myszkowie). Osoby uprawnione powinny otrzymać gorący posiłek ( może być spożyty na miejscu bądź pobrany na wynos). Gorący posiłek składa się z: 1. zupy - pojemność nie mniejsza niż 500ml (kaloryczność posiłku nie mniejsza niż 700kcal, temperatura 85°C, 2. wkładki mięsnej (mięso lub kiełbasa) - 70 g conajmniej 3 razy w tygodniu, 3. porcji pieczywa - 2 kromki chleba lub duża bułka-80g. Posiłki powinny być wydawane przez 7 dni w tygodniu w godzinach 11.00 - 14.00. Wykonawca zapewni możliwość spożycia posiłku na miejscu dla co najmniej 15% liczby osób uprawnionych. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych wydarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. Przewidywana liczba posiłków w okresie trwania umowy wynosi ok. 102 900 porcji. Liczba wydawanych posiłków dziennie będzie wynosiła ok. 300. Ostateczna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w zależności od faktycznej liczby potrzebujących. Z tytułu ewentualnego zmniejszenia wielkości zamówienia Zamawiający nie ponosi żadnych konsekwencji. Wykonawca ponosi odpowiedzialność (w tym finansową) za wszelkie stwierdzone nieprawidłowości usług żywieniowych ujawnione przez uprawnione organy kontrolne. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i podawaniem gorących posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.miastomyszkow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04