Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 13-220 Rybno, Ul. Zajeziorna 58
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 23 696 63 39 , fax. 23 696 63 39
- Data zamieszczenia: 2015-07-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Ul. Zajeziorna 58 58
13-220 Rybno, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 23 696 63 39, fax. 23 696 63 39
REGON: 51140633000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gminarybno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dowóz posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie dziennie 390 posiłków ? Poniedziałek, Środa a) zupa (400 ml) + pieczywo ? Wtorek, Czwartek, Piątek b) drugie danie (300 g) w tym: - mięso, ryba, naleśnik lub kopytka (100 g) - ziemniaki, ryż, kasza (150 g), sos - surówka, buraczki, marchewka gotowana, ogórek konserwowy (100g) lub - naleśniki, pierogi, kopytka, krokiety (300 g) c) sok 100% w kartoniku (200 ml) (różnorodny smakowo w danym tygodniu) oraz dostawa i wydawanie posiłków w poszczególnych szkołach na terenie Gminy Rybno: Zespół Szkół w Rybnie Szkoła podstawowa w Rybnie Szkoła Podstawowa w Koszelewach Szkoła podstawowa w Rumianie Szkoła podstawowa w Żabinach Szkoła podstawowa w Hartowcu Szkoła podstawowa w Jeglii Gimnazjum w Hartowcu 3.1.Przy planowaniu posiłków Wykonawca musi uwzględniać zalecaną wartość energetyczną dla dzieci w wieku szkolnym tj. co najmniej 450 kalorii. 3.2.Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 3.3.Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz produkty pochodzące z Banku Żywności, zbiórek i darowizn. 3.4.Posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smacznie i atrakcyjnie pod względem wizualnym (organoleptycznym) wg. wskazanego menu. 3.5.Przygotowane przez Wykonawcę posiłki będą dowożone i dostarczane i wydawane w poszczególnych szkołach w ilości ok. 390 porcji, własnym transportem Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko w ilości zgodnej z zamówieniem Zamawiającego na dany dzień w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. 3.6.Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodami przystosowanymi do świadczenia usług cateringowych. 3.7.Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej przez Wykonawcę w złożonej ofercie. 3.8.Wybrany Wykonawca zobowiązany jest do odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych pozostałych po spożyciu posiłków w danym dniu. 3.9.Wykonawca gorącą zupę i gorące drugie danie winien dostarczać w specjalistycznych pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości posiłków wraz z jednorazowymi talerzami i sztućcami (nóż, widelec, łyżka). 3.10.Temperatura zupy oraz temperatura drugiego dania winna wynosić 60°C (+/- 3°C). 3.11.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania gorących posiłków w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. 3.12.Wykonawca musi dysponować specjalistycznymi termosami zapewniającymi przewożenie żywności w odpowiednich warunkach sanitarnych oraz utrzymujące odpowiednią temperaturę przewożonych posiłków. 3.13.W przypadku podejrzenia, że dostarczone posiłki są nie świeże, w nieodpowiedniej temperaturze, bądź swym wyglądem budzą wątpliwości co do ich jakości, dyrektor szkoły może takich posiłków nie przyjąć. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie za te posiłki. 3.14.Wykonawca pobiera i przechowuje próby pokarmowe do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.15.Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem kalorycznym, wagowym i jakościowym oraz zgodnym z jadłospisem. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest umożliwić Zamawiającemu pobranie próbek posiłków wydawanych uczniom do spożycia w danym dniu w celu zbadania kaloryczności posiłku, zawartości białka, węglowodanów itd. Koszt takich badań ponosi Wykonawca. 3.16.Liczba posiłków może ulec zwiększeniu (+/-30 %) lub zmniejszeniu (+/- 30 %) w trakcie realizacji umowy, w zależności od bieżących potrzeb. W miesiącu wrześniu 2015 r., w związku z rozpoczęciem realizacji dożywiania dzieci w szkołach liczba posiłków dziennie może nie osiągać dopuszczalnej min. ilości. 3.17.Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia menu obejmującego okres jednego tygodnia Zamawiającemu i dyrektorom szkół najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem jego realizacji. 3.18.Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienne ilości, które zostaną zgłoszone przez Zamawiającego w dniu poprzedzającym ich wydanie do godz. 12:00. 3.19Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za szkody wyrządzone Zamawiającemu i osobom trzecim korzystającym z posiłków dostarczanych przez Wykonawcę. Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę zgodnie z jadłospisem przygotowanym przez Zamawiającego. JADŁOSPIS TYDZIEŃ I Poniedziałek zupa pomidorowa z ryżem+ pieczywo Wtorek filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, sos** , surówka z marchewki i jabłka sok 100% w kartoniku* Środa zupa kapuśniak ze świeżej kapusty + pieczywo Czwartek gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka gotowana sok 100% w kartoniku* Piątek pierogi z twarogiem sok 100% w kartoniku* TYDZIEŃ II Poniedziałek zupa ogórkowa + pieczywo Wtorek udko z kurczaka, ziemniaki, sos**, surówka z kapusty pekińskiej sok 100% w kartoniku* Środa zupa pomidorowa z makaronem + pieczywo Czwartek kotlet mielony, ziemniaki, sos**, buraczki sok 100% w kartoniku* Piątek naleśniki z dżemem sok 100% w kartoniku* TYDZIEŃ III Poniedziałek zupa kalafiorowa + pieczywo Wtorek kotlet schabowy, ziemniaki, sos**, surówka z ogórków konserwowych sok 100% w kartoniku* Środa zupa jarzynowa + pieczywo Czwartek filet rybny , ziemniaki, sos**, surówka z kapusty pekińskiej sok 100% w kartoniku* Piątek Krokiety z kapustą i pieczarkami sok 100% w kartoniku* TYDZIEŃ IV Poniedziałek zupa - rosół z makaronem + pieczywo Wtorek bitki wieprzowe w sosie, kasza gryczana, buraczki wiórki sok 100% w kartoniku* Środa zupa fasolowa + pieczywo Czwartek gotowany mielony w białym sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką sok 100% w kartoniku* Piątek kopytka zasmażane z cebulką sok 100% w kartoniku* *różnorodny smakowo w danym tygodniu ** sos - dostarczany przez Wykonawcę w oddzielnym pojemniku do polania przed podaniem posiłku Godziny dostarczania posiłków do szkół i wydawania w poszczególnych szkołach od godziny 9.30 do 11.30 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: DOSWIADCZENIE WYKONAWCY
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gminarybno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-26 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W JEDWABNIE WRAZ Z WYNAJMEM KUCHNI W BUDYNKU ZESPOŁU SZKÓŁ W JEDWABNIE PRZY UL. POLNEJ 1
Dodano: 2016-07-13 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-27 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-13 - Przygotowanie i dowóz posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno
Dodano: 2015-12-11 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół z terenu gminy Iława w roku 2016
Dodano: 2015-12-08 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie gminy Działdowo wraz z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców
Dodano: 2015-12-03 - Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych na terenie Miasta Działdowo wraz z dostarczeniem i wydawaniem
Dodano: 2015-12-03 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ POSIŁKÓW SZKOLNYCH DLA UCZNIÓW SZKÓŁ NA TERENIE GMINY LUBAWA
Dodano: 2015-12-02 - Dożywianie dzieci na terenie miasta i gminy Węgorzewo w roku budżetowym 2016
Dodano: 2015-12-02