Gmina Męcinka ogłasza przetarg
- Adres: 59-424 Męcinka, Męcinka
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 76 8713440, , fax. 76 8713452
- Data zamieszczenia: 2018-07-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Męcinka
Męcinka 11
59-424 Męcinka, woj. dolnośląskie
tel. 76 8713440, , fax. 76 8713452
REGON: 39064740000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mecinka.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2018/2019 - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2018/2019, w tym: 1) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od nauki – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem w ilości średnio 65 zestawów dziennie dla dzieci w wieku szkolnym w okresie od 10.09.2018 r. do dnia 20.06.2019 r. Dostawa godz. 11.00, nie później niż do godz. 11.15; 2) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od zajęć – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem, śniadań i podwieczorków w ilości średnio 55 zestawów dziennie dla dzieci w wieku przedszkolnym w okresie od 03.09.2018 r. do dnia 31.08.2019 r. z jednym miesiącem przerwy w okresie wakacji letnich. Dostawa śniadania godz. 8.00, nie później niż do godz. 8.15, pozostałe jak dla szkoły. 2. Maksymalne zapotrzebowanie na posiłki: a) zupa + drugie danie + kompot dla uczniów ze szkoły – 65 zestawów, b) zupa + drugie danie + kompot dla dzieci z przedszkola - 55 zestawów, c) śniadanie dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów, d) podwieczorek dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów. 3. W roku szkolnym 2017/2018 liczba uczniów korzystających z obiadów wynosiła średnio - 57 natomiast liczba przedszkolaków korzystających z posiłków (śniadania, obiady i podwieczorek) wynosiła średnio - 47. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia oraz zwiększenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz. 14.00. Jako koordynatora w zakresie realizacji obowiązków umownych wyznacza się ze strony Zamawiającego dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach. 4. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z obowiązującymi normami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. , poz. 149 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 5. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, c) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, d) potrawy powinny być przygotowane estetycznie. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 6. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczanie żywności z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Zamawiający posiada własne naczynia – talerze, sztućce. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom. Koszt związany z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, t.j.: posiadanie zezwolenia na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. , poz. 149 z późn. zm.) zezwalające na prowadzenie działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) formularz oferty (załącznik nr 1 do SIWZ), 2) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w przedmiotowym postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy i zawarcia umowy (w przypadku jego ustanowienia), 3) zobowiązanie podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy swoich zdolności technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej – w przypadku, gdy takie zobowiązanie ma zastosowanie w postępowaniu (załącznik nr 7 do SIWZ). 4) w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust 5 Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu informację o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (Załącznik nr 6 do SIWZ), o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 95 we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025
Dodano: 2024-06-28 - Usługa dożywiania uczniów Szkoły Podstawowej nr 95 we Wrocławiu w roku szkolnym 2022/2023
Dodano: 2024-03-14 - „Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu oraz wydaniu na naczyniach zmywalnych posiłków dla dzieci w Szkole Podstawowej im. Bolesława Krzywoustego w Kamieńcu Wrocławskim”
Dodano: 2024-01-10 - Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 12 we Wrocławiu w 2024 roku
Dodano: 2024-01-04 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego nr 15 w Głogowie
Dodano: 2023-12-05 - „Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu oraz wydaniu na naczyniach zmywalnych posiłków dla dzieci w Szkole Podstawowej im. Bolesława Krzywoustego w Kamieńcu Wrocławskim”
Dodano: 2023-11-21 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2024
Dodano: 2023-11-13 - Usługa żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 95 we Wrocławiu w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-09-18 - Usługa żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 95 we Wrocławiu w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-07-03 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego nr 15 w Głogowie
Dodano: 2022-11-05