Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2024

SZKOŁA PODSTAWOWA IM. KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO W RZECZYCY ogłasza przetarg

  • Adres: 59-150 Grębocice, RZECZYCA NR 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO W RZECZYCY
    RZECZYCA NR 1
    59-150 Grębocice, woj. dolnośląskie
    REGON: 001239223
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sprzeczyca.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przygotowanie i dostawa gorących posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności Żywienia w Warszawie składających się z pierwszego dania, drugiego dania i kompotu: a) pierwsze danie - zupa około 500 mlb) drugie danie około 320 g, w tym: • ziemniaki, kasza, ryż lub makaron (zamiennie) - około150 g, • mięso, ryba (zamiennie) - około 100 g, • surówka lub jarzyny gotowane (zamiennie) - około 100 g,• naleśniki, pierogi, kopytka, itp. (zamiennie) -200 g, • sos z mięsem około 200 g w tym: mięso 100 g i sos 100 g, c) kompot - 200 ml z produktów świeżych i wartościowych lub sok bez konserwantów.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednej dekady (10 dni).Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży oraz zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2023 r., poz. 1448)Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiekcie, dla którego posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki do szkoły Dostawca dowozi na swój koszt (wraz z załadunkiem i rozładunkiem).Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania posiłków w przypadku, gdy są niezgodne z SWZ oraz z umową.Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych.Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej (ok. 168 dni nauki szkolnej). Obiady będą dowożone do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy - około 70 obiadów dziennie.W/w ilość została oszacowana na podstawie średniej ilości posiłków w roku 2023r. i może ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego.Wytyczne dotyczące dostawy:a) posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach od 9:00 do 9:15b) obiady muszą być zgodne z przykładowym jadłospisem stanowiącym załącznik nr 5 do SWZ; w przypadku wycieczek szkolnych możliwa jest zamiana obiadu na prowiant suchy,c) dostawca zapewnia termosy do przewozu posiłków gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw, d) dostawca zapewnia mycie, wyparzanie i odbiór termosów, e) dostawca zobowiązuje się do odbioru zlewek, f) dostawca dodatkowo przywozi próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami, g) zamówienie ilości obiadów - telefoniczne do godz. 8:00 (ilość obiadów bieżącego dnia, po odliczeniu nieobecnych uczniów zadeklarowanych na obiady na dany miesiąc)Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych do wskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów i produktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samych parametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga wykazania przez wykonawcę spełnienia warunków określonych w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp dotyczących:Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek wówczas, gdy:posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie określonej działalności gospodarczej, a w przypadku jednostek, które rozpoczęły działalność gospodarczą przed wejściem w życie ww. rozporządzenia - co najmniej decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie określonej działalności gospodarczej. Informacja powyższa winna wynikać z żądanych przez zamawiającego dokumentów (rozdział IX specyfikacji).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-21

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach