Przetargi.pl
„Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2019/2020”

Gmina Męcinka ogłasza przetarg

  • Adres: 59-424 Męcinka, Męcinka
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 76 8713440, , fax. 76 8713452
  • Data zamieszczenia: 2019-07-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Męcinka
    Męcinka 11
    59-424 Męcinka, woj. dolnośląskie
    tel. 76 8713440, , fax. 76 8713452
    REGON: 39064740000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mecinka.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2019/2020”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2019/2020, w tym: 1) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od nauki – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem w ilości średnio 65 zestawów dziennie dla dzieci w wieku szkolnym w okresie od 9.09.2019 r. do dnia 20.06.2020 r. Dostawa godz. 11.00, nie później niż do godz. 11.15; 2) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od zajęć – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem, śniadań i podwieczorków w ilości średnio 55 zestawów dziennie dla dzieci w wieku przedszkolnym w okresie od 02.09.2019 r. do dnia 31.08.2020 r. z jednym miesiącem przerwy w okresie wakacji letnich. Dostawa śniadania godz. 8.00, nie później niż do godz. 8.15, pozostałe jak dla szkoły. Maksymalne zapotrzebowanie na posiłki: a) zupa + drugie danie + kompot dla uczniów ze szkoły – 65 zestawów, b) zupa + drugie danie + kompot dla dzieci z przedszkola - 55 zestawów, c) śniadanie dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów, d) podwieczorek dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia oraz zwiększenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz. 14.00. Jako koordynatora w zakresie realizacji obowiązków umownych wyznacza się ze strony Zamawiającego dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z obowiązującymi normami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. , poz. 1541 z póź. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, c) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, d) potrawy powinny być przygotowane estetycznie. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczanie żywności z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Zamawiający posiada własne naczynia – talerze, sztućce. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom. Koszt związany z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, t.j.: posiadanie zezwolenia na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. , poz. 1541 z późn. zm.) zezwalające na prowadzenie działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: formularz oferty (załącznik nr 1 do SIWZ), pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w przedmiotowym postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy i zawarcia umowy (w przypadku jego ustanowienia), zobowiązanie podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy swoich zdolności technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej – w przypadku, gdy takie zobowiązanie ma zastosowanie w postępowaniu (załącznik nr 7 do SIWZ), w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust 5 Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu informację o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (Załącznik nr 6), o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach