Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 77-230 Kępice, ul. Niepodległości 6
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 059 8576359 , fax. 059 8576359
- Data zamieszczenia: 2013-08-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Niepodległości 6 6
77-230 Kępice, woj. pomorskie
tel. 059 8576359, fax. 059 8576359
REGON: 00531115300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.opskepice.pl/, http://www.pomorskie.eu/pl/bip/gminy/kepice/ops_kepice
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dowóz gorącego posiłku dla około 260 osób w okresie nauki szkolnej od 02.09.2013 r. do 20.12.2013 r. dla uczniów Szkoły Podstawowej w Warcinie, Zespołu Szkół w Biesowicach, Zespołu Szkół w Barcinie, Zespołu Szkół w Kępicach, Gimnazjum w Kępicach i Zespołu Szkół w Korzybiu oraz dla dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym i innych osób skierowanych przez OPS w Kępicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie do szkół: Szkoła Podstawowa w WarcinieZespół Szkół w Barcinie, Zespół Szkół w Biesowicach, Zespół Szkół w Korzybiu, Zespół Szkół w Kępicach, Gimnazjum w Kępicach. w okresie od 02.09.2013r. do 20.12.2013r. gorącego posiłku dla uczniów ww. szkół oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym i innych osób skierowanych przez OPS w Kępicach 1.2. Posiłki muszą posiadać wartość energetyczną zgodną z normą żywieniową , muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego (wg Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP). 1.3. Posiłki powinny uwzględniać powszechnie uznane preferencje pokarmowe dzieci i winny być przygotowane z komponentów zakupionych przez Wykonawcę. Od poniedziałku do piątku posiłek składa się z dwóch dań tj.: *I danie - zupa - 250 ml, *II danie - cztery razy w tygodniu danie mięsne lub rybne + kompot zawierające sztukę mięsa w sosie lub kotlet schabowy lub udziec z kurczaka lub kotlet z piersi drobiowej lub kotlet mielony lub pulpety lub schab pieczony lub filet rybny lub paluszki rybne ( min.150g) oraz dodatek w postaci ziemniaków, zamiennie ryż lub kasza (min. 200g), surówkę lub jarzyny gotowane (min. 100g), kompot lub napój(200 ml), jeden raz w tygodniu danie jarskie typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, krokiety lub danie z makaronem itp. o minimalnej gramaturze 250 g + napój lub kompot (200 ml). 1.4. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu dekady (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 1.5. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie transportem spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych, na własny koszt, w przenośnych termosach z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków. Wykonawca zobowiązuje się do załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków, oraz zadba o czystość termosów do transportu posiłków. 1.6. Szacunkowa liczba osób objętych dożywianiem to ok. 260 (liczba ta w trakcie roku 2013 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. 1.7. Określona przez Zamawiającego liczba osób objętych posiłkiem jest wartością prognozowaną, ustaloną dla okresu obowiązywania umowy i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia . 1.8. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, będzie leżało to w interesie Zamawiającego. W związku z tym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 1.9. Wykonawca jest zobowiązany do przedłożenia Zamawiającemu jadłospisu dekadowego najpóźniej w czwartek na kolejny okres dekadowy. 1.10. Posiłki winne być dostarczone do poszczególnych Szkół wyłącznie w dni nauki szkolnej, najpóźniej do godz.12.30. 1.11. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkoły lub wskazanym pracownikiem i kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej lub inną osobą upoważnioną. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Klauzula społeczna
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.opskepice.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=195&Itemid=83
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W MIKOŁAJKACH POMORSKICH DLA DZIECI , MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH Z TERENU GMINY MIKOŁAJKI POMORSKIE 2016-2020
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów szkół, przedszkoli i placówek oświatowych z terenu Gminy Sierakowice w okresie od 01 sierpnia 2016 r. do 31 lipca 2017 r
Dodano: 2016-06-10 - PRZYGOTOWANIE , DOSTARCZENIE ORAZ WYDANIE GORĄCEGO POSIŁKU - OBIADU JEDNODANIOWEGO - DLA DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ ORAZ INNYCH OSÓB OBJĘTYCH POMOCĄ OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ Z TERENU GMINY WŁADYSŁAWOWO
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów z placówek oświatowych na terenie Gminy Sadlinki
Dodano: 2016-05-20 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów z placówek oświatowych na terenie Gminy Sadlinki
Dodano: 2016-03-17 - Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku.
Dodano: 2015-12-29 - Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu.
Dodano: 2015-12-07 - Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku
Dodano: 2015-12-07 - Przetarg nieograniczony na wykonywanie usług gastronomicznych dla wychowanek Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kwidzynie w wynajętych pomieszczeniach kuchennych z wykorzystaniem użyczonego sprzętu będącego własnością Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kwidzynie.
Dodano: 2015-11-23 - Dożywianie dzieci w szkołach gminy Luzino w 2016 r.
Dodano: 2015-11-06