Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności

Szpital Tucholski Spółka z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 89-500 Tuchola, ul. Nowodworskiego
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3360503, 3360508 , fax. 52 3360508
  • Data zamieszczenia: 2020-06-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Tucholski Spółka z o.o.
    ul. Nowodworskiego 14-18
    89-500 Tuchola, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3360503, 3360508, fax. 52 3360508
    REGON: 92965579000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bippowiat.tuchola.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: osoba prawna o której mowa w art. 3 ust. 1 p. 3 ustawy Pzp

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: „Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności” z zachowaniem przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2019r, poz. 1252 z późniejszymi zmianami) i rozporządzeń wykonawczych. Wykonawca jest zobowiązany stosować się do zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP. Szacunkowa ilość posiłków ( śniadania, obiady i kolacje ) dziennie: Oraz dodatkowo: diety o zmienionej konsystencji – 12 II śniadania - 20 podwieczorki - 32 kolacje nocne – 8 zupy obiadowe dodatkowe wg. obowiązującego jadłospisu dekadowego – 3 zupy mleczne dodatkowo wg obowiązującego jadłospisu dekadowego - 3 Szacunkowa ilość posiłków może ulec zmianie maksymalnie o 20% do wskazanego zakresu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest jednoczęściowy Całodzienne posiłki, składające się z I śniadania, II śniadanie, obiadu (składającego się każdorazowo z dwóch dań plus kompot ), podwieczorku i kolacji przygotowane według wymaganych standardów jakościowych i żywieniowych. Posiłki będą dostarczane bezpośrednio do punktu odbioru i dystrybucji posiłków z podziałem na oddziały. Wykaz oddziałów, na których świadczone będą usługi objęte przedmiotem zamówienia: a) chirurgia b) ginekologia c) położnictwo d) dziecięcy e) wewnętrzny f) ZOL g) kardiologia h) OIOM i) stacja dializ (średnio 24 kanapek złożonych z dwóch kawałków chleba żytniego lub zwykłego z masłem z produktów dozwolonych w diecie dla osób dializowanych ( przekrojonych na pół i zapakowanych w woreczek foliowy)- dostarczanych od poniedziałku do soboty. Szacunkowa, średnia ilość posiłków( śniadanie, obiad, kolacja) dziennie: - 80 oraz szacunkowa, średnia ilość II śniadań - 20 (20% ceny śniadania), podwieczorków - 32 (30% ceny kolacji), kolacji nocnych - 8 (20% ceny kolacji), diet o zmienionej konsystencji – 12 (40% ceny obiadu) wartość II śniadania dla stacji dializ - 24 kanapek ( 60% ceny kolacji) zupy obiadowe dodatkowe wg obowiązującego jadłospisu dekadowego -3 (40% ceny obiadu) zupy mleczne dodatkowo wg obowiązującego jadłospisu dekadowego -3 ( 30% ceny kolacji) Godziny dostaw posiłków: Wykonawca będzie dostarczał posiłki do punktu odbioru i dystrybucji posiłków w ściśle ustalonych porach dnia: • śniadanie wraz z II śniadaniem – godzina 7:40 - 8:00 • obiad wraz z podwieczorkiem i kolacją zimną – godzina 11:40 - 12:00. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu Tucholskim zgodnie z aktualnymi zaleceniami lekarzy. Rodzaje diet stosowanych w Szpitalu: Dostarczane posiłki obejmować mają następujące przykładowe diety: a) dieta podstawowa – obejmuje pokarmy spożywane przez ludzi zdrowych. Stosuje się wszystkie procesy technologiczne potraw (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); b) dieta lekkostrawna (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); c) dieta lekkostrawna – bezsolna (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); d) dieta lekkostrawna o zmienionej konsystencji ( ¼ stawki) - papkowata - płynna - do żywienia przez sondę, e) cukrzycowa – 5 posiłków zmodyfikowanych zgodnie z wymaganiami przewidzianymi przy tym schorzeniu; ( I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) f) żołądkowa (5 posiłków); g) trzustkowa (5 posiłków); h) dziecięca – 4 posiłki dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja ) i) dieta redukcyjna (5 posiłków); j) dieta dla osób w podeszłym wieku (5 posiłków); k) dieta śródziemnomorska (3 posiłków); l) dieta wegetariańska (3 posiłków); ł) dieta wysokobiałkowa (5 posiłków); Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zleceń lekarskich Zamawiający wymaga od Wykonawcy by w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy przygotował posiłki o charakterze świątecznym z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. Wymagana minimalna gramatura produktów spożywczych i potraw na talerzu pacjenta znajduje się w załączniku nr 8 do SIWZ (zał. nr 2 do umowy).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca załączy: a) decyzję właściwego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do produkcji żywności. Zatwierdzenie ma zawierać zezwolenie na realizację usługi w systemie cateringowym b) decyzje wydaną przez właściwego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą środek transportu do przewożenia żywności,
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy (zestawienie złożonych ofert), przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia – zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5. 2) W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo określające zakres upoważnienia, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy (zgodnie z dokumentem rejestracyjnym/ewidencyjnym/ Wykonawcy). Pełnomocnictwo powinno być złożone w oryginale lub uwierzytelnionej notarialnie kopii. 3) Dokumenty lub oświadczenia, składane są w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. Poświadczenie za zgodność z oryginałem następuje przez opatrzenie kopii dokumentu lub kopii oświadczenia, sporządzonych w postaci papierowej, własnoręcznym podpisem (w sposób umożliwiający identyfikację podpisu np. wraz z imienną pieczątką osoby poświadczającej kopię dokumentu za zgodność z oryginałem). W przypadku poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę/y niewymienioną/e w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo. 4) Oferta składana przez wykonawcę powinna być sporządzona zgodnie z formularzami dołączonymi do niniejszej SIWZ, w tym wraz z ofertą należy złożyć min. wypełniony Formularz oferty stanowiący załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach