Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 84-240 Reda, ul. Derdowskiego 25
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 6785865 , fax. 058 6787487
- Data zamieszczenia: 2009-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Derdowskiego 25 25
84-240 Reda, woj. pomorskie
tel. 058 6785865, fax. 058 6787487
REGON: 19084353800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawę posiłków dla dzieci i młodzieży w placówkach szkolnych na terenie Redy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część 1. Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 04 stycznia 2010r do 24 czerwca 2010r w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). Zespół Szkół Nr 1, ul. Łąkowa 36/38 w Redzie, od poniedziałku do piątku: - Szkoła Podstawowa Nr 4 w godzinach 11:30 - 11:50, - Gimnazjum Nr 1 w godzinach 12:25 - 12:45. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych ul. Łąkowa 36/38 w Redzie, od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.25 do 12.45. Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 61 dziennie W okresie od 01 stycznia 2009r do 30 listopada 2009r średnia miesięczna liczba przygotowywanych i wydawanych posiłków wynosiła 53 dziennie. Część 2. Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 04 stycznia 2010r do 24 czerwca 2010r. w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). Zespół Szkół Nr 2 ul. Brzozowa 30 w Redzie, od poniedziałku do piątku: - Szkoła podstawowa nr 3 w godzinach od 11.30 do 11.45 - Gimnazjum nr 2 w godzinach od 12.25 do 12.40 Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 67 dziennie W okresie od 01 stycznia 2009r do 30 listopada 2009r średnia miesięczna liczba przygotowywanych i wydawanych posiłków wynosiła 63 dziennie. Część 3 Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 04 stycznia 2010r do 24 czerwca 2010r w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). Szkoła Podstawowa Nr 2 ul. Zawadzkiego 12 w Redzie w godzinach od 11.30 do 11.50, Szacunkowa liczba posiłków mieści się od 0 do 42 dziennie. W okresie od 01 stycznia 2009r do 30 listopada 2009r średnia miesięczna liczba przygotowywanych i wydawanych posiłków wynosiła 39 dziennie. Część 4 Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 04 stycznia 2010r do 24 czerwca 2010r w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). Szkoła Podstawowa Nr 5 ul. Rekowska 36 w Redzie w godzinach 11.30 do 11.50 Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 24 dziennie. W okresie od 01 stycznia 2009r do 30 listopada 2009r średnia miesięczna liczba przygotowywanych i wydawanych posiłków wynosiła 22 dziennie. Część 5 Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 04 stycznia 2010r do 24 czerwca 2010r w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). Szkoła Podstawowa Nr 6 ul. Gniewowska 33 w Redzie w godzinach od 11.30 do 11.50, Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 33 dziennie. W okresie od 01 stycznia 2009r do 30 listopada 2009r średnia miesięczna liczba przygotowywanych i wydawanych posiłków wynosiła 31 dziennie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający następujące warunki: a/ posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b/ posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c/ znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d/ nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 Ustawy.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Stanowiące potwierdzenie, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności stanowiącej przedmiot niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych: 1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia - każdy z Wykonawców jest zobowiązany złożyć ten dokument 2. złożenie oświadczenia (na załączniku numer 2 do SIWZ), że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności stanowiącej przedmiot niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia - każdy z Wykonawców jest zobowiązany złożyć ten dokument Stanowiące potwierdzenie, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 3. a) złożenie oświadczenia ( na załączniku numer 2 do SIWZ ), że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. b) wykaz dostaw zrealizowanych w ciągu ostatnich 3 lat zbieżnych z opisem zamówienia, a jeżeli prowadzi działalność krócej, wykaz dostaw zrealizowanych w tym okresie. c) dokument o posiadaniu własnego zaplecza co do mycia naczyń, bądź wskazanie miejsca ( w tym przypadku potwierdzić umową). d) oświadczenie o miejscu sporządzania posiłków i dołączenia umowy w przypadku świadczenia tej usługi na zewnątrz. Stanowiące potwierdzenie, że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 4. złożenie oświadczenia ( na załączniku numer 2 do SIWZ ), że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Wykonawca jest zobowiązany do wypełnienia FORMULARZA OFERTY stanowiącego załącznik do SIWZ.1. pisemne potwierdzenie spełniania tego warunku na załączniku numer 1 (FORMULARZ OFERTY) do SIWZ; 2. Propozycja dwutygodniowego, urozmaiconego menu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.reda.pl zakładka zamówienia publiczne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz. U. z 2015 r. poz. 163 z późn. zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy
Dodano: 2015-12-01 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. z 2013 r. poz. 182 ze zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy
Dodano: 2014-12-08 - Zorganizowanie wyjazdu na Targi EURO GASTRO i do Centrum Nauki Kopernik w Warszawie
Dodano: 2014-02-14 - Zorganizowanie wyjazdu na Międzynarodowe Targi Turystyczne ITB W Berlinie
Dodano: 2014-01-17 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. z 2013 r. poz. 182 ze zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy.
Dodano: 2013-12-05 - Zorganizowanie wyjazdu na Międzynarodowe Targi Turystyczne ITB w Berlinie
Dodano: 2013-01-22 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. Nr 175 z 2009 r. poz. 1362 ze zm.) w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy.
Dodano: 2012-11-30 - Świadczenie usług hotelowych dla Wydziału Inżynierii Lądowej i Środowiska Politechniki Gdańskiej
Dodano: 2012-03-16 - przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci i młodzieży w placówkach szkolnych na terenie Redy w okresie od 02 stycznia 2012r do 20 grudnia 2012 r.
Dodano: 2011-12-12 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. Nr 175 z 2009 r. poz. 1362 ze zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy.
Dodano: 2011-12-07