Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków szolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Lubawa

Ośrodek Pomocy Społecznej Gminy Lubawa ogłasza przetarg

  • Adres: 14-260 Lubawa, Fijewo 73
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0-89 6455439 , fax. 0-89 6455439
  • Data zamieszczenia: 2012-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Gminy Lubawa
    Fijewo 73 73
    14-260 Lubawa, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0-89 6455439, fax. 0-89 6455439
    REGON: 51002725700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopslubawa.4bip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków szolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Lubawa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie dziennie 330 posiłków (w tym: 190 posiłków - porcja normalna i 140 posiłków - porcja mała) następującego rodzaju: Porcja normalna dla dzieci z klas 4- 6 szkół podstawowych i szkół gimnazjalnych Poniedziałek, Wtorek, Środa, Czwartek zupa (300 ml) drugie danie (350 g) w tym:mięso lub ryba (100 g)ziemniaki, ryż, kasza (150 g) surówka, buraczki, groszek z marchewką, ogórek konserwowy lub kiszony (100 g) sok w kartoniku (200 ml) Piątek: zupa (300 ml) drugie danie bezmięsne - pierogi, naleśniki, kopytka (300 g) sok w kartoniku (200 ml) Porcja mała o łagodnym smaku dla dzieci z klas 0 - 3 szkół podstawowych Poniedziałek, Wtorek, Środa, Czwartek zupa (150 ml) drugie danie (175 g) w tym: mięso lub ryba (50 g) ziemniaki, ryż, kasza (75 g) surówka, buraczki, groszek z marchewką, ogórek konserwowy lub kiszony (50 g) sok w kartoniku (200 ml) Piątek: zupa (150 ml) drugie danie bezmięsne - pierogi, naleśniki, kopytka (150 g) sok w kartoniku (200 ml) oraz dostawa do stołówek/punktów wydawania posiłków w szkołach na terenie Gminy Lubawa: Zespół Szkół w Prątnicy, Szkoła Podstawowa w Tuszewie, Zespół Szkół Grabowo - Wałdyki, Zespół Szkół w Sampławie, Szkoła Podstawowa w Rumienicy, Zespół Szkół w Kazanicach, Szkoła Podstawowa w Rożentalu, Szkoła Podstawowa w Złotowie, Szkoła Podstawowa w Byszwałdzie. Kaloryczność jednego obiadu (porcja normalna) powinna wynosić min. 800 kalorii. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz produkty pochodzące z Banku Żywności, zbiórek i darowizn. Przygotowane przez Wykonawcę posiłki będą dowożone do stołówek/punktów wydawania posiłków poszczególnych szkół w ilości ok. 190 porcji normalnych i ok. 140 porcji małych, własnym transportem Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko w ilości zgodnej z zamówieniem Zamawiającego na dany dzień w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej przez Wykonawcę w złożonej ofercie. Wybrany Wykonawca zobowiązany jest do odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych pozostałych po spożyciu posiłków. Wykonawca gorącą zupę i gorące drugie danie winien dostarczać w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości posiłków wraz z jednorazowymi talerzami i sztućcami (nóż, widelec, łyżka). Temperatura zupy oraz temperatura drugiego dania winna wynosić 60°C (+/- 3°C). Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania gorących posiłków w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. Wykonawca pobiera i przechowuje próby pokarmowe do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i jakościowym oraz zgodnym z jadłospisem. Liczba posiłków może ulec zwiększeniu (+/-30 %) lub zmniejszeniu (+/- 30 %) w trakcie realizacji umowy, w zależności od bieżących potrzeb. W miesiącu styczniu, w związku z rozpoczęciem realizacji dożywiania dzieci w szkołach liczba posiłków dziennie może nie osiągać dopuszczalnej min. ilości. Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę zgodnie z jadłospisem przygotowanym przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopslubawa.4bip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach