Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie gminy Piecki

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pieckach ogłasza przetarg

  • Adres: 11-710 Piecki, pl. 1 Maja 6
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 742 11 26 , fax. 89 742 21 44
  • Data zamieszczenia: 2012-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pieckach
    pl. 1 Maja 6 6
    11-710 Piecki, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 742 11 26, fax. 89 742 21 44
    REGON: 00444963600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopspiecki.strefa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie gminy Piecki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Przedmiotem zamówienia jest: a) przygotowanie prognozowanej liczby 330 posiłków dziennie, następującego rodzaju: - poniedziałek: zupa (300 ml) + bułka (60g) - wtorek: drugie danie mięsne (np. kotlet, kurczak itp. - 100 g) + surówka (100 g) + ziemniaki, ryż, makaron lub kasza itp. - 200 g) - środa: zupa (300 ml) + bułka (60 g) - czwartek: danie drugie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, placki itp. - 300 g) - piątek: zupa (300 ml) + bułka (60 g) b) dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gminy Piecki ( w godzinach ustalonych z dyrektorami szkół) - Gimnazjum w Pieckach - Szkoła Podstawowa w Pieckach, - Szkoła Podstawowa w Nawiadach, - Szkoła Podstawowa w Krutyni, - Szkoła Podstawowa w Starych Kiełbonkach, - Szkoła Podstawowa w Dłużcu 2 Wykonawca zobowiązany jest do: - dostarczania posiłków odpowiednim pojazdem, przystosowanym do tego typu usług (catering) - posiadania aktualnych badań lekarskich, niezbędnych przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością dla osób, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia, - zapewnienia różnorodności zup i drugich dań z zachowaniem norm kaloryczności według zasad racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. - przygotowywania jadłospisów które opierały się będą na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, filetów z kurczaka i filetów rybnych o wyżej określonej gramaturze. - dostarczania jadłospisów na dany miesiąc do każdego 28 dnia miesiąca poprzedzającego wydawanie posiłków. - przygotowania posiłków zgodnie z wcześniej sporządzonym jadłospisem (z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży), - dostarczania gorących posiłków do szkół w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne, - odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych - dostarczania gorącej zupy i gorącego drugiego dania w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach. Temperatura posiłków nie może być niższa niż 60oC 3 Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie. 4 Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych 5 Liczba posiłków może ulec zwiększeniu (+/- 10 %) lub zmniejszeniu (+/- 10 %) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby dzieci objętych dożywianiem. 6 Klauzula społeczna: Wykonawca przy realizacji zamówienia zatrudni 1 bądź 2 osoby bezrobotne na podstawie skierowania powiatowego urzędu pracy zgodnie z ustawą z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2008r., Nr 69 poz. 415 j.t. z późn.zm.) 6.1 Zatrudnienie przy realizacji zamówienia powinno trwać do końca upływu terminu realizacji zamówienia; w przypadku rozwiązania stosunku pracy przez bezrobotnego lub przez pracodawcę przed zakończeniem tego okresu, wykonawca będzie obowiązany do zatrudnienia na to miejsce innego bezrobotnego. 6.2 Wykonawca, na etapie wykonywania zamówienia, przedstawia zamawiającemu zgłoszenia ofert pracy zamieszczone w powiatowym urzędzie pracy; skierowania bezrobotnych przez pup do pracodawcy oraz umowy o pracę. 7. Termin wykonania zamówienia. Realizację przedmiotu zamówienia ustala się na okres od dnia zawarcia umowy jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01 2013 r. do dnia 21.06. 2013 r. Usługi wchodzące w zakres przedmiotu zamówienia będą realizowane we wszystkie dni pracy poszczególnych szkół, z wyjątkiem świąt oraz innych dni wolnych, o których poinformują dyrektorzy szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Proponowane menu
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopspiecki.strefa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach