Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków i napojów w termosach dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Orzeszu

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 43-180 Orzesze, ul. Traugutta
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 322 215 362 , fax. 322 215 362
  • Data zamieszczenia: 2019-04-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Traugutta 45
    43-180 Orzesze, woj. śląskie
    tel. 322 215 362, fax. 322 215 362
    REGON: 68655200000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://dpsorzesze.bip.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków i napojów w termosach dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Orzeszu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Domu Pomocy Społecznej w Orzeszu. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach: 1) dieta podstawowa – 50 osób 2) dieta lekkostrawna- 22 osoby 3) dieta wrzodowa – 3 osoby 4) dieta wątrobowa - 2 osoby 5) dieta z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych – 4 osoby 6) dieta niskolaktyzowa – 2 osoby 7) dieta purynowa – 1 osoba 8) dieta małosolna – 1 osoba 9) dieta cukrzycowa – 3 osoby 10) dieta niskofenyloanalinowa – 1 osoba 11) dieta hypocholesterolowa – 1 osoba IV. Zamawiający określa następujące, szczegółowe wymagania w zakresie żywienia i świadczenia usługi: 1. Posiłki dla mieszkańców winne być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia tj.: a) śniadanie na godzinę 7.30 - 8.00 b) obiad na godzinę 12.00 – 12.30 c) kolację Wykonawca przywozi wraz z obiadem. 2. Dzienna ilość posiłków 3 x 90 porcji w sytuacjach szczególnych ilość posiłków może ulec zmianie np. w przypadku wyjazdu mieszkańców na turnus rehabilitacyjny lub do innych miejsc (szpital, wycieczki itp.). W takich sytuacjach Zamawiający ma prawo zrezygnować z posiłku lub zgłosić Wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków – suchy prowiant, a Wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i sposobu wykonania wymaganych dostaw. 3. Wyżywienie dotyczy wszystkich dni w tygodniu. 4. Na całodzienne wyżywienie składają się: 1). Śniadanie wraz z napojami: a) zupa mleczna w termosie dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) - niesłodzona b) chleb krojony dla każdego zespołu oddzielnie – zgodnie w wykazem (ppkt h) c) masło o zawartości tłuszczu minimum 82%, dla każdego zespołu oddzielnie zgodnie z wykazem (ppkt h), masło musi być w oryginalnym opakowaniu min. 200 g kostka, tak aby Zamawiający mógł sprawdzić zawartość tłuszczu. d) dodatki do chleba w pojemnikach lub słoikach dla każdego zespołu oddzielnie e) do każdego śniadania obowiązkowo warzywa np. pomidor, ogórek, rzodkiewka itd. f) do każdego śniadania obowiązkowo 3 kg cukru (0,5 kg na każdy zespół, Zamawiający sam dokona podziału) g) jeden raz w tygodniu musi być ciepłe śniadanie, np. ciepła kiełbasa, jajecznica itd. h) napoje gorące typu herbata, kawa, kakao dla każdego zespołu oddzielnie - niesłodzone i) wykaz masła oraz pieczywa, które Wykonawca ma obowiązek codziennie dostarczyć wraz ze śniadaniem ZESPÓŁ ILOŚĆ MASŁA ILOŚĆ I RODZAJ PIECZYWA I 2 kostki - 2 WEKI - 2 GRAHAMY II 5 kostek - 4 PSZENNE - 2 WEKI - 2 GRAHAMY III 4 kostki - 1 PSZENNY - 2 WEKI - 4 PEŁNOZIARNISTE IV 5 kostek - 4 PSZENNE - 2 WEKI - 2 GRAHAMY V 4 kostki - 4 PSZENNE - 2 WEKI - 2 PEŁNOZIARNISTE HOSTEL 4 kostki - 3 PSZENNE - 2 WEKI - 2 GRAHAMY - gramaż pieczywa: Weki – według standardów sprzedaży pieczywa Graham, pełnoziarnisty – nie mniej niż 500 g Pszenny – nie mniej niż 800 g – wykaz masła oraz pieczywa – podana ilość dotyczy śniadania oraz kolacji, którą Wykonawca ma obowiązek dostarczyć wraz ze śniadaniem - wszystkie chleby muszą być krojone. 2) obiad – diety jak w pkt 3 a) pierwsze danie - zupa w termosach dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) b) drugie danie - w termosach dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) c) do każdego obiadu obowiązkowo owoc d) kompot 3) kolacja dostarczana łącznie z obiadem (oprócz masła i chleba, które są dostarczane przy śniadaniu) a) dodatki do chleba w pojemnikach lub słoikach dla każdego zespołu oddzielnie b) napoje typu herbata, kawa, kakao - niesłodzone c) raz w tygodniu musi być ciepła kolacja np. bigos, leczo, bogracz, kiełbasa na gorąco itd. (w innym dniu niż ciepłe śniadanie), ponieważ kolacja jest przywożona z obiadem podgrzanie kolacji jest w gestii Zamawiającego. 5. Zamawiający wymaga zachowania gramatury poniższych produktów na talerzu w granicach: a) zupa mleczna 250 ml b) wędlina i wyroby wędliniarskie nie mniej niż 100 g na osobę – dopuszcza się podanie raz w tygodniu wędliny podrobowej, wędliny typu mielonka, dopuszcza się również raz w tygodniu wędlinę typu parówka na gorąco, w pozostałe dni zawartość mięsa w wędlinie nie może być mniejsza niż 85% c) sałatki (różne) nie mniej niż 100 g na osobę d) twarogi (różne) nie mniej niż 100 g na osobę e) konserwa rybna nie mniej niż 1 puszka na osobę (150-170 g) f) makrela wędzona 1 szt. (150-200 g) na osobę g) ser żółty nie mniej niż 100 g na osobę h) produkty podawane w zestawie np.: ser-wędlina gramatura dostosowana i) jajko nie mniej niż 2 sztuki na osobę j) pasty (różne) nie mniej niż 100 g na osobę k) pasztet, ser topiony nie mniej niż 50 g na osobę l) warzywa jako dodatek do śniadania 50 g na osobę ł) napoje 400 ml - niesłodzone m) zupy podawane do obiadu nie mniej niż 0,3 litra na osobę n) owoce nie mniej niż 200 g lub 1 owoc o) mięso gotowe do spożycia nie mniej niż 150 g na osobę p) ryba (filet) gotowa do spożycia nie mniej niż 200 g na osobę r) surówki do obiadu nie mniej niż 150 g na osobę s) ziemniaki gotowe do spożycia nie mniej niż 300 g na osobę t) inne potrawy gotowe do spożycia np. naleśniki, pierogi, leczo itd. nie mniej niż 300 g na osobę 6. Śniadania, obiady i kolacje muszą być urozmaicone. 7. Minimum trzy razy w tygodniu powinien być obiad mięsny – wtorki, czwartki, niedziele (drób, wołowina, wieprzowina, cielęcina), mięso w postaci zmielonej jest dopuszczalne tylko 2x w tygodniu, a raz w tygodniu ryba (filet). 8. W niedzielę i święta musi być obiad mięsny typu pieczeń wieprzowa, rolada wołowa lub wieprzowa, kotlet wieprzowy. 9. Zamiennik ziemniaków typu kasza, makaron jest dopuszczalny raz w tygodniu. Wyjątek stanowi 10 diet na Zespole I gdzie 5 razy w tygodniu będą różnego rodzaju kasze. 10. Wykonawca zapewni raz w tygodniu (środa) herbatę 6 paczek po 50 szt każda (nie mogą to być granulki) oraz 18 kg cukru. Raz w miesiącu 6 paczek herbaty owocowej (2 środa miesiąca). 11. Wykonawca w okresie od 1 kwietnia do 30 września każdorazowo do śniadania zapewni dodatkowo 5 litrów napoju (przegotowanej wody z sokiem lub wody mineralnej) na każdy zespół (6 zespołów). 12. Zgodnie z § 6 ust 1 pkt 6 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie domów pomocy społecznej (Dz.U. z 23 sierpnia 2012 r., poz. 964) podstawowe produkty żywnościowe i napoje są dostępne przez całą dobę, w związku z tym Wykonawca zapewni dodatkowo całodzienny dostęp do chleba, masła oraz dżemu lub pasztetu (chleb 1 szt./ a 1 kg ; masło 1 szt./ a 200 g ; dżem lub pasztet 1 szt./ a 250 g) na każde żądanie Zamawiającego, które będzie zgłaszane dzień wcześniej telefonicznie, faxem lub e-mailem. 13.Dostarczane i podawane posiłki muszą być gorące, poza posiłkami, które co do zasady są spożywane na zimno oraz ciepłej kolacji, która jest przywożona z obiadem. 14. Dostarczane i podawane posiłki muszą być ŚWIEŻE, z terminem do spożycia. 15. W Wielki Piątek, Wielkanoc, Wigilię Świąt Bożego Narodzenia Wykonawca musi uwzględnić potrawy tradycyjne. 16. Wykonawca dostarcza łącznie dla wszystkich mieszkańców, raz w miesiącu (każdego 15-go) przyprawy do uzupełnienia w jadalni (sól 0,5 kg, pieprz czarny mielony 240 g, przyprawę do zup w płynie 950 ml, ocet 0,5l). 17. Naczynia z których będą spożywane posiłki są własnością Zamawiającego 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli w zakresie: a) zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym (tzw. gramówka) b) weryfikacji odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: zupa 85oC +/-3 oC drugie danie 75 oC +/- 3 oC napoje ciepłe 85 oC +/- 3 oC sałatki, surówki, sosy i inne 4 oC +/- 2 oC Pomiar temperatury odbywać się będzie w momencie przekazania posiłków na zespoły. 19. Zamawiający ma prawo do kontroli przez wyznaczoną osobę procesu przygotowania, wydawania oraz samych posiłków pod względem ilościowym, jakościowym, dietetycznym i higienicznym, oraz do kontroli pod względem higienicznym pojazdów do transportu żywności jak również termosów i pojemników, w których żywność jest przewożona. 20. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykupienia dodatkowych obiadów informując o tym Wykonawcę przy dostawie śniadania. Cena posiłków sprzedawanych pracownikom powinna być taka sama jak posiłku dla mieszkańców. Posiłki te będą rozliczane bezpośrednio między pracownikiem a Wykonawcą. 21. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania posiłków z własnych produktów. 22. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia Zamawiającemu tygodniowego jadłospisu diet z gramaturą i kalorycznością dla każdej z diet, z podaniem 2 zestawów (śniadania, obiady, kolacje) na trzy dni robocze przed terminem obowiązywania jadłospisu. Zamawiający ma prawo z przedstawionych zestawów dokonać odrębnie wyboru śniadań, obiadów, kolacji z poszczególnych zestawów. Produkty mieszane typu sałatki, gulasz itd. muszą zawierać skład by Zamawiający mógł wykluczyć produkty powodujące alergię. 23. Posiłki powinny pokryć całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i sole mineralne. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków w oparciu o dobową kaloryczność w przedziale 2400-2800 kcal oraz z zachowaniem zalecanych norm składników pokarmowych, obliczanych na osobodzień: białko ogółem 70g, w tym białko zwierzęce ok. 20-30g, tłuszcze ok. 70g, węglowodany ok. 300g. 24. Wykonawca zobowiązuje się na wniosek Zamawiającego niezwłocznie skorygować zakwestionowany jadłospis. 25. W miarę możliwości Wykonawca winien uwzględniać indywidualne uwagi i propozycje mieszkańców oraz Zamawiającego co do jadłospisu oraz sposobu świadczenia usług. 26. Wykonawca zapewnia wysoką jakość przygotowanych posiłków, a w szczególności obiadów przez co należy rozumieć wykonanie posiłków ze świeżych, naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie używając gotowych produktów jak: mrożone pierogi, klopsy, gołąbki i inne. 27. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość posiłków i wszelkie spowodowane nimi szkody, tak wobec Zamawiającego jak i osób trzecich. Wyłączenie tej odpowiedzialności może nastąpić jedynie w przypadku zaistnienia wyłącznej winy po stronie Zamawiającego jak i osób trzecich. 28. Na Wykonawcy ciąży obowiązek pobrania próbek żywności, zgodnie z przepisami sanitarno – epidemiologicznymi. 29. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za szkody spowodowane niewłaściwym wykonaniem usługi, stwierdzone w wyniku kontroli właściwych organów, między innymi Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej. 30. Wykonawca utrzymuje porządek: a) w pomieszczeniu w którym wysyłane są windą termosy na Zespoły Opiekuńcze b) korytarz dojazdowy gdy wystąpią wycieki z termosów c) wózek w którym transportowane są termosy d) opróżnia zbiornik z odpadkami e) Zamawiający nie zapewnia pojemnika na odpady. 31. Usługa musi być wykonana zgodnie z normami żywienia zbiorowego oraz zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz.1541) a kaloryczność, waga, temperatura i dietetyczność posiłków musi być zgodna z normami ujętymi w systemie dietetycznym stosowanym dla Zakładów Służby Zdrowia wydanym przez Instytut Żywności i Żywienia. 32. Wykonawca każdego ostatniego dnia miesiąca przedstawi Zamawiającemu tygodniowe zestawienie kaloryczności i zawartości składników odżywczych w dostarczanych posiłkach, dodatkowo Wykonawca każdego ostatniego dnia miesiąca dostarczy oświadczenie, że przeliczenia kaloryczności odpowiadają zapisom zgodnym z norami ujętymi w Instytucie Żywienia i Żywności. 33. Wykonawca dostarcza posiłki w termosach do każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) a) do I Zespołu Opiekuńczego dowozi wózkiem Zamawiającego b) do II, III, IV, V Zespołu Opiekuńczego termosy są przesyłane windą towarową przez Wykonawcę, natomiast odbieranie następuje przez pracowników Zamawiającego c) do zespołu hostelowego (osobny budynek)- osobiście, d) Zamawiający będzie porcjował posiłki przy pomocy własnych pracowników. 34. Termosy i inne naczynia muszą być zabierane w godzinach 1400-1600, z tym że na Zamawiającym nie spoczywa obowiązek ich wymycia przed ich wydaniem. 35. Dostarczenie posiłków winno odbywać się w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych, zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem. Termosy w których dostarczane są posiłki muszą być szczelne, czyste, pozbawione uszkodzeń, łatwe do przenoszenia (posiadające uchwyty). Pojemniki, w których będą dostarczane posiłki muszą być opisane rodzajem diet.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 8 000 PLN (słownie: osiemtysięcyzłotych) 2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2019 r., poz. 310) 4. Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy w Mikołowskim Banku Spółdzielczym, na rachunek: nr 89 8436 0003 0000 0026 7844 0006 Wadium musi być wniesione najpóźniej do dnia 18.04.2019 r. do godziny 9:00 Za skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu Zamawiający uważa wadium, które w oznaczonym terminie znajdzie się, tj. zostanie zaksięgowane na rachunku Zamawiającego. 5. Pozostałe formy wadium należy złożyć „w oryginale” do depozytu w kasie Domu Pomocy Społecznej w Orzeszu ul. Traugutta 45 pok. 49 najpóźniej do dnia 18.04.2019 r. do godziny 9:00 W przypadku uchybienia ww. terminom, miejscom, treści lub formie wniesienia wadium, Zamawiający uzna, że wadium nie zostało skutecznie wniesione. 6. W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz w dokumencie wadialnym musi znaleźć się zapis, iż jest ono nieodwołalne, bezwarunkowe i płatne na pierwsze żądanie Zamawiającego. W gwarancji nie mogą być zawarte jakiekolwiek warunki ograniczające zakres odpowiedzialności gwarancyjnej. Dokument wadialny musi obejmować wszystkie przypadki opisane w art.46 ust.4a i ust.5 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz w dokumencie wadialnym, jako Beneficjenta/Zamawiającego należy wpisać: Powiat Mikołowski Dom Pomocy Społecznej reprezentowany przez Dyrektora Domu Pomocy Społecznej z siedzibą przy ulicy Traugutta 45, 43-180 Orzesze. 7. Zgodnie z art. 46 ust 1 ustawy Zamawiający zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem ust.4a art.46 ustawy. 8. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. 9. Zgodnie z art. 46 ust. 2 ustawy Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 10. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1, jeżeli w wyniku ostatecznego rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez zamawiającego. 11. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę. 12. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: 1) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; 3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.; Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, oświadczenia o których mowa w art. 25a ust 1, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku ww zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: I. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z wypełnionym i podpisanym formularzem ofertowym sporządzonym według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ następujące dokumenty i oświadczenia: 1. Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie Wykonawcy, stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu (zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ) oraz spełniania warunki udziału w postępowaniu (zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ) 2. Zobowiązanie podmiotu trzeciego o którym mowa w Dziale IV pkt 4 SIWZ jeżeli Wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego. 3. Wykonawca który powołuje się na zasoby innych podmiotów w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach o których mowa w pkt 1 niniejszego działu SIWZ. 4. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podwykonawcach w oświadczeniu o których mowa w pkt 1 niniejszego działu SIWZ. 5. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenia o których mowa w punkcie 1 niniejszego działu SIWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji o której mowa w art. 86 ust 5 przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust 1 pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się zamówienie przez Wykonawców dokumenty o których mowa w zdaniu pierwszym należy złożyć odnośnie każdego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach