Przetargi.pl
Usługa cateringu

Okręgowy Szpital Kolejowy w Katowicach - s.p.z.o.z. ogłasza przetarg

  • Adres: 40-760 Katowice, Panewnicka 65
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-11-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Okręgowy Szpital Kolejowy w Katowicach - s.p.z.o.z.
    Panewnicka 65
    40-760 Katowice, woj. śląskie
    REGON: 276267686
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kolejowy.katowice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowej usługi cateringu obejmującej całodzienne wyżywienie pacjentów szpitala oraz posiłki profilaktyczne dla pracowników Okręgowego Szpitala Kolejowego w Katowicach – s.p.z.o.z. przy ul. Panewnickiej 65. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku nr 8 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej.a) Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), należycie wykonał lub wykonuje co najmniej 2 usługi każda na kwotę nie mniejszą niż 250.000,00 zł brutto, odpowiadające swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot niniejszego postępowania, tj. polegające na realizacji usług zbiorowego żywienia pacjentów w placówkach służby zdrowia,z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz, których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały one wykonane należycie - Załącznik nr 9 do SWZ.Pod pojęciem wykonana usługa należy rozumieć zamówienie polegające na wykonaniu usługi cateringu o wartości nie mniejszej niż wartość wymagana, zrealizowane (wykonane), tj. zakończone przez Wykonawcę.Pod pojęciem wykonywana usługa należy rozumieć zamówienie polegające na wykonywaniu usługi cateringu, którego pewna część o wartości nie mniejszej niż wartość wymagana, została już zrealizowana (wykonana) przez Wykonawcę. Podając wartość usługi Wykonawca w przypadku usługi wykonanej w całości wpisuje kwotę brutto za całość zrealizowanego zamówienia, natomiast w przypadku usługi będącej w trakcie realizacji (nadal wykonywanej) Wykonawca wpisuje kwotę brutto za zrealizowaną część zamówienia.b) Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, żedysponuje / będzie dysponować w okresie realizacji przedmiotowego zamówienia co najmniej jednym dietetykiem posiadającym wykształcenie kierunkowe oraz co najmniej 3-letnie doświadczenie w zakresie żywienia szpitalnego - Załącznik nr 10 do SWZ.2. O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że:a) posiada aktualne zezwolenie / pozytywną opinię właściwego organu sanitarno epidemiologicznego uprawniającą do prowadzenia działalności w zakresie objętym przedmiotem zamówienia poprzez przedłożenie dokumentów, o których mowa w pkt 8.2. ppkt 2) SWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-27

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach