ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KOPIENICY ogłasza przetarg
- Adres: 42-674 Kopienica, 1 Maja 3
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-12-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KOPIENICY
1 Maja 3
42-674 Kopienica, woj. śląskie
REGON: 522619072 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://kopienicasp.edupage.org/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
2.3.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług, polegających na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków, w postaci dwudaniowego obiadu, tj. zupy obiadowej oraz drugiego dania wraz z napojem (kompot lub sok) dla około 28 uczniów szkoły podstawowej w wieku 7-15 lat oraz dla dzieci w wieku przedszkolnym, tj. od 3 do 6 lat: śniadań – 45 porcji, obiadów – 45 porcji, podwieczorków – 25 porcji.Dostawy będą odbywać się do budynku szkoły podstawowej przez okres około 178 dni żywieniowych od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć szkolnych o godz. 12.00 licząc od podpisania umowy do dnia 22.12.2023 r.Dostawy do budynku przedszkola będą odbywały się przez okres 229 dni żywieniowych - od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych w dwóch dostawach o godz. 8:30 – 8:45 (śniadanie) i 11:30 (obiad i podwieczorek), licząc od podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.Posiłki muszą zostać właściwie dobrane przez Wykonawcę do wieku dzieci, w tym powinny spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz dzieci szkolnych w wieku od 7 do 15 lat oraz Instytut Żywności i Żywienia.W każdym tygodniu obowiązywania Umowy, Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i dostarczenia obiadów z:• z drugim daniem mięsnym - w każdy poniedziałek i środę;• z drugim daniem jarskim - w każdy wtorek i czwartek;• z drugim daniem rybnym - w każdy piątek.Szacunkowa ilość posiłków, tj. dwudaniowych obiadów wraz z napojem, w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem dla szkoły podstawowej: 4.984 szt., z czego ilość posiłków: dla dzieci w wieku szkolnym wynosi ogółem: 4.984 szt., w tym:o 2.016 szt. obiadów z drugim daniem mięsnym;o 2.016 szt. obiadów z drugim daniem jarskim;o 952 szt. obiadów z drugim daniem rybnymSzacunkowa ilość posiłków dla przedszkola:a) tj. dwudaniowych obiadów wraz z napojem, w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem: 10.305 szt., z czego ilość posiłków: dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi ogółem: 10.305 szt., w tym:o 4.050 szt. obiadów z drugim daniem mięsnym;o 4.140 szt. obiadów z drugim daniem jarskim;o 2.115 szt. obiadów z drugim daniem rybnym b) tj. śniadań w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem: 10.305 szt., c) tj. podwieczorków w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem: 5.725 szt.W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia dziennej ilości posiłków, z tym zastrzeżeniem, że: minimalna ilość posiłków w dniu żywieniowym nie będzie mniejsza, niż: o 5 posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym oraz o 5 posiłków dla dzieci w wieku szkolnym, UWAGA: ograniczenie dziennej ilości posiłków, o którym mowa powyżej nie dotyczy sytuacji wyjątkowych, niemożliwych do przewidzenia przez Zamawiającego [np. nauki zdalnej]. Wówczas dzienna ilość dostarczanych posiłków może być mniejsza, zgodna z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego lub w ogóle nie zachodzić. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o dokładnej dziennej ilości posiłków, wynikającej z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego i uczyni to, w przypadku dwudaniowego obiadu i podwieczorków do godz. 8.50 w dniu dostarczenia, w przypadku śniadań do godz. 6.30 w dniu dostarczenia.Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 8 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, określone przez Zamawiającego spośród warunkówo których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp, dotyczące:7.2.4. zdolności technicznej lub zawodowej:Za minimalny poziom zdolności uznane zostanie, wykazanie przez Wykonawcę, że:a) dysponuje następującą osobą zdolną do wykonania zamówienia, która będzie skierowana przez Wykonawcę do realizacji zamówienia, tj.:Szefem kuchni- minimum 1 osoba, która będzie odpowiedzialna za: bieżące zarządzanie zespołem przygotowującym potrawy i napoje, kontrolę jakości oraz przygotowywanie jadłospisów, zgodnie z wymaganiami dotyczącymi posiłków dla dzieci w wieku szkolnymi przedszkolnym,spełniająca następujące warunki:• posiadającą dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii uzyskany przed komisją egzaminacyjną izby rzemieślniczej na podstawie art. 3 ust. 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (t.j., Dz. U. z 2020 poz. 2159 tj.) lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa,• posiada co najmniej 3 letnie doświadczenie na stanowisku kucharza.b) dysponuje pojazdem służącym do przewozu posiłków na potrzeby realizacji zamówieniana który została wydana ważna decyzja o spełnianiu wymogów sanitarnych.UWAGI:1) Mając na uwadze art. 117 ust. 1 ustawy Pzp w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub korzystania z zasobów podmiotów trzecich na podstawie art. 118 ustawy Pzp minimum jeden wykonawca lub jeden podmiot udostępniający zasoby musi posiadać pełne doświadczenie wskazane w warunku udziałuw postępowaniu. Zamawiający tym samym nie dopuszcza sumowania [łączenia potencjału] w zakresie tego warunku udziału w postępowaniu, gdyż wypaczałoby to cel, który powinien zostać osiągnięty poprzez tak postawiony warunek.2) W przypadku, gdy Wykonawca polega na zasobach innych podmiotów przy wykazaniu spełniania warunku wiedzy i doświadczenia, zobowiązany jest wykazać, że podmioty te zrealizują usługi do realizacji których te zdolności są wymagane.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-01-04
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Szkoły Podstawowej im. gen. J. Ziętka w Wieszowie
Dodano: 2024-01-27 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
Dodano: 2023-12-26 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
Dodano: 2023-11-17 - Realizacja usługi cateringowej w 2024r. polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu gotowych posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Miejskiego nr 2 w Lublińcu.
Dodano: 2023-11-07 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 21 w Tychach w roku szkolnym 2022/2023
Dodano: 2023-06-27 - Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby uczniów Szkoły Podstawowej nr 13 im. ks. Franciszka Blachnickiego w Jastrzębiu-Zdroju
Dodano: 2023-03-06 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
Dodano: 2023-02-20 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Szkoły Podstawowej im. gen. J. Ziętka w Wieszowie
Dodano: 2023-02-16 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do Miejskiego Przedszkola nr 18 w Rudzie Śląskiej przy ul. Kazimierza 4
Dodano: 2022-12-27 - Przygotowywanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych w Lublińcu
Dodano: 2022-11-29