Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczestników projektu Młodzi, zdolni zawodowcy realizowanego w Zespole Szkól w Janowie Lubelskim

Zespół Szkół ogłasza przetarg

  • Adres: 23-300 Janów Lubelski, ul. J. Zamoyskiego 68
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 15 87-20-843 , fax. 15 87-20-843
  • Data zamieszczenia: 2012-11-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół
    ul. J. Zamoyskiego 68 68
    23-300 Janów Lubelski, woj. lubelskie
    tel. 15 87-20-843, fax. 15 87-20-843
    REGON: 83018472400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mzz.zsjanow.fc.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczestników projektu Młodzi, zdolni zawodowcy realizowanego w Zespole Szkól w Janowie Lubelskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej w ilości 770 posiłków dla uczestników projektu realizowanego w Zespole Szkół w Janowie Lubelskim, dostarczanych zgodnie z harmonogramem Zamawiającego. Usługa cateringowa będzie realizowana w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. Wykonawca, w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia, powinien zapewnić wszystkim uczestnikom usługę cateringową obejmującą dostarczenie posiłków na miejsce świadczenia usługi w jednorazowych pojemnikach wraz z jednorazowymi sztućcami. Obiad: Po jednym posiłku w dniu zajęć, zgodnie z harmonogramem przedstawionym przez kierownika projektu, przy czym każdy posiłek musi składać się z dania głównego - min. 400g, napoju 0,5 l oraz podwieczorku. Przykładowe dzienne menu: filet z kurczaka panierowany - 180g, ziemniaki - 250g, surówka - 250g, napój tymbark 0,5 l i drożdżówka lub kotlet mielony - 180g, ziemniaki - 250g, surówki - 200g, napój gazowany 0,5 l i baton czekoladowy. W ramach jednego tygodnia ma być podany inny zestaw obiadowy na każdy dzień. Obiad dla każdego uczestnika powinien być ciepły i dostarczony jako wyporcjowany. Posiłki muszą być przygotowane z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. Posiłki przeznaczone są dla osób w wieku 15-19 lat. Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości z zachowaniem norm HACCP. Jakość posiłków (w tym produktów używanych do ich sporządzenia) i procedury Wykonawcy powinny być zgodne z Ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Usługa świadczona będzie w dni powszednie w godzinach od 13:00 do 15:00 i w sobotę w godzinach od 12:00 do 14:00 w okresie obowiązywania umowy, zgodnie z przygotowanym przez Zamawiającego miesięcznym harmonogramem określającym dni dostaw posiłków w poszczególnych miesiącach.2.Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej w ilości 792 posiłki dzienne poprzez przygotowanie, dostarczenie oraz wydanie wyżywienia dla uczestników projektu w Zespole Szkół w Janowie Lubelskim. Usługa cateringowa będzie realizowana w miejscach wskazanych przez Zamawiającego w następujący sposób: 1.dla 66 osób (60 uczniów i 6 prowadzących) przewidywana liczba dni zajęć wynosi 3, razem 198 posiłków; 2. dla 44 osób (40 uczniów i 4 prowadzących) przewidywana liczba dni zajęć wynosi 1, razem 44 posiłki; 3. dla 44 osób (40 uczniów i 4 prowadzących) przewidywana liczba dni zajęć wynosi 5, razem 220 posiłków; 4. dla 11 (10 uczniów i 1 prowadzący) osób przewidywana liczba dni zajęć wynosi 14, razem 154 posiłki; 5. dla 44 osób (40uczniów i 4 prowadzących) przewidywana liczba dni zajęć wynosi 4, razem 176 posiłków .Wykonawca, w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia, powinien zapewnić wszystkim uczestnikom usługę cateringową obejmującą dostarczenie posiłków na miejsce świadczenia usługi w jednorazowych pojemnikach wraz z jednorazowymi sztućcami. Po dwa posiłki w dniu zajęć (obiad i kolacja), zgodnie z harmonogramem przedstawionym przez kierownika projektu, przy czym obiad powinien być dwudaniowy( zupa- min 300g i danie główne- min 400g) z napojem (min 0,5 l), a kolacja-250g z napojem 0,33l. Przykładowe dzienne menu: rosół - 300g, filet z kurczaka panierowany - 180g, ziemniaki - 250g, surówka - 250g, napój 0,5l,kolacja - naleśniki 250g, herbata ; zupa ogórkowa -300g, kotlet mielony - 180g, ziemniaki - 250g, surówki - 200g, napój gazowany 0,5 l, kolacja - pierogi ruskie -300 g, napój 0,33l. W ramach jednego tygodnia ma być podany inny zestaw obiadowy na każdy dzień. Obiad dla każdego uczestnika powinien zostać podawany na ciepło i w jednorazowym pojemniku z kompletem jednorazowych sztućców. Obiad i kolacja powinny być dostarczone jako wyporcjowane. Posiłki muszą być przygotowane z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. Posiłki przeznaczone są dla osób w wieku 15-19 lat. Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i zgodnie z normami HACCP. Jakość posiłków (w tym produktów używanych do ich sporządzenia) i procedury Wykonawcy powinny być zgodne z Ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Wykonawca świadczy usługi przez dostawę obiadów w dni powszednie od godz. 13.00 do 15 00 i w soboty w od godz. 12 00 do 14 00 oraz kolacji od godz. 17.00 do godz. 19.00 zgodnie z miesięcznym harmonogramem określającym dni dostaw posiłków w poszczególnych miesiącach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mzz.zsjanow.fc.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach