Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa jednodaniowego obiadu dla uczniów gimnazjum w Korytowie, szkoły podstawowej w Bukowcu, szkoły podstawowej w Przysiersku, szkoły podstawowej w Różannie

Gmina Bukowiec ogłasza przetarg

  • Adres: 86-122 Bukowiec, ul. Ceynowy 14
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3309310 , fax. 052 3309312
  • Data zamieszczenia: 2010-11-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Bukowiec
    ul. Ceynowy 14 14
    86-122 Bukowiec, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3309310, fax. 052 3309312
    REGON: 00053155900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.bukowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa jednodaniowego obiadu dla uczniów gimnazjum w Korytowie, szkoły podstawowej w Bukowcu, szkoły podstawowej w Przysiersku, szkoły podstawowej w Różannie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa jednodaniowego obiadu dla uczniów Gimnazjum w Korytowie, Szkoły Podstawowej w Bukowcu, Szkoły Podstawowej w Przysiersku, Szkoły Podstawowej w Różanie. 2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia. 1) W okresie od 02.01.2011 r. do 31.12.2011 r. przewiduje się zakupienie około 22 625 posiłków z możliwością odstępstwa +/- 20%, ze względu na uregulowania prawne odnośnie możliwości dożywiania dzieci. Szacowana liczba dni nauki, w których będą wydawane uczniom posiłki wynosi 181. Szacowana liczba uczniów korzystających z dożywiania wynosi 125 osób. Zamawiający zastrzega, że podana liczba osób korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy , w zależności od ilości uczniów uprawnionych do otrzymywania posiłków. W przypadku zmiany zamawiający każdorazowo informować będzie o ilości posiłków, które Wykonawca winien dostarczyć do poszczególnych placówek. 2) Posiłek ma być jednodaniowy, a przynajmniej 2 razy w tygodniu ma to być posiłek mięsny typu: mięso 80 gram, surówka 60 gram, ziemniaki 200 gram. W pozostałe dni zupa w ilości 300 ml z wkładką mięsną o gramaturze 50 g + 2 kromki chleba lub zamiennie potrawy mączne: pierogi, naleśniki itp. - 200 gram. Posiłek ma być urozmaicony pod względem składnikowym. Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie. 3) To samo danie nie powinno się powtarzać częściej jak co 10 dni. 4) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy 5) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy posiłków każdej z grup. 6) Zarówno jakość posiłków jak i ich ilość może być sprawdzana przez Zamawiającego. 7) Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z kupna posiłków, w przypadku gdy te okażą się złej jakości lub o zaniżonej gramaturze. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany do wydania posiłku dobrej jakości i zgodnego z normami, w tym samym dniu. Powtarzanie się tych incydentów będzie stanowiło podstawę do rozwiązania umowy z winy Wykonawcy. 8) Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: - dostarczanie posiłków własnym transportem z własnymi naczyniami i sztućcami, naczynia musza być czyste i spełniać wszystkie obowiązujące normy i przepisy. - porcjowanie i wydawanie posiłków , - sprzątanie pomieszczeń, w których wydawane są posiłki oraz ponoszenie kosztów z tym związanych, - codzienny odbiór resztek posiłków, - wydawanie posiłków w godzinach ustalonych przez dyrektorów szkół, 9) Posiłki winne być dostarczane do poszczególnych szkół w dni, w których odbywają się zajęcia szkolne. 10) Wydawane posiłki powinny być ciepłe o temperaturze zgodnej z obowiązującymi przepisami w tym zakresie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bukowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach