Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2014/2015

Gmina Wiśniowa ogłasza przetarg

  • Adres: 38-124 Wiśniowa, Wiśniowa 150
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 017 2775062
  • Data zamieszczenia: 2014-06-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wiśniowa
    Wiśniowa 150 150
    38-124 Wiśniowa, woj. podkarpackie
    tel. 017 2775062
    REGON: 69058221700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wisniowa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2014/2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I zakres: (Przedszkole) obejmuje: 1) Świadczenie na rzecz Zamawiającego przez okres 10 miesięcy, od 2 września 2014 r. do 25 czerwca 2015 r. w dniach roboczych, usług gastronomicznych polegających na dostawach: - dwudaniowych gotowych do spożycia posiłków, stanowiących dożywianie około 100 uczniów (obiad) w Przedszkolu Samorządowym w Wiśniowej. - odbiorze i utylizacji resztek po spożytych posiłkach. 2) Dostawa konkretnej ilości posiłków będzie następować na podstawie codziennych zamówień Zamawiającego według następujących zasad: a) Zamawiający zamówi u Wykonawcy określoną ilość porcji posiłków przewidzianych do wydania do godziny 14:00 każdego dnia poprzedzającego ich dostawę; b) W sytuacjach szczególnych (zorganizowane wyjazdy wychowanków przedszkola) Zamawiający ma prawo zgłosić Wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków - suchy prowiant, a Wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i sposobu wykonania wymaganych dostaw. 3) Dostawy posiłków będą dokonywane: W przedszkolu w Wiśniowej 1 raz dziennie w godzinach 11:30 - 12:00 4) Przekazanie zawartości pojemników z żywnością oraz następnie przekazywanie pustych pojemników następować będzie w pomieszczeniu zlokalizowanym w siedzibie Zamawiającego przez osoby upoważnione ze strony Wykonawcy i Zamawiającego. 5) Realizując dostawy Wykonawca zachowywać będzie segregację potraw, dostarczając je Zamawiającemu każdego dnia, w odpowiednich zbiorczych pojemnikach zapewniających przydatność potraw do spożycia, 6) Dostarczane posiłki odpowiadać będą jadłospisom potraw, które Wykonawca opracuje na każde kolejne 5 dni przez dietetyka pozostającego w dyspozycji Wykonawcy. Jadłospisy podlegają akceptacji Zamawiającego na 2-3 dni przed pierwszym dniem ich obowiązywania. 7) Potrawy odpowiadać będą następującym zaleceniom: a) Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia produkcji i dostawy posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Miesięczny jadłospis powinien być urozmaicony, uwzględniający sezonowość surowców, a dzienny zestaw produktów winien gwarantować pełnowartościowe posiłki o odpowiedniej wartości energetycznej i odżywczej oraz wysokich walorach smakowych. b) Produkcja posiłków powinna odbywać się z surowców świeżych, najwyższej jakości, posiadających dokumenty dopuszczające je do spożywania, z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych, 8) Posiłki muszą uwzględniać zalecane normy energii i składników pokarmowych 9) Skład posiłków: I danie: zupa (około 30 dzieci) II danie (mięso minimum 3 razy w tyg.) (około 100 dzieci) - posiłek mięsny lub rybny lub jajeczny, oprócz tego ziemniaki, makaron, ryż, lub kasza, pyzy, sos, surówka, surowe lub gotowane warzywa - lub posiłek mączny (kluski, pierogi, naleśniki) - do każdego obiadu: kompot, sok lub napój II. Zakres (szkoły) obejmuje: 1) przygotowywanie ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup lub innych dań zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży; 2) przygotowywanie posiłków o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. i gramaturze: a) zupy - nie mniej niż 350 ml, b) inne dania - nie mniej niż 250 g, c) w przypadku dań mięsnych lub wkładki - mięsa nie mniej niż 80g, d) dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę (z wyłączeniem skrzydełek), a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte; 3) posiłki będą dostarczane wg załączonego w SIWZ jadłospisu na 14 tygodni i po tym okresie jadłospis będzie obowiązywał od nowa na kolejne 14 tygodni; 4) zmiany zapisu przedstawionego jadłospisu będą wymagały zgody dyrektora szkoły; 5) dostarczanie posiłków w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu; 6) dostarczanie posiłków do stołówek szkolnych w następujących ilościach: 1. Gimnazjum im. Orląt Lwowskich w Wiśniowej -70 posiłków 2.Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wiśniowej - 60 posiłków tj. Sz. P. im. Marii Konopnickiej w Wiśniowej - 48 posiłków Sz .F. w Jazowej - 6 posiłków, Sz.F. Tułkowice - 6 posiłków 3. Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Szufnarowej - 45 posiłków 5.Szkoła Podstawowa im. W.Witosa w Markuszowej - 39 posiłków 6. Szkoła Podstawowa im. Batalionów Chłopskich w Różance - 34 posiłków 7. Szkoła Podstawowa w Jaszczurowej - 25 posiłków 8. Szkoła Filialna w Pstrągówce - 20 posiłków 9. Szkoła Filialna w Kozłówku - 15 posiłków 10. Szkoła Filialna w Niewodnej - 12 posiłków Ogółem 320 posiłków. 7) dostarczanie posiłków codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 2.09.2014 r. do dnia 25.06.2015 r. w godzinach pomiędzy 9:00 a 11:00; 8) uzgodnienie z dyrektorami poszczególnych szkół godziny dostawy do każdej ze szkół oraz zasad poruszania się samochodem na terenie szkoły; 9) wykonywanie posiłków ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; 10) ponoszenia kosztów załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. 11) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia usług objętych przedmiotem zamówienia, w dniach nauki szkolnej. 12) Posiłki dostarczane do szkół powinny spełniać wymagania jakości zdrowotnej oraz zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 13) Dowozu przygotowanych posiłków w atestowanych termoizolacyjnych termosach. 14) Wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnego udostępnienia próbek posiłków niezbędnych do oceny, zgodnie z odrębnymi przepisami sanitarnymi w tym zakresie. 15) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienione ilości, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15:00. 16) Wykonawca oświadcza, że dysponuje odpowiednim zapleczem gospodarczym osobowym na przygotowanie i dowóz gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół. 17) Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków oraz dostarczy na nie pojemniki. 18) Dowóz posiłków do szkół: Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej, Gimnazjum w Wiśniowej, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Wiśniowej (tj. Sz F Jazowa, Sz F Tułkowice, Sz P Wiśniowa), Sz P Szufnarowa, Sz P Markuszowa, Sz P Różanka, Sz P Jaszczurowa, Sz F Kozłówek, Sz F Pstrągówka, Sz F Niewodna ma być realizowany transportem Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Warunkiem przystąpienia do przetargu jest wpłacenie wadium w kwocie 3.000 zł słownie: trzy tysiące złotych. Wadium należy wpłacać w pieniądzu polskim na konto Urzędu Gminy w Wiśniowej nr konta BS Strzyżów O/Wiśniowa 06916810434200014320000040 w terminie składania ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.wisniowa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach