Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dwudaniowego dla uczniów klas 0-3 oraz uczniów klas 4-8

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Konopnickiej w Blachowni ogłasza przetarg

  • Adres: 42-290 Blachownia, Henryka Sienkiewicza 8
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Konopnickiej w Blachowni
    Henryka Sienkiewicza 8
    42-290 Blachownia, woj. śląskie
    REGON: 000255734
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sp1blachownia.szkolna.net

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dwudaniowego dla uczniów klas 0-3 oraz uczniów klas 4-8
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów klas 0-3 uczęszczających do budynku szkoły przy ul. Bankowej 13 oraz dla uczniów klas 4-8 uczęszczających do budynku szkoły przy ul. Sienkiewicza 8. Świadczenie ww. usługi cateringowej obowiązuje w roku szkolnym 2022/2023.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:- nie podlegają wykluczeniu oraz- spełniają określone przez zamawiającego warunki udziałuw postępowaniu dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:„Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania tego warunku.”2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:„Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania tego warunku.”3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:wykonawcy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę, co najmniej 150 000 zł (słownie: sto pięćdziesiąt tysięcy złotych)4) zdolności technicznej lub zawodowej:a) Wykonawcy:Zamawiający wymaga by Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje usługę polegającą na przygotowaniui dostarczaniu gotowych posiłków dla szkół (catering) w sposób ciągły przez okres co najmniej 9 miesięcy, o wartości usługi co najmniej 50000zł brutto. Wartości podane w dokumentach potwierdzających spełnienie warunku w walutach innych niżwskazane przez Zamawiającego Wykonawca przeliczy wg średniego kursu NBP na dzień opublikowania ogłoszenia o zamówieniu dotyczącego niniejszego postępowania.b) osób:Warunek będzie spełniony, jeżeli Wykonawca dysponuje osobami, które będą wykonywać zamówienie lub pisemnym zobowiązaniem innych podmiotów do udostępnienia tych osób, w tym: przynajmniej koordynatorem dla zadania pn. „ Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dwudaniowego dla uczniów klas 0-3 oraz uczniów klas 4-8” oraz osobami, które będąuczestniczyć w wykonaniu zamówienia opisanym w Rozdziale V pkt. 1, podpunkt c SWZ,c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym,Warunek będzie spełniony, jeżeli Wykonawca dysponuje osobami oraz sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia Wymagane minimum potencjałutechnicznego to:- pojemniki spełniające warunki sanitarno-higieniczne (naczynia GM i termosy do przewozu żywności),- samochód odpowiadający wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności,- dysponuje lub będzie dysponował osobami, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, w tym:a) szefem kuchni, który posiada wykształcenie gastronomiczne potwierdzone dyplomem oraz doświadczenie: co najmniej 2 lata na stanowisku starszego kucharza lub zastępcy kucharza.b) personelem pomocniczym.2. Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowychWykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacjifinansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.4. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniającychzasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.5. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu (załącznik nr 4 SWZ) udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca, realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby ma potwierdzać, że stosunek łączący Wykonawcę z podmiotamiudostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:1) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;2) sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia,kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.6. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać nazdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówieniadołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-24

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach