Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA i ZOL Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W ŁĘCZNEJ

Samodzielny Publiczny Zakad Opieki Zdrowotnej w Łęcznej ogłasza przetarg

  • Adres: 21-010 Łęczna, Krasnystawska 52
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-08-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakad Opieki Zdrowotnej w Łęcznej
    Krasnystawska 52
    21-010 Łęczna, woj. lubelskie
    REGON: 431218969
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://spzoz.powiatleczynski.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA i ZOL Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W ŁĘCZNEJ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy posiłków w ramach całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Łęcznej z uwzględnieniem diet i kaloryczności, kod wg CPV 55322000 – 3 usługa gotowania posiłków 55521200 – 0 usługa dowożenia posiłków 55521100 – 9 usługa rozwożenia posiłków 55520000 - 1 usługi dostarczania posiłków.3.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 2 do niniejszej SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 12.1. Składający ofertę zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 26.000,00zł
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 6.1.O udzielenie zamówienia mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniuz postępowania na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy Pzp oraz art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy Pzp, na zasadach określonych w pkt. 7 SWZ, oraz spełniają warunki określone w art. 273 ust. 1 ustawy Pzp,6.2 O udzielnie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące;6.2.1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w Postępowaniu.6.2.2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:Zamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w Postępowaniu.6.2.3. Sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w Postępowaniu.6.2.4. Zdolności technicznej lub zawodowej:6.2.4.1. Wykonawca spełni warunek, jeżeli przedstawi wykaz usług wykonanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, przynajmniej jednej usługi kompleksowego całodziennego wyżywienia pacjentów szpitala o łącznej wartości nie mniejszej niż 1.350.000.00zł wartości ogółem (w jednej umowie) wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi/ dostawy zostały wykonane według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SWZ (w formie oryginału), oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy /usługi, zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy/usługi były wykonywane (w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem). Jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów –oświadczenie wykonawcy (w formie oryginału).6.2.4.2. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że skieruje do realizacji zamówienia publicznego osoby posiadające następujące kwalifikacje oraz doświadczenie:a) co najmniej 1 dietetyk dyplomowany, musi posiadać wykształcenie wyższe na kierunku dietetyka, żywienie człowieka lub pokrewnym, oraz minimum 24 miesięczne doświadczeniew żywieniu zbiorowym t.j. pacjentów szpitalib) co najmniej 2 kucharzy, musi posiadać minimum wykształcenie średnie i uzyskanie tytułu zawodowego kucharz oraz minimum 24 miesięczne doświadczenie w przygotowaniu posiłków dla zakładów żywienia zbiorowego t.j. pacjentów szpitalic) minimum 5 pracowników kuchennych- dokonujących dystrybucji posiłków do kuchenek oddziałów.6.2.4.3. W związku z obowiązkiem art. 95 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający stawia wymóg zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób, jeżeli wykonanie usługi będzie polegać na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-26

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach