Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Proszowicach ogłasza przetarg
- Adres: 32-100 Proszowice, ul. 3 Maja
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 386 22 12 , fax. 12 386 22 12
- Data zamieszczenia: 2020-02-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Proszowicach
ul. 3 Maja 72
32-100 Proszowice, woj. małopolskie
tel. 12 386 22 12, fax. 12 386 22 12
REGON: 35715270400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.proszowice.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia dla dzieci Zamawiającego - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa w zakresie posiłków szkolnych polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia dla uczniów realizowana w 3 oddziałach PWD: PWD Proszowice, PWD Klimontów, PWD Kościelec - równocześnie ok. godziny 15,00 . Placówka nie udostępnia zaplecza kuchennego i naczyń, udostępnia tylko bezpłatnie pomieszczenie o wymiarach 20 m2 z dostępem do bieżącej wody do wydawania posiłków przez pracowników wykonawcy. Usługa trwać będzie od lutego 2020 r. do 30 czerwca 2020 r. Obejmuje dni tygodnia: od poniedziałku do piątku dla grupy 105 uczniów w oddziałach : PWD Proszowice 45 osób , PWD Klimontów 30 osób, PWD Kościelec 30 osób. 11550 posiłków- Jest to ilość oszacowana na podstawie ilości posiłków zamówionych od 02.02.2020 r. do 30.06.2020 r. i służy wyłącznie do wyceny oferty. Zmiana ilości zamawianych posiłków nie stanowi podstawy do jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków w stu procentach zgodnie z jadłospisem i recepturami wykonania posiłków, który przedkłada Zamawiający – zgodnie z załącznikiem nr 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu. Zmiany jadłospisu dokonywane będą w porozumieniu z Wykonawcą. W celu urozmaicenia posiłków Zamawiający zastrzega sobie prawo do rozszerzenia jadłospisu o 1 tydzień w stosunku do jadłospisu z załącznika nr 8 z zastrzeżeniem, że koszt jego przygotowania, dostawy będzie zbliżony do jednego z tygodni jadłospisu z załącznika 8. Warunkiem płatności za daną partię posiłków jest każdorazowe zatwierdzenie ich zgodności z SIWZ przez kierownika PWD lub wyznaczonego przez niego pracownika. Posiłki muszą być przygotowane z pełnowartościowych, świeżych, naturalnych produktów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Nie dopuszcza się mięsa i przetworów z puszek konserwowych, Dostawa musi odbywać się w naczyniach przystosowanych do przewozu żywności i zapewniających właściwą ochronę, temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno – higieniczne, Dostarczane posiłki muszą być gotowe do spożycia bez konieczności dodatkowych przygotowań. Wykonawca podczas wykonywania zamówienia zobowiązany jest do zapewnienia technologa żywienia zbiorowego, który będzie sprawował kontrolę dostarczanych zamawiającemu posiłków. Wymieniony technolog żywienia zbiorowego powinien potwierdzać zgodność dostarczanych każdorazowo Zamawiającemu posiłków w postaci podpisu na Zamówieniu Dziennym. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia przygotowania i dostawy posiłków z zachowaniem aktualnych norm żywienia, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia oraz posiadać instrukcję i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności z uwzględnieniem zasad HACCP w zakresie żywienia dzieci w przedszkolu i szkole podstawowej. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zezwalającego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków. Temperatura wydawanego posiłku winna mieścić się w granicach 80-90 stopni Celsjusza, z wyjątkiem posiłków, które z zasady podaje się „na zimno” np.: jogurty Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SIWZ, jest nieświeży, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Koszt posiłku wskazany w ofercie musi zawierać wszystkie koszty związane z jego wykonaniem, przygotowaniem, dostawą. Wytyczne jadłospisu np. rodzaj potraw, skład, gramatura, kaloryczność, musi być zgodna z załącznikiem nr 9 do SIWZ. Wykonawca musi dostarczać posiłki w 100 % zgodnie z jadłospisem: w pierwszym dniu dostarczenia posiłków Wykonawca dostarczy dania z pierwszego dnia jadłospisu, drugiego dnia z drugiego dnia jadłospisu i dalej w kolejne dni analogicznie – z wyjątkiem sytuacji gdy posiłki mięsne wypadają w piątek, wówczas zamawiający zastrzega sobie prawo do zamiany tego dania na danie jarskie z innego wczesniej przygotowanego jadłospisu. Szczegółowy opis i zakres robót oraz warunki ich wykonania określają: SIWZ wraz z załącznikami zamieszczonymi na stronie internetowej zamawiającego. Zamówienie nie będzie realizowane w częściach. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w Postępowaniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 5. OŚWIADCZENIE DOSTARCZONE W DNIU PODPISANIA UMOWY Oświadczenie, że zgodnie z dyspozycją art. 29 ust. 3a ustawy Pzp wykonawca lub podwykonawca zatrudnia na podstawie umowy o pracę, osoby, które wykonywać będą wszelkie czynności wchodzące w tzw. Koszty bezpośrednie, zgodnie z zapisem SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Świadczenie usług cateringowych dla SP nr 3 im. gen. Mariusza Zaruskiego w Zakopanem w okresie od dnia 01.02.2024 roku do dnia 20.06.2024 roku z możliwością skorzystania z prawa opcji”
Dodano: 2024-01-23 - Świadczenie usługi cateringowej na rzecz dzieci i uczniów Szkoły Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Stróżach
Dodano: 2023-12-11 - Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Kaszowie oraz Szkoły Podstawowej w Mnikowie w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.
Dodano: 2023-07-24 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Franciszka Świebockiego w Barcicach w okresie od września do grudnia 2023 r.
Dodano: 2023-07-21 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. ks. Prałata Płk Tadeusza Dłubacza w Moszczenicy w okresie od września do grudnia 2023 r.
Dodano: 2023-07-20 - Wyżywienie dzieci w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Wielmoży w roku szkolnym 2023/2024, Gmina Sułoszowa
Dodano: 2023-07-19 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Starym Sączu w okresie od stycznia do czerwca 2023 r.
Dodano: 2023-01-11 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci z Gminnego Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi w Starym Sączu w okresie od września do grudnia 2022 r.
Dodano: 2022-09-20 - Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia dla dzieci Zamawiającego
Dodano: 2020-06-15 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku – obiadu dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych na terenie Gminy Ochotnica Dolna w roku 2020
Dodano: 2020-01-15