Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku ogłasza przetarg
- Adres: 80-251 Gdańsk, ul. Sosnowa 2
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 3477800 , fax. 058 3477816
- Data zamieszczenia: 2011-08-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku
ul. Sosnowa 2 2
80-251 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 058 3477800, fax. 058 3477816
REGON: 00017356800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/panstwowa_straz_pozarna/kwpsp_gdansk
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków na teren stołówki Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Realizacja zamówienia odbywać się będzie w okresie od 5 września 2011 roku do 8 grudnia 2011 roku. Od obiadu w dniu 5 września do obiadu włącznie w dniu 8 grudnia 2011 r. realizowane w tygodniu od poniedziałku do piątku. Z posiłków będzie korzystać do 38 osób dziennie. Liczba korzystających ze stołówki może zmieniać się okresowo, ze względu na nieobecności, np. zwolnienie lekarskie, itp. Wykonawca przygotuje i dostarczy codziennie posiłki o ustalonych porach dnia, - śniadanie - 7,25 - obiad - 13,30 - kolacja - 17,45 Przygotowywanie posiłków musi się odbywać na bieżąco, ze świeżych produktów, zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach Ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (t.j. Dz.U.z 2005 r. Nr 31, poz. 265 i późn. zmianami). Przygotowane posiłki będą dowożone na teren stołówki Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku przez Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu zgodnie z zasadami żywienia - Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 11 grudnia 1997 r. w sprawie długotrwałych akcji ratowniczych, szczegółowych norm, zasad i warunków otrzymywania wyżywienia w czasie tych akcji oraz ćwiczeń lub szkolenia przez strażaków Państwowej Straży Pożarnej lub inne osoby biorące w nich udział, a także przypadków, w których wypłaca się równoważnik pieniężny w zamian za przysługujące wyżywienie, sposobu ustalania jego wysokości oraz szczegółowych zasad wypłacania (Dz. U. z 1997 r., Nr 160, poz. 1098). Posiłki powinny pokrywać określone zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze t.j.: białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Jadłospis musi być przedstawiony z tygodniowym wyprzedzeniem do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić Zamawiającego. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościowo-wartościową wydanych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji. Wykonawca zobowiązany jest utrzymać w skali miesiąca wartość produktów spożywczych zużywanych w procesie technologicznym określoną w umowie jako wsad do kotła. Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym przez Zamawiającego posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy. Zgodnie z Decyzją nr 2/2008 Dyrektora Departamentu Bezpieczeństwa Publicznego MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 21 sierpnia 2008 r. w sprawie określania wartości pieniężnych norm żywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu, wartość pieniężna zasadniczej normy wyżywienia na jedną osobę wynosi 13,00 zł. brutto (wkład do kotła), a koszty sporządzenia posiłków ponoszone przez wykonawcę nie mogą być większe niż 100 % wartości normy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość posiłków - ocena przdstawionego w ofercie jadłospisu dekadowego
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.straz.gda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usługi gastronomicznej i sukcesywną dostawę posiłków dla dzieci do wskazanych placówek na terenie Gminy Dębnicy Kaszubskiej
Dodano: 2016-07-27 - Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Ostoja w Gdańsku, 80-628 Gdańsk ul. Hoża 4.
Dodano: 2016-04-15 - Przygotowanie i podanie posiłków w kuchni zamawiającego
Dodano: 2016-03-31 - Świadczenie usług gastronomicznych
Dodano: 2016-01-18 - Obsługa Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego Leśnik w Orzechowie w roku 2016
Dodano: 2015-12-10 - Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Ostoja w Gdańsku, 80-628 Gdańsk, ul. Hoża 4
Dodano: 2015-12-04 - Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Ostoja w Gdańsku, 80-628 Gdańsk ul. Hoża 4.
Dodano: 2014-10-16 - Świadczenie usług gastronomicznych
Dodano: 2014-09-29 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie przygotowania całodziennych posiłków dla pacjentów Szpitala ZDROWIE Sp. z o.o. w Kwidzynie w systemie cateringowym. Nr sprawy 13/2014
Dodano: 2014-06-17 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie przygotowania całodziennych posiłków dla pacjentów Szpitala ZDROWIE Sp.zo.o. w Kwidzynie w systemie cateringowym. NR sprawy 12/2014
Dodano: 2014-06-03