Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków na teren stołówki Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku.

Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku ogłasza przetarg

  • Adres: 80-251 Gdańsk, ul. Sosnowa 2
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 3477800 , fax. 058 3477816
  • Data zamieszczenia: 2011-08-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku
    ul. Sosnowa 2 2
    80-251 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 3477800, fax. 058 3477816
    REGON: 00017356800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/panstwowa_straz_pozarna/kwpsp_gdansk
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków na teren stołówki Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Realizacja zamówienia odbywać się będzie w okresie od 5 września 2011 roku do 8 grudnia 2011 roku. Od obiadu w dniu 5 września do obiadu włącznie w dniu 8 grudnia 2011 r. realizowane w tygodniu od poniedziałku do piątku. Z posiłków będzie korzystać do 38 osób dziennie. Liczba korzystających ze stołówki może zmieniać się okresowo, ze względu na nieobecności, np. zwolnienie lekarskie, itp. Wykonawca przygotuje i dostarczy codziennie posiłki o ustalonych porach dnia, - śniadanie - 7,25 - obiad - 13,30 - kolacja - 17,45 Przygotowywanie posiłków musi się odbywać na bieżąco, ze świeżych produktów, zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach Ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (t.j. Dz.U.z 2005 r. Nr 31, poz. 265 i późn. zmianami). Przygotowane posiłki będą dowożone na teren stołówki Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku przez Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu zgodnie z zasadami żywienia - Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 11 grudnia 1997 r. w sprawie długotrwałych akcji ratowniczych, szczegółowych norm, zasad i warunków otrzymywania wyżywienia w czasie tych akcji oraz ćwiczeń lub szkolenia przez strażaków Państwowej Straży Pożarnej lub inne osoby biorące w nich udział, a także przypadków, w których wypłaca się równoważnik pieniężny w zamian za przysługujące wyżywienie, sposobu ustalania jego wysokości oraz szczegółowych zasad wypłacania (Dz. U. z 1997 r., Nr 160, poz. 1098). Posiłki powinny pokrywać określone zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze t.j.: białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Jadłospis musi być przedstawiony z tygodniowym wyprzedzeniem do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić Zamawiającego. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościowo-wartościową wydanych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji. Wykonawca zobowiązany jest utrzymać w skali miesiąca wartość produktów spożywczych zużywanych w procesie technologicznym określoną w umowie jako wsad do kotła. Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym przez Zamawiającego posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy. Zgodnie z Decyzją nr 2/2008 Dyrektora Departamentu Bezpieczeństwa Publicznego MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 21 sierpnia 2008 r. w sprawie określania wartości pieniężnych norm żywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu, wartość pieniężna zasadniczej normy wyżywienia na jedną osobę wynosi 13,00 zł. brutto (wkład do kotła), a koszty sporządzenia posiłków ponoszone przez wykonawcę nie mogą być większe niż 100 % wartości normy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość posiłków - ocena przdstawionego w ofercie jadłospisu dekadowego
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.straz.gda.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach