Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW DO PRZEDSZKOLA NR 14 W GDAŃSKU W 2023 ROKU

Przedszkole Nr 14 w Gdańsku ogłasza przetarg

  • Adres: 80-034 Gdańsk, ul. Nieborowska 6
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-12-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 14 w Gdańsku
    ul. Nieborowska 6
    80-034 Gdańsk, woj. pomorskie
    REGON: 521970318
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://p14.edu.gdansk.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW DO PRZEDSZKOLA NR 14 W GDAŃSKU W 2023 ROKU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego żywienia dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat w Przedszkolu Nr 14 w Gdańsku, tj.: przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia: śniadania, II śniadania, obiadu (zupa i drugie danie) oraz podwieczorku zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia określonego w niniejszej SWZ mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie;2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:1) Wykonawca musi posiadać aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy, z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 2021)Uwaga.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej wykonawca, który będzie realizować zamówienie w zakresie produkcji lub dostarczania posiłków.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie;4. zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:1) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie świadczył usługi przygotowania i dostarczenia posiłków spełniające łącznie następujące wymagania:- odbiorca usług: placówki szkół/przedszkoli/specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze,- okres świadczenia usług: minimum okres 1 roku szkolnego lub roku kalendarzowego,- wielkość usługi: minimum 200 żywionych osób łącznie (w ramach maksymalnie 3 umów);Uwaga.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej jeden z wykonawców składających ofertę wspólnie. Zamawiający nie dopuszcza sumowania potencjałów wykonawców występujących wspólnie w zakresie posiadanego doświadczenia.2) Wykonawca dysponuje/będzie dysponował co najmniej następującymi osobami, które będą skierowane do realizacji przedmiotu zamówienia:a) 1 kucharz, tj. osoba posiadająca kwalifikacje zawodowe kucharza, czyli legitymująca się co najmniej wykształceniem zasadniczym zawodowym w kierunku kucharskim, posiadająca co najmniej 12 miesięczne doświadczenie w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym lub szkolnym;b) 1 dietetyk, tj. osoba posiadająca kwalifikacje zawodowe dietetyka, czyli legitymująca się co najmniej wykształceniem średnim w zakresie dietetyki, posiadająca co najmniej 36 miesięczne doświadczenie polegające na pracy w zawodzie dietetyka dla dzieci i młodzieży w żywieniu zbiorowym.Uwaga.Wymagania określone w lit. a i b może spełniać jedna osoba.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek powyższy wykazują łącznie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-30

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach