Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla wychowanków Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Pelplinie

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Pelplinie ogłasza przetarg

  • Adres: 83-130 Pelplin, ul. Sambora 5A
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 536 18 41 , fax. 58 536 00 42
  • Data zamieszczenia: 2010-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Pelplinie
    ul. Sambora 5A 5A
    83-130 Pelplin, woj. pomorskie
    tel. 58 536 18 41, fax. 58 536 00 42
    REGON: 19188782200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla wychowanków Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Pelplinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla wychowanków Specjalnego Ośrodka Szkolono Wychowawczego w Pelplinie. Przedmiotem postępowanie prowadzone jest w celu wyboru podmiotu, którego zadaniem będzie przygotowanie i dostarczanie na własny koszt posiłków dla dzieci i młodzieży. Posiłkami planuje się objąć średnio po 25 osób przez ok. 85 dni roboczych. Przedmiot zamówienia w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dotyczy dziewcząt i chłopców w grupie wiekowej od 7 do 21 lat przy założeniu umiarkowanej aktywności fizycznej składające się z: - śniadania - zupa mleczna (płatki zbożowe z mlekiem) lub herbata (kawa zbożowa, kakao), chleb, masło, ser (twarożek, jajko, wędlina, dżem, miód, serki topione) - drugiego śniadania - kawa zbożowa z mlekiem (herbata), bułki, masło, wędlina (ser, serki topione, jajko, pasta rybna, krem czekoladowy, pasztet) - obiadu - drugie danie: ziemniaki, (kasza, makaron, ryż) mięso (wieprzowe, drobiowe, wołowe), ryba, surówka (mizeria, ogórek), kompot (sok) lub zupa naleśniki (pierogi, makaron z owocami, racuchy) - podwieczorku - drożdżówki (ciasto, owoce, jogurty, desery) sok lub napój - kolacji - chleb, masło, wędlina (ser, pasztet, jajko, warzywa lub sałatka (bigos, leczo, fasolka po bretońsku) Posiłki powinny być urozmaicone, odpowiadać wymogom kaloryczności oraz być dostosowane do norm Instytutu Żywności i Żywienia Młodzieży. Czynności związane z przygotowaniem, dostarczeniem posiłków powinny być zgodne z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi określonymi w odrębnych przepisach i należeć do zadań Wykonawcy. Posiłki należy przygotować w ramach kosztów własnych i dowozić na swój koszt. Do zadań Wykonawcy należy przygotowywanie tygodniowego jadłospisu, w którym uwzględniona powinna być gramatura i kaloryczność dostarczanych posiłków stosownie do wieku wychowanków SOSW. Jadłospis powinien być podpisany przez osobę posiadającą wiedzę w zakresie norm Instytutu Żywności i Żywienia Młodzieży. Zamawiający wymaga, aby posiłki były wydawane zgodnie korzystających harmonogramem: a) Śniadanie - 730, b) II Śniadanie - 1030, c) Obiad - 1320 (korzystających piątek korzystających godzinie 1130) d) Podwieczorek - 1600, e) Kolacja - 1800. Liczba korzystających będzie zróżnicowana, w zależności od liczby wychowanków przebywających w SOSW. Rozliczenia należności nastąpią wg faktycznie zamówionej liczby posiłków i będą iloczynem tych posiłków i ceny posiłku. Forma płatności to przelew na wskazane przez wykonawcę konto po zrealizowaniu zadania w terminie 14 dni od daty otrzymania przez zamawiającego faktury. Zamawiający nie posiada własnego pomieszczenia, które pełniłoby rolę stołówki. Osoby, które będą korzystały z wyżywienia to osoby niepełnosprawne umysłowo, a wśród nich również osoby niepełnosprawne ruchowo. UWAGA - Zamawiający jest w trakcie wyboru wykonawcy dla zadania pn. Utworzenie kuchni w Specjalnym Ośrodku Szkolno -Wychowawczym w Pelplinie. Zakończenie tych prac i zakup odpowiedniego sprzętu (wyposażenia) spowoduje, że przygotowanie i wydawanie posiłków Zamawiający weźmie na siebie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 365 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga od Wykonawcy wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.powiat.tczew.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach