Gmina Radymno ogłasza przetarg
- Adres: 37-550 Radymno, ul. Lwowska 38
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 016 6282419, 628138, 6281367 , fax. 016 6282419
- Data zamieszczenia: 2014-01-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Radymno
ul. Lwowska 38 38
37-550 Radymno, woj. podkarpackie
tel. 016 6282419, 628138, 6281367, fax. 016 6282419
REGON: 65090053600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops-radymno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Radymno - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach dożywiania uczniów w Zespołach Szkół z terenu Gminy Radymno: 1. Zespół Szkół w Chotyńcu 2. Zespół Szkół w Duńkowicach 3. Zespół Szkół w Korczowej 4. Zespół Szkół w Łazach 5. Zespół Szkół w Nienowicach 6. Zespół Szkół w Ostrowie 7. Zespół Szkół w Skołoszowie 8. Zespół Szkół w Sośnicy 9. Zespół Szkół w Świętem. Szacunkowa ilość dożywianych uczniów - 210. Szacunkowa ilość dni nauki - 72. Wymagany termin dożywiania uczniów - od 03.02.2014r. do 26.06.2014r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. 1.1 Wykonawca przygotowywać będzie gorący posiłek o kaloryczności każdego z nich nie mniejszej niż 550 kcal. Pod pojęciem gorącego posiłku należy rozumieć: - zupa (raz w tygodniu) - danie jarskie np. pierogi, naleśniki, kopytka, itp. (raz w tygodniu), - danie mięsne, w tym ziemniaki, surówka lub gotowane jarzyny (dwa razy w tygodniu) lub zamiennie makaron z sosem i mięsem, - danie rybne, w tym ziemniaki lub ryż, surówka. Waga/objętość posiłków: - zupa - 450g - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g - mięso lub ryba - 100g - surówki, jarzyny - 100g. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni) - nie dotyczy dodatków do dania mięsnego. Oferent zobowiązany jest do oferty opracować jadłospis 20 dniowy, który obowiązywać będzie w trakcie realizacji umowy z uwzględnieniem zapisów niniejszej specyfikacji dot. przedmiotu zamówienia. Jadłospis powinien być wywieszony w każdej szkole z dwutygodniowym wyprzedzeniem. 1.2.Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. Posiłki powinny być dostarczane w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz.914 z późn.zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 1.3.Posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich wysoką temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. 1.4.Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych, w tym sztućce jednorazowe niezbędne do spożycia posiłku. 1.5.Posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od 03 lutego 2014r. do 26 czerwca 2014r. w godzinach od 9.00 do 12.00. 1.6.Wykonawca ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz wydanie posiłków w każdej ze szkół. 1.7.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku, gdy posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz SIWZ kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops-radymno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia
Dodano: 2016-07-19 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie
Dodano: 2016-07-13 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa
Dodano: 2016-06-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia.
Dodano: 2016-06-27 - Usługa cateringowa dla wychowanków internatu przy RCEZ w Nisku
Dodano: 2016-06-22 - Przygotowanie, wydanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2016/2018
Dodano: 2016-05-13 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-05-09 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-04-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2016-03-08 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2015-12-16